reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle i różne dolegliwości w ciąży...

reklama
Bluetooth - powodzenia na wizycie! Ja na swoją następną jak dotrwam w dwupaku też mam sporo badań zleconych, lekarze chyba się asekurują byle były aktualne wyniki do ewentualnego wcześniejszego porodu...

Kurcze zauważyłam że mam rozstępy na jednej nodze z przodu do góry :wściekła/y: może nie są jakieś bardzo widoczne ale boje się że będą następne wrrrr
Może macie jakieś sposoby żeby się tego pozbyć? Nie wiem jakieś kosmetyki czy coś. Po porodzie trzeba się za to zabrać :wściekła/y:

Też sie zastanawiam co tam sie dzieje u karola84...
Dzisiaj chodze jak babcja 80-letnia - pochylona do przodu, obolała. Boli mnie brzuszek, pachwiny i plecki...ehh...Jeszcze mam wyrzuty sumienia, bo nie mam sily bawić sie z synkiem, a on tak by chcial :/

jejku ja jak rano sie obracałam z boku na drugi bok taki mnie złapał ból w pachwilnie, ze myslałm że zacznę rodzić......całe szczęście za chwilę przeszło, ale z tego co czytam to Wy tez tak miewacie..

ja też juz mam dość trochę chodzenia w ciąży. Mały co wieczór urządza sobie takie imprezy w brzuchu, że normalnie nie mam siły się ruszyć i tylko siedzę i patrzę jak mi brzuch lata, potem mam dodatkowo jakieś takie chyba skurcze i boję się położyć spać, że niby się zaczyna... a ja chcę doczekać do poniedziałku do terminu cc...

Dora ale fajnie, ze juz w poniedziałek będziesz "po" jak tam denerwujesz sie już jakość?? ja mam cc za 2 tyg. i jestem dziwinie spokojna, boję się ze parę dni "przed" zacznę panikować

reklama
Nalka - niestety na rozstępy żadne magiczne kremy nie działąją... Są to blizny i jedyne co daje efekt - to tak jak pisałąm kiedyś - maści na blizny, ale też nie wszystkie. Ja mam rozstępy na pośladkach z poprzednich ciąż i naprawdę stosowałam wiele balsamów, kremów - i nic. Jedynie maść silikonowa na blizny, ale jest bardzo droga i w malutkiej tubce. Niestety nie likwiduje rozstępów całkowicie. Z czasem rozstępy spłycaja się, bieleją - ale jak jest ich dużo w jednym miejscu - skóra nie wygląda ładnie. Wiem, że to nie pocieszające, ale taka jest prawda... :-(

Kasiula11 - ja mam tak często w nocy - ból w pachwinie i nie ma rady - nie można się ruszyć ani w jedną ani w drugą stronę. Okropność. Po chwili mija. Mi sie wydaje, że to wiązadła, albo jakieś uciski na nerw. No i doczytałam, ze to normalne...
Ach te wszystkie dolegliwości - opisywane jako normalne - tylko jak z nimi funkcjonować?

Ja martwię się jedynie zawrotami głowy - dokuczają coraz bardziej, nie daję sobie z nimi radymi boję się ich. Mam tylko nadzieję, że miną po porodzie. Bo naprawdę moje życie teraz jest podporządkowane zawrotom głowy - każde wyjście, odwiedziny znajomych... wszystko zależne od tego :-:)-:)-(

Do góry