reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bole i dolegliwosci ciążowe /połączone tematy/

hmm...co tam slychac? jakies nowosci? u mnie zaczely sie lekkie bole podbrzusza , no i po ostatniej wizycie wiem ze juz moge pochodzic w ciazy baaaaaardzo niedlugo :) choc ten tydzien to jeszcze moglaby posiedziec tam w srodku

reklama
z jednej strony jestem przerazona, a zdrugiej nie moge sie doczekac zeby juz ja przytulic, ehhh... i te hormony szalejace, biedna juz nie ma miejsca za duzo, ani sie przeciagnac ani rozprostowac nozek ( dlugich zreszta bardzo)

witam grudniowe mamy:) również jestem na forum od niedawna i dopiero poznaję jego tajniki;) Jestem na początku 38 tygodnia ciąży i też odczuwam lekkie kłucia w podbrzuszu ale szczerze mówiąc to dopiero dzisiaj dają się one odczuć a poza tym to wczoraj moj lekarz stwierdzil że jeszcze " daleko w polu" jestem więc hmmm...czekam cierpliwie choć już nie mogę się z jednej strony doczekać kiedy to wszystko się zacznie ;) pozdrawiam

tez mam te klucia, jakies ciagniecia w brzuszku bardzo nisko,ale nie jakos super bolesne, takie do zniesienia, miesiaczki niektore bardziej bolaly , choc nie ukrywam, ze z dnia na dzien bol rosnie troszke ShuLien, nie martw sie, jak juz donoszony dzidzius to moze sie zdarzyc, ze cisza cisza a po nocy np nagle zaczyna sie porod, szyjka skrocona itd , albo na odwrot

no to ja odczuwam chyba to samo i czasem to przypomina właśnie bóle menstruacyjne;) masz rację, teraz to już zależy od dzidziusia kiedy zechce mu się przyjść na świat także jutro sie pakuje do szpitala bo jeszcze tego nie zrobiłam ;)

ooo i do tego od wczoraj mnie ''czysci'' , co troche tez daje do myslenia, zjesc tez niewiele juz moge, lekkostrawnie i niewiele, bo jak nie to umre na zgage :) no to kochana sie pakuj, zeby Cie dzidzius nie zaskoczyl, mnie maz zmusil, bo sam by po prostu NIC nie znalazl

hehe, no tak to już jest z tymi facetami ;) moj Nażeczony też by na pewno nic nie znalazł :) zgaga też mi czasem doskwiera ale tak poza tym już nie mam innych gorszych dolegliwości co mnie cieszy....cała ciąże miałam w sumie bezproblemową, nawet żadnych nudności, wymiotów itd

A ja zaczęłam czuć takie ściskanie w kręgosłupie i ból od kręgosłupa do brzucha..brzuch wtedy bardzo napięty..ciekawe co to, ale mam to pierwszy raz. No czas najwyższy, żeby kręgosłup zaczął boleć, bo do tej pory nie bolał;-)W piątek wizyta u ginki, myślałam że nie dotrwam i urodzę..a tu proszę, będzie wizyta..i termin cc pewnie...ustalany..(dla niewtajemniczonych, dzidzia jest cały czas pośladkowo ułożona)

Ostatnia edycja:
reklama
o kurcze, to Ci maluszek zafundowal :) , a te bole to moze przepowiadajace skoro razem ze stawiajacym sie brzuszkiem? mnie tylko czasem krzyz boli jak malenstwo szturchnie za mocno, zgage mam okrutna, byle co zjem i troche za duzo i noc z glowy- mdlosci straszne

Do góry