reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bonusowa pinakolada -rozmowy nie tylko o ciąży

dziekuje kochana zapytam w aptece ale znajac zycie nawet jesli bedzie to bede potrzebowala na to recepte....:-:)-( ale zapytam nie zaszkodzi...
jak dlugo to bralas??? do konca opakowania???
Wystarczy 6 globulek:-) codziennie jedna na noc przez 6 dni a że w opakowaniu jest 10 to potem profilaktycznie raz w tygodniu sobie brałam na noc i na razie mam spokój:-)

reklama
Kochana koniecznie powiedz o tym lekarzowi lepiej dmuchać na zimno, ja miałam duże upławy i myślałam że to normalne poszłam do mojej gin. ona mnie bada i mówi ma Pani ostre zapalenie:-( byłam w szoku:szok: Ale zapisała mi globulki i mi przeszło na szczęście:-) Oby się okazało że wszystko ok;-)

ja zwłaszcza po seksie miałam tak ze leciało ze mnie na masę, no normalnie jak woda, poszłam do gina i powiedział ze wzmozone upławy to norma w ciąży.... i mam sie nie przejmowac tym zbytnio :)...
ale isc na kontrole nigdy nie zaszkodzi :).

Wystarczy 6 globulek:-) codziennie jedna na noc przez 6 dni a że w opakowaniu jest 10 to potem profilaktycznie raz w tygodniu sobie brałam na noc i na razie mam spokój:-)

musze zapytac o to - dobija mie to tutaj - przez cala ciaze nie widze ginekologa... polozna widze co 4 tygodnie i to jeszcze pyta mi sie tylko jak sie czuje i jak piknie dzis wygladam... czasami mi nie dobrze na te ich uprzejmosci... czlowiek wyglada jak zombi a oni i tak ci powiedza ze dzis slicznie wygladasz i zeby sie nie martwic bo to przeciez normalne - w ciazy jestes - czego sie spodziewalas....:-:)-:)-( tyle nerwow co ja sie najadlam w pierwszej ciazy to oooooo.... teraz juz sie troche przyzwyczailam o ile mozna sie przyzwyczaic do braku lekarza:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja zwłaszcza po seksie miałam tak ze leciało ze mnie na masę, no normalnie jak woda, poszłam do gina i powiedział ze wzmozone upławy to norma w ciąży.... i mam sie nie przejmowac tym zbytnio :)...
Po seksie owszem to normalne ale nie ciągle w ciągu dnia i to w dużych ilościach...

ja w pierwszej nie mialam zadnych poza tym diabelsko mnie swedzi.... a wzmozone uplawy nie sa dobre ani w ciazy ani poza nia...

rudzia789 ja bym chyba świra dostała bo jestem straszna panikara jakbym lekarza na oczy nie widziała:szok: Podziwiam Cię że wytrzymujesz:sorry2:

rudzia789 ja bym chyba świra dostała bo jestem straszna panikara jakbym lekarza na oczy nie widziała:szok: Podziwiam Cię że wytrzymujesz:sorry2:

nie mam innego wyjscia nie moge sobie pozwolic na to zeby na czas ciazy wyleciec do PL bo nie wytrzymalabym bez toma...a on beze mnie... trzeba zacisnac zeby i dzialas na wlasna reke czasami... troche juz mialam przejsc tutaj z lekarzami i nawet jak uda mi sie z jakims porozmawiac to im ani troche nie ufam....

pisalam wam jak mialam klopoty z nerkami jak bylam w 20 tygodniu ciazy z Kacprem???
jak wyladowalam w szpitalu bo nie dawalam juz rady z bolem.... zrobili mi badanie moczu i stwierdzili ze mam infekcje z czego dali antybiotyk i wyslali do domu.... pytalam sie czy to bezpieczne dla dziecka... wkoncu to 20 tydzien!!! TAK oczywiscie wszystko w najlepszym porzadku moze pani BRAC!!! znam sie co nieco na lekach i cos mi tu smierdzialo.... zadzwonilam do cioci ktora jest pielegniarka i jak uslyszala nazwe to powiedziala ze zwariowalam zebym tego nie brala.... tydzien pozniej pojechalam do PL tam sie okazalo ze mam bakterie na bakterii i ostre zapalenie nerek... dostalam antybiotyk dla kobiet w ciazy po tygodniu bylo wszytsko ok.... jak wrocilam do domu dostalam telefon ze szpitala o tresci: CZY PANI DOSTALA OD NAS TAKI A TAKI ANTYBIOTYK??? tak TO PROSZE JAK NAJSZYBCIEJ ZGLOSIC SIE DO SWOJEGO GP (takie cos tak u nas rodzinny) BO POMYLILISMY ANTYBIOTYKI!!!!!!! no myslalam ze z lozka z padne ja nie wierzylam...:angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
nie mam innego wyjscia nie moge sobie pozwolic na to zeby na czas ciazy wyleciec do PL bo nie wytrzymalabym bez toma...a on beze mnie... trzeba zacisnac zeby i dzialas na wlasna reke czasami... troche juz mialam przejsc tutaj z lekarzami i nawet jak uda mi sie z jakims porozmawiac to im ani troche nie ufam....

pisalam wam jak mialam klopoty z nerkami jak bylam w 20 tygodniu ciazy z Kacprem???
jak wyladowalam w szpitalu bo nie dawalam juz rady z bolem.... zrobili mi badanie moczu i stwierdzili ze mam infekcje z czego dali antybiotyk i wyslali do domu.... pytalam sie czy to bezpieczne dla dziecka... wkoncu to 20 tydzien!!! TAK oczywiscie wszystko w najlepszym porzadku moze pani BRAC!!! znam sie co nieco na lekach i cos mi tu smierdzialo.... zadzwonilam do cioci ktora jest pielegniarka i jak uslyszala nazwe to powiedziala ze zwariowalam zebym tego nie brala.... tydzien pozniej pojechalam do PL tam sie okazalo ze mam bakterie na bakterii i ostre zapalenie nerek... dostalam antybiotyk dla kobiet w ciazy po tygodniu bylo wszytsko ok.... jak wrocilam do domu dostalam telefon ze szpitala o tresci: CZY PANI DOSTALA OD NAS TAKI A TAKI ANTYBIOTYK??? tak TO PROSZE JAK NAJSZYBCIEJ ZGLOSIC SIE DO SWOJEGO GP (takie cos tak u nas rodzinny) BO POMYLILISMY ANTYBIOTYKI!!!!!!! no myslalam ze z lozka z padne ja nie wierzylam...:angry::angry::angry::angry::angry:
Jakbyś nie miała możliwości to napisz to spiszemy się na privie to Ci wyślę te tabletki;-) No i to są lekarze... Daj spokój wykończą nas szybciej!:angry:
no to juz tez wiem :D....
ale naprzyklad kiedy przypadaja mi teraz tzw. dni plodne (ktorych juz nie mam) to tez mocniej ze mnie leci a tak to w normie....

ojjj ja bez gina to jak bez reki bym sie czula :/
Kochana my nie mamy teraz w ogóle dni płodnych ani cykli więc i objawy typu większe upławy też nie wchodzą w grę:sorry2:

Do góry