reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak ruchow dziecka

K

karo88*

Gość
Witajcie dziewczyny 😊 zwracam się do Was z prośbą o pomoc jestem w 20 tyg ciazy i nadal nie odczuwam ruchów dziecka 😞 bardzo się martwię tym 23 grudnia byłam na usg wszystko było dobrze natomiast niepokoją mnie braku ruchów dziecka ... Jestem też przeziębienia mam antybiotyk czy to na negatywny wpływ na rozwój mojego dziecka ???

reklama
Rozwiązanie
K
Dziękuję Wam trochę się uspokoilam 😊 dla mnie ciąża to nowość jestem sama i nie mam z kim zbytnio podzielić się moimi obawami
Dziewczyny zaczynam trochę się martwić raz czuje niby ruchy maluszka tzn takie bulgotanie ale nie zawsze udaje mi się je wyczuć martwi mnie to czy jest normalne ? Zaczął mi się 21 tydz ... Niepokoi mnie to może trochę panikuj ale to moja pierwsza ciąża i nie jestem taka obeznana w tym temacie dlatego pytam może Wy coś poradzucie

reklama
Dziewczyny zaczynam trochę się martwić raz czuje niby ruchy maluszka tzn takie bulgotanie ale nie zawsze udaje mi się je wyczuć martwi mnie to czy jest normalne ? Zaczął mi się 21 tydz ... Niepokoi mnie to może trochę panikuj ale to moja pierwsza ciąża i nie jestem taka obeznana w tym temacie dlatego pytam może Wy coś poradzucie
Pierwsze ruchy nie będą regularne, ja czułam od 20 tc i było tak że kopnęło 2 razy i 2 dni spokoju, dopiero od 30 tc trzeba się martwić jeżeli nie czujesz ruchów

Nie martw się :) To zupełnie normalne. Teraz jest tak, że raz będziesz czuła te ruchy, raz nie. Ok. 28 tygodnia powinnaś dopiero czuć regularne ruchy Maluszka.

Do góry