reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

dokladnie bylo ze mna :) kiedy zrobilam test drugiej kreski nie bylo pokazalam mojemu i sie zasmusil... jak wyrzcalam test do smieci to tak jakbym tam cos widziala ale stwierdzilam ze eee to niemozliwe.... po 15 min nie wytrzymalam wyciagnelam test i sa II kreski i tak robilam 5 testow :) kazdy wychodzil tak samo bylam wtedy w 6 tygodniu :D:D:D:D:

Ja tez w to nie wierzylam ale tak mnie zzerała ciekawosc ze jeszcze tego samego dnia pojechalismy do gina:-) była jakas malutenka kropeczka ale gin powiedzial ze wszystko wskazuje na ciaze. A za tydzien juz był pęcherzyk:-) Rudzia chyba mamy bardzo zblizone terminy porodu patrzac na Twój suwaczek:)

reklama
Ja tez w to nie wierzylam ale tak mnie zzerała ciekawosc ze jeszcze tego samego dnia pojechalismy do gina:-) była jakas malutenka kropeczka ale gin powiedzial ze wszystko wskazuje na ciaze. A za tydzien juz był pęcherzyk:-) Rudzia chyba mamy bardzo zblizone terminy porodu patrzac na Twój suwaczek:)

no takie wiadomosci sa najlepsze :)

ja mam termin na 2 kwietnia :)

dziewczyny - powtorzylam dzis rano test no i jest druga kreska blada bo blada ale widoczna - mam nadzieje ze za pare dni bedzie jeszcze bardziej ja widac:-)
to bedzie nasz 3 dzidzus :-)
wizyta u gina zaplanowana na 4 listopada

dziendoberek kochane a u mnie nadal ani widu ani slychu @ ostatni ten po 16 dniach mialam 27.09 jesli to byl okres to nastepny powinnam dostac dzis i nie ma ale 2 dni moze sie spoznic wiez za 3 jak nie bedzie @ robie test;-)

Witam Was Drogie użytkowniczki :) To mój pierwszy post na tym forum

Niedawno odstawiłam tabletki anty. Mój ostatni cykl trwał 33 dni. Od 16 października współżyłam z moim facetem. Po siedmiu dniach od 16 zrobiłam test. Był negatywny. Zrobiłam go oczywiście rano. Z tego co było napisane zrozumiałam to tak, że czułe testy wykrywają już nawet tygodniową ciążę. Tyle, że zapłodnienie trwa jakiś czas i samo zagnieżdzenie się zapłodnionego jajeczka trwa też jakiś czas. Również stężenie Hcg w moczu rośnie w swoim tępie. Przed braniem tabletek mój cykl trwał 28 dni... Powinnam mieć okres w ten wtorek albo w niedzielę.
Dodam, że od 3 dni mam podwyższoną temperature 37 stopni. Wcześniej nie wiem jak było nie mierzyłam ;) Wiem, że to norma w dni płodne i dwa-trzy dni po nich.
Nic mnie nie boli więc to raczej nie przeziębienie. Jestem tylko jakaś bardziej śpiąca i drażliwa, płaczliwa. To może być zwykłe działanie stresu ( ciężki okres mam teraz :( ) bądź PMS.

Kiedy zrobić następny test? Już sama nie wiem co o tym myśleć. Martwi mnie podwyższona temperatura i drażliwość sutków, która na szczęscie mineła. Może to tylko panika?

Kiedy mogę się udać do ginekologa który potwierdzi/ wykluczy ciaze?

To dla mnie ważne ponieważ ze względu na moja chorobę muszę jak najwczesniej zadbać o zdrowie malenstwa

Pozdrawiam

Karolina

reklama
dziewczyny - powtorzylam dzis rano test no i jest druga kreska blada bo blada ale widoczna - mam nadzieje ze za pare dni bedzie jeszcze bardziej ja widac:-)
to bedzie nasz 3 dzidzus :-)
wizyta u gina zaplanowana na 4 listopada
no gratuluje serdecznie :)

Mamusie te ktore maja juz jedno lub wiecej dzieci.Kiedy poczulyscie pierwsze delikatne ruchy maluszka w drugiej lub kolejnej ciazy????
ja pierwsze poczulam w 17 drugie w 15 :)

Do góry