reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bole i dolegliwosci ciążowe /połączone tematy/

Bóle w dole brzucha to norma u mnie od 2 - 3 tygodni wstecz. I za każdym razem lekki stresik - skurcz czy nie skurcz, i takie tam inne rozmyślania. Wtedy się kładę i sprawdzam czy przechodzi - jak przechodzi powoli tzn. że nie skurcz porodowy tylko przepowiadający - tak uczyli. A że boli czasem konkretnie (choć to pewnie łaskotanie w porównaniu z bólem prawdziwego skurczu) trudno - nikt nie obiecywał, ze urodzimy z hollywoodzkim uśmiechem na ustach :-)

reklama
Lilijko spokojnie , skurcze takie moga trwać tygodniami, u mnie to norma od 6 miesiaca i tak jak kora napisał jak szybko przechodza to nie sa to te wlasciwe.
I tak jak mowia , ciezko przegapić ten właściwy moment, kiedy rozpoczyna sie porod.
Podobno każda z nas to poprostu wie.
chociaz , pomimo tego że to mój trzeci poród , tez mam obawy czy będę wiedziała że to juz:eek:.
Za każdym razem zaczyna sie inaczej.

No ja właśnie mam podobnie :/ ostatnio to kręgopsłup mnie tak nawala, że siedzieć nie mogę a jak brzuch twardnieje to tak aż promieniuje na kręgosłup :/ oj czuję, że już niedługo ! w końcu !!! :)

Z tymo bolesnymi skurczami to jest różnie. Wczoraj na ktg zapisał mi się jeden, jak to lekarz określił, bardzo ładny skurcz, a ja go odczułam jako stwardnienie brzucha, ale bezbolesne.

Mnie też często coś w pipce zakuje , ale jeszcze nigdy mi brzuszek nie stwardniał! albo ja tego nie poczułam;) dlatego coś czuję że porodówka na sylwestra będzie moja..

Moka ja mam mamę położną i ona tez jest zdania , że przy takim ustawieniu dzidzi powinno sie wczesniej ustalić termin CC (ciać przed akcja skurczową)..żeby dziecko nie weszło w kanał rodny pupą, tłumaczyła mi co w tym jest dla nas złego i raczje dla dzidzi..ale już nie pamietam...;-)Zapytam sie jeszcze raz. Lekarze tez tak uważają, a zobaczymy jak to jutro będzie i na kiedy termin cc (nie późnije niż 8 grudnia, bo taki mam termin według usg, a według OM 2 grudzień..czyli zaraz...)

EDIT:-)Od dwóch godzin miałam dokładnie co 15 minut silne spinanie brzuszka od góry, od żeber w dół..po 30 sekund..teraz trochę minęło i jest rzadziej..dobrze, że jutro wizyta:-)

Ostatnia edycja:
ja również poza lekkimi kłuciami i takimi jakby spięciami mięśni w dole brzucha czuję jak mi czasem on twardnieje....ale póki co to nie boli więc też mi się wydaje że to tylko skurcze przepowiadające o ile w ogóle to są skurcze ;-)

ojej...a ja juz druga noc z glowy bo wiekszosc nocy usilowalam nie puscic pawia, zwlaszcza jak mala zaczyna szalec i wywija tymi swoimi dlugimi nogami.... ja nie wiem, jesc nie moge, spac nie moge, co sie dzieje, ehh...

uuuu...to nie dobrze, współczuje...może nadchodzi Twój czas ;) Póki co ja spać mogę, co prawda budzę się często w nocy ale to dlatego że mnie suszy, a jeść też mogę wszystko jeszcze.....każdy inaczej to przechodzi, ale cieszę się, że nie mam żadnych dolegliwości. Może to ze stresu tak Cię czyści?

reklama
no wlasnie nie wiem, jedyne o czym marze, to sie wyspac, a dzis myslalam,ze juz urodze, mala na bank zsunela sie jeszcze bardziej w dol, bolalo, ucisk niesamowity, az mnie krocze rozbolalo...chyba jednak zbliza sie moj czas baaaardzo, pewnie w tego mojego 1 cm szyjki juz nic nie zostalo..

Do góry