reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

dziekuje kochana zapytam w aptece ale znajac zycie nawet jesli bedzie to bede potrzebowala na to recepte....:-:)-( ale zapytam nie zaszkodzi...
jak dlugo to bralas??? do konca opakowania???
Wystarczy 6 globulek:-) codziennie jedna na noc przez 6 dni a że w opakowaniu jest 10 to potem profilaktycznie raz w tygodniu sobie brałam na noc i na razie mam spokój:-)

reklama
Kochana koniecznie powiedz o tym lekarzowi lepiej dmuchać na zimno, ja miałam duże upławy i myślałam że to normalne poszłam do mojej gin. ona mnie bada i mówi ma Pani ostre zapalenie:-( byłam w szoku:szok: Ale zapisała mi globulki i mi przeszło na szczęście:-) Oby się okazało że wszystko ok;-)

ja zwłaszcza po seksie miałam tak ze leciało ze mnie na masę, no normalnie jak woda, poszłam do gina i powiedział ze wzmozone upławy to norma w ciąży.... i mam sie nie przejmowac tym zbytnio :)...
ale isc na kontrole nigdy nie zaszkodzi :).

Wystarczy 6 globulek:-) codziennie jedna na noc przez 6 dni a że w opakowaniu jest 10 to potem profilaktycznie raz w tygodniu sobie brałam na noc i na razie mam spokój:-)

musze zapytac o to - dobija mie to tutaj - przez cala ciaze nie widze ginekologa... polozna widze co 4 tygodnie i to jeszcze pyta mi sie tylko jak sie czuje i jak piknie dzis wygladam... czasami mi nie dobrze na te ich uprzejmosci... czlowiek wyglada jak zombi a oni i tak ci powiedza ze dzis slicznie wygladasz i zeby sie nie martwic bo to przeciez normalne - w ciazy jestes - czego sie spodziewalas....:-:)-:)-( tyle nerwow co ja sie najadlam w pierwszej ciazy to oooooo.... teraz juz sie troche przyzwyczailam o ile mozna sie przyzwyczaic do braku lekarza:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja zwłaszcza po seksie miałam tak ze leciało ze mnie na masę, no normalnie jak woda, poszłam do gina i powiedział ze wzmozone upławy to norma w ciąży.... i mam sie nie przejmowac tym zbytnio :)...
Po seksie owszem to normalne ale nie ciągle w ciągu dnia i to w dużych ilościach...

ja w pierwszej nie mialam zadnych poza tym diabelsko mnie swedzi.... a wzmozone uplawy nie sa dobre ani w ciazy ani poza nia...

rudzia789 ja bym chyba świra dostała bo jestem straszna panikara jakbym lekarza na oczy nie widziała:szok: Podziwiam Cię że wytrzymujesz:sorry2:

rudzia789 ja bym chyba świra dostała bo jestem straszna panikara jakbym lekarza na oczy nie widziała:szok: Podziwiam Cię że wytrzymujesz:sorry2:

nie mam innego wyjscia nie moge sobie pozwolic na to zeby na czas ciazy wyleciec do PL bo nie wytrzymalabym bez toma...a on beze mnie... trzeba zacisnac zeby i dzialas na wlasna reke czasami... troche juz mialam przejsc tutaj z lekarzami i nawet jak uda mi sie z jakims porozmawiac to im ani troche nie ufam....

pisalam wam jak mialam klopoty z nerkami jak bylam w 20 tygodniu ciazy z Kacprem???
jak wyladowalam w szpitalu bo nie dawalam juz rady z bolem.... zrobili mi badanie moczu i stwierdzili ze mam infekcje z czego dali antybiotyk i wyslali do domu.... pytalam sie czy to bezpieczne dla dziecka... wkoncu to 20 tydzien!!! TAK oczywiscie wszystko w najlepszym porzadku moze pani BRAC!!! znam sie co nieco na lekach i cos mi tu smierdzialo.... zadzwonilam do cioci ktora jest pielegniarka i jak uslyszala nazwe to powiedziala ze zwariowalam zebym tego nie brala.... tydzien pozniej pojechalam do PL tam sie okazalo ze mam bakterie na bakterii i ostre zapalenie nerek... dostalam antybiotyk dla kobiet w ciazy po tygodniu bylo wszytsko ok.... jak wrocilam do domu dostalam telefon ze szpitala o tresci: CZY PANI DOSTALA OD NAS TAKI A TAKI ANTYBIOTYK??? tak TO PROSZE JAK NAJSZYBCIEJ ZGLOSIC SIE DO SWOJEGO GP (takie cos tak u nas rodzinny) BO POMYLILISMY ANTYBIOTYKI!!!!!!! no myslalam ze z lozka z padne ja nie wierzylam...:angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
nie mam innego wyjscia nie moge sobie pozwolic na to zeby na czas ciazy wyleciec do PL bo nie wytrzymalabym bez toma...a on beze mnie... trzeba zacisnac zeby i dzialas na wlasna reke czasami... troche juz mialam przejsc tutaj z lekarzami i nawet jak uda mi sie z jakims porozmawiac to im ani troche nie ufam....

pisalam wam jak mialam klopoty z nerkami jak bylam w 20 tygodniu ciazy z Kacprem???
jak wyladowalam w szpitalu bo nie dawalam juz rady z bolem.... zrobili mi badanie moczu i stwierdzili ze mam infekcje z czego dali antybiotyk i wyslali do domu.... pytalam sie czy to bezpieczne dla dziecka... wkoncu to 20 tydzien!!! TAK oczywiscie wszystko w najlepszym porzadku moze pani BRAC!!! znam sie co nieco na lekach i cos mi tu smierdzialo.... zadzwonilam do cioci ktora jest pielegniarka i jak uslyszala nazwe to powiedziala ze zwariowalam zebym tego nie brala.... tydzien pozniej pojechalam do PL tam sie okazalo ze mam bakterie na bakterii i ostre zapalenie nerek... dostalam antybiotyk dla kobiet w ciazy po tygodniu bylo wszytsko ok.... jak wrocilam do domu dostalam telefon ze szpitala o tresci: CZY PANI DOSTALA OD NAS TAKI A TAKI ANTYBIOTYK??? tak TO PROSZE JAK NAJSZYBCIEJ ZGLOSIC SIE DO SWOJEGO GP (takie cos tak u nas rodzinny) BO POMYLILISMY ANTYBIOTYKI!!!!!!! no myslalam ze z lozka z padne ja nie wierzylam...:angry::angry::angry::angry::angry:
Jakbyś nie miała możliwości to napisz to spiszemy się na privie to Ci wyślę te tabletki;-) No i to są lekarze... Daj spokój wykończą nas szybciej!:angry:
no to juz tez wiem :D....
ale naprzyklad kiedy przypadaja mi teraz tzw. dni plodne (ktorych juz nie mam) to tez mocniej ze mnie leci a tak to w normie....

ojjj ja bez gina to jak bez reki bym sie czula :/
Kochana my nie mamy teraz w ogóle dni płodnych ani cykli więc i objawy typu większe upławy też nie wchodzą w grę:sorry2:

Do góry