reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

Cześć kochane. Dostalam w koncu @ spozniona tydzien ale jest. mialam ostatnio straszne przejscia i bylam wykonczona psychicznie. teraz mysle ze bedzie tylko lepiej bo jak ma byc inaczej :-D muszę sobie cos przeciez wmowic :-)buziaczki. kladę się spaciu i Wam zycze dobrej nocki papapa:tak:
Teraz musi być tylko lepiej:tak::-D nie ma innej opcji;-):-)

OLCIA7 myślę że podświadomie gdzieś głeboko w serduszku bardzo chciałaś dzidziusia takie realne sny nie są bez przyczyny;-)

Ostatnia edycja:
reklama
olcia7 ja obecnie jestem w 36 tyg. cały czas biorę fenoterol, ale mam go odstawić pod koniec 37 tygodnia. Mimo, że od początku ciąży przytyłam tylko 6,600 kg i brzuszek mam niewielki to jednak nie mniej przeszkadzający :) Wczoraj siedziałam na poczekalni u lekarza prawie i to co wyprawiałam by jakoś usiedzieć przechodzi ludzkie pojęcie :) o leżeniu też nie ma mowy, by się wyspać :) z jednego boku na drugi i tak przez całą noc :) a wstawanie przypomina akrobacje cyrkowe :) Mam nadzieję, że już za 2 tygodnie, po odstawieniu tabletek, mój synuś będzie już ze mną :) bo choć ciąża to piękny stan, przy końcówce daje nieźle popalić :) (przynajmniej mnie :) buziaki !!!!

Co do moich snów to też tak właśnie myślę, ze jest w nas coś z czego nie zdajemy sobie sprawy. Może gdybym nie oddała sprawy w boskie ręce ;-) i nie miała dziecka do konca życia to dopiero gdybym była starą kobietą dotarłoby do mnie co przegapiłam. Jak malutka się wypina to czuje dokładnie to samo co w tym śnie. Zdałam sobie z tego sprawę i pomyślałam, ze moze nie będzie ze mnie taka zła mama?:-D
Co do samopoczucia to w czasie chodzenia bebech mi ciąży, choć wcale duży nie jest, plecy bolą, ludziska kochani, tak to jest jak starej babie się dziecka zachciało ;-) Nie no, stara nie jestem, ale najlepszy wiek na posiadanie pierwszego dziecka już daaaaawno minął. Poza tym jestem bardzo niska i zazwyczaj byłam drobna. To moze dlatego. Chyba do końca ciąży zapadnę w sen zimowy - jest to jakies rozwiązanie.

Co do moich snów to też tak właśnie myślę, ze jest w nas coś z czego nie zdajemy sobie sprawy. Może gdybym nie oddała sprawy w boskie ręce ;-) i nie miała dziecka do konca życia to dopiero gdybym była starą kobietą dotarłoby do mnie co przegapiłam. Jak malutka się wypina to czuje dokładnie to samo co w tym śnie. Zdałam sobie z tego sprawę i pomyślałam, ze moze nie będzie ze mnie taka zła mama?:-D
Co do samopoczucia to w czasie chodzenia bebech mi ciąży, choć wcale duży nie jest, plecy bolą, ludziska kochani, tak to jest jak starej babie się dziecka zachciało ;-) Nie no, stara nie jestem, ale najlepszy wiek na posiadanie pierwszego dziecka już daaaaawno minął. Poza tym jestem bardzo niska i zazwyczaj byłam drobna. To moze dlatego. Chyba do końca ciąży zapadnę w sen zimowy - jest to jakies rozwiązanie.
Idzie zima będziemy się zimować w domkach w ciepełku:-D:-D:-D Gorzej by nam było jakbyśmy rodziły np w sierpniu, całe lato,te upały to byśmy dopiero umierały mojej znajomej od upałów puchły nogi strasznie ciepiała i mi też jak nigdy gorąc tak straszliwie doskwierał w tym roku:no::no::no:

JA też nie narzekałam na upały. Tylko bolało mnie jak nawet nie mogłam się ruszyć do pobliskiego sklepu, bo lekarka dała mi leżące L4, choć wcale nie było takiej potrzeby, a za oknem dzień w dzień pełne słońce. Gdyby lało czułabym się znacznie lepiej! Zmieniłam lekarza a ten się mnie zapytał czym się naraziłam tej pierwszej lekarce, że mnie tak uwięziła w domu....:-D Pomyślałam... i rzeczywiście! Wpadłam przecież do przychodni niezapisana już pod koniec jej wizytowania (bo chcialam tylko zapytac- przychodnie mam pod nosem), ona caly czas patrzala na zegarek... i dala mi L4 z nakazem lezenia na 3 tyg. no i masz.

Hey dziewczyny :tak: Jestem nowa i od paru minut czytam Wasze wypowiedzi. I zauważyłam że mam identyczne objawy jakie spotkały Was , czyli ból piersi, mdłości , częste oddawanie moczu. Tylko musze dodać że od paru lat pale , ale od jakiegość czasu mam wstręd do papierosów. Myslicie ,że powinnam zrozbić sobie test ciążowy ??:sorry:

Hey dziewczyny :tak: Jestem nowa i od paru minut czytam Wasze wypowiedzi. I zauważyłam że mam identyczne objawy jakie spotkały Was , czyli ból piersi, mdłości , częste oddawanie moczu. Tylko musze dodać że od paru lat pale , ale od jakiegość czasu mam wstręd do papierosów. Myslicie ,że powinnam zrozbić sobie test ciążowy ??:sorry:
Witamy witamy:-D Test prawdę Ci powie:-D Ale zrób go najlepiej w dniu spodziewanej @ bo czasami wcześniej może nie wyjść;-) czekamy na wieści:tak::-)

nie doszukuj sie objawowo przed spodziewana @.... kiedy zacznie sie spozniac wtedy pomysl o takiej mozliwosci :)... i tesciku :)

a spóźnia Ci się @ ? u mnie było dziwnie, bo żadnych objawów, @ była ostatnia 2.08. zatestowałam 4.09 test był negatywny, a potem coś mnie 9.09 podkusiło zatestowałam i był pozytywny, więc z tymi testami też tak nie dokońca.
ale zdecydowanie poczekałabym do terminu @, albo nawet jakieś4 dni po terminie

reklama
ja piec dni przeczekalam zanim zrobilam test.... ale mowi sie by przeczekac tydzien, tak dla pewnosci :D!
ostatnia @ mialam 16.07. test zrobilam 21.08 i wyszedl pozytywny :)...
biore pod uwage ze okres mialam co 30 dni :)

Do góry