reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

bole i dolegliwosci ciążowe /połączone tematy/

te bole w dole brzucha to ponoc na tym etapie normalne ... porod zbliza sie duuuuuzymi krokami :) mnie dzis zaczely znowu ciagnac miesnie w pachwinach a to tez paskudnie boli ... chodze jak kaczka /choc to niepoprawne politycznie:)/

reklama
hehehe, u mnie raz lepiej raz gorzej, czasem moge caly dzien smigac bez bolu a czasem caly dzien leze i marnie mi, ehh te 8 miesiecy to byl pikus w porownaniu z 9, zero dolegliwosci wlasciwie, a teraz....ale juz blisko

Dokładnie...ja tez jak pingwin!!! Prawie każda Kancelaria Adwokacka i Radcowska rozumie znaczenie budowania różnorodnych umiejętności pracowników. Nasza kancelaria łączy w sobie bogate doświadczenie jej właścicieli, którzy połączyli dwie niezależne kancelarie, tym samym tworząc firmę adwokacką zrzeszająca wybitnych prawników o różnych specjalizacjach.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak odczuwacie skurcze bo ja nie wiem czy tego nie mylę z ruszaniem się dziecka. Ściąga mnie na dole w brzuchu mocno i trzyma, brzuch twardym nawet kręgosłup mnie twedy boli ... i puszcza ... nie jest to regularne, zdarza się kilka razy w dniu :/ już sama nie wiem ...

ja tez do konca chyba juz nie rozrozniam, malenka strasznie ruchliwa i np ktg podczas tych wariacji jej zanotowalo wlasnie stawianie sie brzucha,ale pani doktor powiedziala, ze to wlasnie od tej ruchliwosci jej, a tak poza bolami wieczorkiem czy w nocy jak na okres to nic... i ja tez chodze jak krolowa :p

Madziarena ja mam takie same bóle, aż w kręgosłupie, jakby mnie ktoś linami zaciskał...może to rzeczywiście przepowiadające? Ooo..to niech szybko mi termin ustalają..co by mały pupą w kanał rodny nie wszedł:-(Ale takich bóli jak na okres jeszcze nie czułam..tylko twardnienie i sztywnienie całego brzucha i kręgosłupa, aż wtedy ciężko oddychać.Wady i zalety zdrowego stylu życia zależą od każdego z nas, jeden będzie widział same wady, inny jedynie zalety. Musimy jednak pamiętać, że nie trzeba pozbawiać się wszystkich przyjemności życia aby odżywiać się zgodnie z harmonią organizmu. Wystarczy znać umiar we wszystkim co jemy i pijemy, a także nie ćwiczyć do granic możliwości. Należy także pamiętać, że dzięki temu nasz organizm nam się odwdzięczy dłuższym i zdrowszym życiem, co jest największą zaletą.

Ostatnia edycja:
reklama
Lilijko skąd ja znam te objawy twardego brzucha:) A to u Ciebie robią planową cesarkę, bo u mnie czekają do rozpoczęcia akcji. Jak widać co szpital to inne zasady.

Do góry