reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Witajcie Dziewczyny!
Bardzo dziękuję wszystkim za dobre rady oraz za to , że myslałyscie o nas podczas naszej nieobecnosci. Wlasnie wrocilysmy ze szpitala. Tak jak Wam pisalam moj gin zalecil mi stawic sie na oddziale i tak zrobilam. Od razu zostalam zabrana na ktg - i wszystko okazalo sie byc w porzadku :-)nawet nie wiecie, jaki kamien spadl mi z serca. Ruchy są:tak: Lekarka, która robiła mi jeszcze usg powiedziala, że ruchy mogą byc juz w tym momencie bardzo mało wyczuwalne ze wzgledu na duzą liczbę wód płodowych, a dodatkowo upały , które u nas ostatnio zawitały też nie wpływają korzystkie na ruchliwosc dziecka. Nie mniej jednak zostawiono nas jeszcze na obesrację od poniedziałku popołudnia do dziś - zrobiono jeszcze jedno usg z przeplywem krwi przez żyly głowne i zbadano ginekologinczie. Lekarze powiedzieli, że jeszcze wszystko pozamykane tak wiec na poród w tej chwili sie jeszcze nie zapowiada - więc musimy cierpliwie czekac na termin ( a wg. mnie to pewnie urodzę po terminie).

PS. Słysząc wszystkie płaczące maluszki z pobliskiego oddziału położniczego - chcialabym juz bardzo, bardzo przytulic Kuleczkę...z kolei slyszac rodzaca mamę zaczynam sie stresowac porodem...

reklama
Karola super ze wszystko w porządku :) bardzo sie cieszę
odpoczywaj te ostatnie dni;) a moze słoneczko zrobi Ci niespodziankę ;)
Kurcze a mi od 2 tygodni nawala kręgosłup i po południu nie mogę chodzić bo mi biodra odmawiają posłuszeństwa - jak tylko zrobię krok to jakby mi ktoś w biodro wbijał szpilę. brrr. A do tego strasznie mi niedobrze znów :( tylko wodę bym piła.
A tu Kinia chce poszaleć. chyba będę niedobrą matką i włączę jej bajki na dvd (czego szczerze nienawidzę)

karola super że wszystko w porządku:-)
Anisen oj wiem co czujesz, ja chodze jak kaczka...tylko mnie boli jedno biodro, ale i krocze do tego...najgorzej to w nocy. Dobrze że to już niedługo
Nanusia oj ja też tak mam od kilku dni...masakra

reklama
Nanusia - wczoraj, czy dzisiaj czytałam, że takie upławy to typowy objaw przedporodowy..Że na 2-3 tygodnie przed porodem mogą być bardziej płynne, że będzie ich więcej..Więc to raczej normalne, bo ja zauważyłam u siebie to samo:-( Czasami mam wrażenie, że mi tam coś "chlupie"...

Do góry