reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bole i dolegliwosci ciążowe /połączone tematy/

dokladnie, mi dochodza bole palcy, ktore zaczely przypominac serdelki, ale mozna z tym czasem troszke powalczyc, magnez z wit. B6 dzienne dawkowanie jak przy niedoborach magnezu, duuuuzo wody, choc troche mniej soli ( KOCHAM SÓL!!!) , nie przeciazac dloni - zmywanie, krojenie i wszelkie reczne robotki ktore wymagaja sily i dluzszej pracy rak trzeba ograniczyc no i oczywiscie w nocy starac sie zasypiac tak, aby jeszcze tych dloni nie sciskac za bardzo i bedzie juz mniej bolalo, to jest od wody, ktora nam sie zatrzymuje i opuchlizny, takze trzeba poprawic troche doplyw krwi do lapek, tez zauwazylam, ze jak przeginam z pracami domowymi, to nastepnego ranka poza strasznym bolem bioder i krzyza mam problem z utrzymaniem czegokolwiek w dloniach przez pierwsza godzine po przebudzeniu, takze mamy ten sam problem : / ale dla pocieszenia, czytalam, ze max dwa tygodnie po porodzie przejdzie jak ''reka odjal'' :p

reklama
Heh, jest dokładnie tak jak opisujesz. Faktycznie, może magnez coś pomoże, zwłaszcza, że gin nie zabrania :)
I też liczę na to, że po porodzie przejdzie, zwłaszcza, że sprawne dłonie będą potrzebne :)

nom, witaminka B6 jest mega wazna, a magnez do tego pomoze przy nocnych dretwieniach nog itd, ja go biore cala ciaze i pomaga bardzo, tym bardziej, ze magnez latwo sie wyplukuje z organizmu byle herbatka albo szklanka coca coli czy innego napoju gazowanego

Witam wszystkie Mamy.
Dołączyłam do Was wczoraj, czytam z wielką ciekawością Wasze posty i właśnie zainteresowało mnie to co napisałaś Chudzielcu :tak:

Czy to się objawia ostrym bólem nadgarstków? Ja mam dość mocne bóle w nadgarstkach, zwłaszcza nocą i rano, w dzień jak rozruszam to jest już lepiej. No i dłonie opuchnięte, ale to standard :-(

tak tak to jest to !! ja wlasciwie prawej reki juz nie czuje ... zaczelo sie od tego ze mi puchly rese ... potem rano mialam zdretwiale 3 palce a teraz to juz prawie ich nie czuje ... lekarz mi mowil ze "jakos musze dotrwac" ponoc odpuszcza po porodzie /max do 3 tygodni/ z tego co mi lekarz tlumaczyl to powodem jest opuchlizna otoczek nerwowych ktore sie zwezaja ... i do czasu jak nie zejdzie woda to jest lipa ...

a ostatnio coraz czesciej mi lewa zaczyna dokuczac !!! a to jeszcze 7 tygodni !!!!

tak tak to jest to !! ja wlasciwie prawej reki juz nie czuje ... zaczelo sie od tego ze mi puchly rese ... potem rano mialam zdretwiale 3 palce a teraz to juz prawie ich nie czuje ... lekarz mi mowil ze "jakos musze dotrwac" ponoc odpuszcza po porodzie /max do 3 tygodni/ z tego co mi lekarz tlumaczyl to powodem jest opuchlizna otoczek nerwowych ktore sie zwezaja ... i do czasu jak nie zejdzie woda to jest lipa ...

a ostatnio coraz czesciej mi lewa zaczyna dokuczac !!! a to jeszcze 7 tygodni !!!!

najważniejsze, że jeszcze możesz pisać na forum :-D

A tak na poważnie, to troche są wkurzające te bóle rąk :(
Z drugiej strony jednak dobrze, że nie mam jakichś poważniejszych dolegliwości...

najważniejsze, że jeszcze możesz pisać na forum :-D

A tak na poważnie, to troche są wkurzające te bóle rąk :(
Z drugiej strony jednak dobrze, że nie mam jakichś poważniejszych dolegliwości...

wiesz jakos palce trzeba cwiczyc :) klawiatura do tego sie calkiem dobrze nadaje :)
no i wlasnie to jest tylko wkurzajace ... ale na szczescie nie jest niebezpieczne :)

magnez magnezem, najwazniejsza wit. B6 ktora z magnezem czesto w parze idzie i nie bierze sie jednej tabl. dziennie tylko jak w stanach niedoboru, ja raz sie zapomnialam i nie bralam kilka dni i kurcze wtedy poczulam roznice

reklama
w stanach niedoboru magne b6 nawet 6 na dobe nie zaszkodzi, bo wypijesz kawke i juz czesc wyplukana, ja biore tak 4, 5 i jest lepiej troszke

Do góry