reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

Asia mi dzisiaj położna powiedziała że jak dziecko się wypina to brzuch jest twardy tylko u góry - tam gdzie ma pupcie, a dół brzucha miękki, a stawianie się brzucha to wtedy jak na dole też jest twardy a po chwili przechodzi.

Kacha ja też miałam ten problem. Ale robiłam tak jak pisze sylwia, co dzień 3-4 śliwki i po zaparciach ani śladu nie było!!! Wypróbuj koniecznie, tylko ważne jest żeby codziennie te śliwki jeść dla utrzymania efektu.

Karola czekamy na wieści. Mój lekarz uczulał żeby pilnować ruchów i jak tylko coś niepokojącego się dzieje to od razu prosto do szpitala na ktg - bo lepiej chuchać na zimne.

U mnie od 3 dni na brzuchu są takie czerwone plamki jakby uczuleniowe, i nie mam pojęcia z czego to bo nic nowego nie jadłam, używam tych samych kosmetyków, tylko tak się zastanawiam czy np oliwka (z J&J) mogłaby mnie dopiero teraz uczulić, bo stosuje ją już z 3 miesiące. Ale te plamki mam wyłącznie na brzuchu, a właśnie na brzuch tylko oliwkę nakładam... Byłam dzisiaj u gina i przepisał mi maść hydrocortisonum, i jak nie przejdzie to zacząć zażywać clemastinum.

reklama
Asia

U mnie od 3 dni na brzuchu są takie czerwone plamki jakby uczuleniowe, i nie mam pojęcia z czego to bo nic nowego nie jadłam, używam tych samych kosmetyków, tylko tak się zastanawiam czy np oliwka (z J&J) mogłaby mnie dopiero teraz uczulić, bo stosuje ją już z 3 miesiące. Ale te plamki mam wyłącznie na brzuchu, a właśnie na brzuch tylko oliwkę nakładam... Byłam dzisiaj u gina i przepisał mi maść hydrocortisonum, i jak nie przejdzie to zacząć zażywać clemastinum.

U mnie takie plamki swędzące pojawiły się poraz pierwszy około 15ttyg i wtedy lekarz też przepisał mi tą maść z Hydrocortisonem i podziałała. Wczoraj znowu coś się pojawiło i wieczorem sobie posmarowałam i też przeszło.

Ja sie bardzo ciesze jak sie okazuje ze lekarz jest chetny do kontaktu rowniez mailowego. Mamy tak z dentysta i z moja ginka tez mozna by ale jakos wole telefonicznie wszystko zalatwiac. U mnie dzisiaj wizyta, ciekawe co powie. Mam kupe badan na dzisiaj zlecone: toxo, paciorkowca, krew i bog wie co jeszcze a do tego te skurcze przepowiadajace mam coraz czestsze i mocniejsze wiec bardzo mnie interesuje co wyjdzie na ktg. Mala wyraznie podrosla bo mam duzo ciezszy brzuch jak sie przewracam w lozku niz do tej pory :-)

Ja właśnie złapałam siuśki :-D:-D:-D i jadę je zawieść, jutro wizyta i musze mieć aktualne wyniki czy nie ma białka w moczu. Krew kazała sobie odpuścic.

Bluetooth, udanej wizyty życze :-)

reklama
Do góry