reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Mi na kregoslup pomaga cieply oklad z woreczka z pestkami czeresni. Polozna w szkole rodzenia nam powiedziala ze to bardzo dobrze dziala na bole kregoslupa rowniez podczas porodu wiec sobie taka poduszeczke wypchana pestkami czeresni kupilam i faktycznie czyni cuda :-)
Ciekawe czy u nas w aptekach jest takie cudo...??? Bo ja na swoje krzyże to po prostu umieram...Zawsze na miesiączkę miałam z nimi to samo - MEEEEEGA ból i teraz od jakiegoś czasu jest to samo...Muszę zapytać dzisiaj w aptece..

reklama
Za mną dziś koszmarna noc, nie dość że po tym jak mi się brzuch obniżył to kilka razy zaliczam wc, to biodro i krocze boli mnie tak, że jak leże na łóżku to się ruszyć nie mogę...do tego brzuch mnie strasznie kłuje, tylko nie dół a cały brzuch, macie cos takiego???

A mnie bola nogi i pachwiny, jak ide w nocy do toalety to mega bol.
Wogole jak odczuwacie skiurcze?
Ja wczoraj chyba poczulam kilka nie byly silne, taki bol jakby na okres i przechodzi, to TO?

Asnecja W takim razie chyba nie pozstaje nic tylko przeczekac, ech.
Bluetooth Pierwszy raz o czyms takim slysze, niestety nie mieszkam w Polsce i watpie, zebym tutaj taki woreczek dostala, myslisz, ze taki zelowy lub termofor tez dalby rade cos pomoc?

Ja nie cierpie na tyle ile bezsennosc, chociaz zaypiam dopiero ok. 2 w nocy, ale budze sie przy kazdym obrocie w lozku

mnie sie wydaje, ze juz dosc dawno obnizyl mi sie brzuch.. a tu nadal nic. skurcze kilka razy na dzien ale lekko odczuwalne.. ucisk na pecherz od jakiegos tygodnia lub wiecej, chodze do wc co 2 - 3 h. od paru dni drętwieją mi uda. tak na chwilke jak np siedze albo wstanę. A mały jest ciągle aktywny, caly sie rusza,a przed porodem powinien juz byc spokojny i raczej ruchy malo wyczowalne, a u mnie codziennie kopniaki z prawej strony brzucha, z lewej wypina pupcie.. a tak bym chciala zeby mnie juz wzielo, tak przed terminem.. a boje sie ze pojde do szpitala po terminie i beda mi wywolywac porod i wogole bede tam lezec i czekac...

Ja dzisiaj też nie spałam ze 2h w nocy..wszystko ok, a nie mogłam spać.
Brzuszek twardnieje,ale kilka razy dziennie, wczoraj już pielęgniara na ktg upewniła mnie, że to skurczyki..
Małą cały dzień normalnie się ruszała a wieczorem tak nawalała gdzieś na dole, że bolało i wkurzałam się, bo nie mogłam nic z tym zrobić. Teraz raczej się tak fajnie wyciąga, ale dzisiaj zarobiłąm jednego mega kopa w bok jak za starych czasów:baffled:

ja gdzieś takie woreczki z pestkami widziałam, ale nie w aptece tlko w jakimś innym slepie z duperelami.
To chyba też przydatne na kolki u mluchów, gdzies tak czytała.

reklama
no to i ja łączę sie z Wami w blaskach i cieniach dolegliwości końca ciązy!!!

Upał Masakra - cala sie pocę, ale to na to nie mamy wpływu, jakoś musimy przeczekać i liczyć na ochlodzenie. :angry:

Kochane chcialam sie Was poradzić,

dzis za mną noc pelna wrażeń... polozylam sie po 22 a ok 24 obudził mnie ostry intensywny ból z lewej strony - tak w okolicy jajnika!!! trzymał mnie chwile, az się spiełam cała, zadając sobie pytanie " co to??, czy to juz" trwalo to chwile, zdenerwowałam sie trochę ale zaczelam oddychac przeponą i myslę sobie przeczekam... po chwili przeszlo... wstalam do WC... czulam ciagnięcie w podbrzuszu przy kazdym ruchu, tak jak na miesiaczke, potem jeszcze kilka razy twardy brzuch i mniej intensywne ciągnięcie po podbrzuszu...

spać mi się skutecznie odechcialo - przeszlam w stan czuwania, ale juz po jakiejs godzinie ustapily objawy... w końcu chyba jakoś zasnęłam i tak do 6 wytrwałam, ogolnie to spię srednio po 6h i wstaje siku co 2-3 h wiec spaceruje sobie po nocy, pewnie i Wy także...

byłam w :szok: u, co to bylo, czy ktoraś doswiadczona moze mi postawić diagnoze?

czy to juz stawianie sie macicy i skurcze przepowiad?

Brzuchol dosc wysoko, bo nadal mam bole pod zebrami od ucisku macicy...wiec sadze ze to nie oznaka obniżania sie brzuchatka, Mala aktywna i figlarna nieustannie.

Do góry