reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak zarodka i wysoka beta

Autorko, u Ciebie naprawdę trzeba monitorować sytuację, bo jakkolwiek by nie liczyć, masz obraz USG, który nie odpowiada wiekowi ciąży (biorąc pod uwagę to, kiedy był pozytywny test i jaką masz obecnie betę) I może to się różnie skończyć.

Ja miałam późną owulację i wiek ciąży jest wyliczony i brany pod uwagę z USG w 10 TC (wg OM byłby to chyba 12 czy nawet 13 TC). Nikt nie pyta mnie o termin z om.

reklama
U mnie też lekarz powiedział, że będziemy trzymać się terminu porodu z pierwszych badań prenatalnych (11-14tc). Ale u mnie akurat daty się pokrywały.

@GosiaZ92 Ogólnie obraz USG, który dołączyłaś nie jest zbyt optymistyczny. Ale różne rzeczy się zdarzają i nie ma co tracić nadziei. Z obrazu USG wynika, że wielkość pęcherzyka odpowiada 6t3d (wg tabelki z netu). No i brak zarodka niestety jest obrazem nieprawidłowym. Ale może to tylko wina sprzętu i umiejętności lekarza - tego nie wiem 🤷‍♀️ Moim zdaniem przy tak wysokiej becie powinien być zarodek.

U mnie też lekarz powiedział, że będziemy trzymać się terminu porodu z pierwszych badań prenatalnych (11-14tc). Ale u mnie akurat daty się pokrywały.

@GosiaZ92 Ogólnie obraz USG, który dołączyłaś nie jest zbyt optymistyczny. Ale różne rzeczy się zdarzają i nie ma co tracić nadziei. Z obrazu USG wynika, że wielkość pęcherzyka odpowiada 6t3d (wg tabelki z netu). No i brak zarodka niestety jest obrazem nieprawidłowym. Ale może to tylko wina sprzętu i umiejętności lekarza - tego nie wiem 🤷‍♀️ Moim zdaniem przy tak wysokiej becie powinien być zarodek.
Jestem już przygotowana na najgorsze 😔 nawet się jeszcze nikomu nie pochwaliłam o ciąży i dobrze... 😔

To i tak lekarz wykona pomiary na USG i określi wiek ciąży. Jeśli nie będzie pokrywał się z OM, to sobie to odnotuje i określi termin porodu zaznaczając to w karcie ciąży.

No i powiedzmy, że wyjdzie z pomiarów USG, że jesteś w 6tc - a z OM może równie dobrze wynikać, że jesteś w 6tc, jak i w 8tc. Ale w 8tc wówczas nie jesteś!

A co Cię martwi w określeniu wieku ciąży?
Że wychodzi mi 7 tydzień i nic nie widać 😔 nie liczę już na cud, ale zobaczymy, byłe do środy 😕

Że wychodzi mi 7 tydzień i nic nie widać 😔 nie liczę już na cud, ale zobaczymy, byłe do środy 😕
Kochana, wybierz dobrego lekarza - tak jak pisze @witch84 - popytaj do kogo warto. Mój lekarz olał, a trafiłam prywatnie do bardzo fajnej babki, która od razu telefon gdzie, jak i kiedy mam się zgłosić. Jeśli mogę coś poradzić - weź kogoś. Ja wracałam samochodem sama i wyłam. Nie wiem, jakim cudem dojechałam do domu.

Jeśli przypuszczenia się potwierdzą i będziesz potrzebowała wsparcia - pisz. Mnie dziewczyny pokierowały krok po kroku. Bardzo mocno Cię przytulam. Przechodziłam to w listopadzie, w środę miałabym termin. A na pocieszenie - rośnie we mnie nowe życie. Nie jesteś sama, cokolwiek się wydarzy.

Kochana, wybierz dobrego lekarza - tak jak pisze @witch84 - popytaj do kogo warto. Mój lekarz olał, a trafiłam prywatnie do bardzo fajnej babki, która od razu telefon gdzie, jak i kiedy mam się zgłosić. Jeśli mogę coś poradzić - weź kogoś. Ja wracałam samochodem sama i wyłam. Nie wiem, jakim cudem dojechałam do domu.

Jeśli przypuszczenia się potwierdzą i będziesz potrzebowała wsparcia - pisz. Mnie dziewczyny pokierowały krok po kroku. Bardzo mocno Cię przytulam. Przechodziłam to w listopadzie, w środę miałabym termin. A na pocieszenie - rośnie we mnie nowe życie. Nie jesteś sama, cokolwiek się wydarzy.
Dziękuję ♥️

Hej. Ostatnią miesiączkę miałam 27.04, 28.05 wyszedł mi pozytywny test ciążowy, robiłam go w dzień planowanego okresu, 11.06 zrobiłam betę wyszła aż 33 000. Co nie zgadza mi się bo według bety to aż 7 tydz a jak dla mnie to jestem w ciąży max 5. Bo mam dłuższe cykle 32 dni. i owulacje mialam ok 13-15.05. 13.06 byłam na pierwszym USG, i tu zonk, puste jajo, tzn jakiś cień był ale nic poza tym. Idę na kolejne USG za 9 dni, przepisał mi luteinę. Martwię się i nie wiem co myśleć o tej wysokiej becie. Dodam, że mam objawy ciąży.
Hej 🙂 właśnie jestem po badaniu, wszystko dobrze, jest zarodek i serduszko, wyszło
Hej. Ostatnią miesiączkę miałam 27.04, 28.05 wyszedł mi pozytywny test ciążowy, robiłam go w dzień planowanego okresu, 11.06 zrobiłam betę wyszła aż 33 000. Co nie zgadza mi się bo według bety to aż 7 tydz a jak dla mnie to jestem w ciąży max 5. Bo mam dłuższe cykle 32 dni. i owulacje mialam ok 13-15.05. 13.06 byłam na pierwszym USG, i tu zonk, puste jajo, tzn jakiś cień był ale nic poza tym. Idę na kolejne USG za 9 dni, przepisał mi luteinę. Martwię się i nie wiem co myśleć o tej wysokiej becie. Dodam, że mam o

Hej. Ostatnią miesiączkę miałam 27.04, 28.05 wyszedł mi pozytywny test ciążowy, robiłam go w dzień planowanego okresu, 11.06 zrobiłam betę wyszła aż 33 000. Co nie zgadza mi się bo według bety to aż 7 tydz a jak dla mnie to jestem w ciąży max 5. Bo mam dłuższe cykle 32 dni. i owulacje mialam ok 13-15.05. 13.06 byłam na pierwszym USG, i tu zonk, puste jajo, tzn jakiś cień był ale nic poza tym. Idę na kolejne USG za 9 dni, przepisał mi luteinę. Martwię się i nie wiem co myśleć o tej wysokiej becie. Dodam, że mam objawy ciąży.
Właśnie jestem po USG, wszystko dobrze, jest zarodek i serduszko ♥️ Ciąża jest młodsza o 4 dni i trzeba było troszkę dłużej poczekać 😊

Załączniki

• 16558993518004715558111761801252.jpg
    16558993518004715558111761801252.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 156
reklama
Hej 🙂 właśnie jestem po badaniu, wszystko dobrze, jest zarodek i serduszko, wyszło

Właśnie jestem po USG, wszystko dobrze, jest zarodek i serduszko ♥️ Ciąża jest młodsza o 4 dni i trzeba było troszkę dłużej poczekać 😊
Czyli taka sama sytuacja jak u mnie. Mówiłam, że trzeba czekać i nic nie jest do końca stracone. Gratulacje :)

Do góry