reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bole i dolegliwosci ciążowe /połączone tematy/

Mnie położna na Szkole Rodzenia powiedziała, że w zasadzie nie ma sposobu na zahartowanie brodawek. Po jakimś czasie się przyzwyczają pewnie. Co do maści PureLan to widziałam w sklepie i cena omal nie zwaliła mnie z nóg (50zł za niedużą tubkę). Za początku planuję używać (jak już doświadczone mamy pisały) Bepathenu, jak nie pomoże to wtedy PureLan.

reklama
Witajcie Dziewczyny,

Slyszalyscie moze o hartowaniu sutkow w czasie ciazy?Od wszystkich mam slyszalam,ze karmienie to wielki bol....nie boje sie tego bo dla Kruszynki wszystko ale jestem ciekawa czy isnieje jakis sposob na to by przygotowac sutki? Slyszalam o traktowaniu ich ostra stona gabki podczas kapieli....probowalam ale to jest aaaaalllllaaaa...Zawsze byly ''niedotykalskie''ale boje sie,ze moj bol moze negatywnie wplynac na karmienie Brzdaca...(przepraszam ale nie mam pl znakow)

Julka

moja mama też mi powtarza żebym je hartowała tą szorstką stroną gąbki i żebym się myła w takiej letniej wodzie...wiem wiem co to znaczy niezbyt przyjemne ale robię to z myślą o maleństwie słyszałyście że nie powinno się kąpać w zbyt ciepłej wodzie bo można mieć przez to skurcze i przyśpieszyć poród?

az mnie ciarki przechodza jak pomysle ze mialabym sobie sutki trzec gabka:szok::baffled::no: aaaaaałłłłłaaaaaa!!!!!!kurcze poczytajcie dziewczyny troszke na necie o tym sa swietne stronki dla przyszlych mamusiek:happy2::happy2:JULKA bepanthen mozna tez kupic w irladnii wiec mysle ze w uk tez dostaniesz,tu kosztuje jakies 7 euro.
ELIZA kapiel w cieplej wodzie moze tez powodowac krwawienia i poronienia we wczesnej ciazy:no::no::no:

eliza18 ja bym jednak trochę delikatniej traktowała sutki, ich podrażnianie może także wywołać wcześniejszy poród. Uważaj lepiej z tym.

Mnie na szkole rodzenia położna mówiła, żeby:
1. przed porodem kupić główkę kapusty, stłuc liście i zamrozić
2. na jakieś 2 - 3 tygodni przed porodem zacząć obkładać plasterkami cytryny, ewentualnie herbatą
3. Twardym być nie miętkim

reklama
Do góry