reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bole i dolegliwosci ciążowe /połączone tematy/

pod koniec ciazy ten sluz moze tak wygladac, ja tez mam taki, a szyjka jak sie okazalo na usg nietknieta takze czop to nie jest :) taki nasz urok widocznie, a bole takie jak opisujesz to rzeczywiscie pewnie przepowiadajace, ostatnio jak robilam dochodzenie w sprawie szyjki, powiedzieli mi, ze jesli sie pojawia takie jakby miesiaczkowe i nieregularne i do 10 na dobe na tym etapie ciazy maja pelne prawo sie pojawiac , ojej dzidzia mi gmera cos przy krzyzu, ała!

reklama
A któraś z Was ma może takie uczucie jakby "parcia"..jakby jakieś zwieracze puszczały, tak całkiem nisko w dole..Mi się to zaczęło od dzisiaj..jak tylko idę na spacer (po domu nie)..czuję jakby mi coś puszczało na dole (nie żadne twardnienie brzucha)..tylko jakby nagle miało ze mnie wszystko wypłynąć (czuje wyraźnie takie parcie, puszczanie na odbyt i pochwę)Mały dalej ułożony pośladkowy..Wizyta była w piątek..wszystko było dobrze..Czy powinnam się martwić , pojechać na porodówkę (muszę jechać do innego miasta bo u mnie nie ma szpitala) bo to niewydolność szyjki?Wśród fanów symulatorów łodzi podwodnych z pewnością nie ma osoby, która nigdy nie słyszałaby o serii Silent Hunter. Po pięciu instalowanych na dysku twardym częściach Silent Huntera, tym razem mamy okazję zagrać w wersję przeglądarkową o oznaczeniu „Online”, ale nie mniej złożoną, nie mniej zaawansowaną i zdecydowanie nie mniej wciągającą. Za to w pełni darmową i dzięki niskim wymaganiom sprzętowym, dostępną niemal dla wszystkich użytkowników komputerów
Zostań gwiazdą piłki nożnej! Czekają Cię godziny morderczego treningu, ale jeśli chcesz zagrać w FC Madrito, nie masz wyjścia! Zadbaj o dobre relacje ze swoim menadżerem i inwestuj w suplementy, które pozytywnie wpłyną na Twój rozwój sportowy. Gdyby brakowało Ci kasy, zawsze możesz poprzetykać rury stadionowe w zamian za parę miedziaków. Cóż, nikt nie mówił, że piłkarz-amator ma lekko
Game of Thrones: Seven Kingdoms to darmowa, przeglądarkowa gra MMORPG oparta na motywach powieści Pieśń Lodu i Ognia, stworzonej przez Georga R.R. Martina. Autorzy Battlestar Galactica Online - zespoły Bigpoint i Artplant – raz jeszcze połączyły siły i wydały bardzo rozbudowaną, sieciową grę skierowaną specjalnie do fanów jednego z najlepiej ocenianych i najpopularniejszych seriali wyświetlanych na kanale HBO
Fragoria to darmowa gra przeglądarkowa MMO RPG, która oferuje podróż do niezwykłej krainy pełnej skarbów, pięknych krajobrazów i wielkich możliwości. Twoja bohaterska ścieżka musi prowadzić przez zastępy przeciwników. Czy stawisz im czoła?

Ostatnia edycja:
nie wiem czy o takie odczucie Ci chodzi,ale ja jak tylko wylaze do sklepu, to juz stalo sie norma, ze natychmiast mam parcie na pecherz, lece do toalety, tam pare kropel, za moment znow to samo, czuje nacisk na odbyt i ledwo krocze, bo mam wrazenie, ze dziecko zaraz doslownie wypadnie, nie wiem czym to jest spowodowane, bo w domu moge sobie lazic i lazic i zadnego ucisku nie ma, moze nerwy jakies nie wiem, dzidzia jest tez juz duza i ciezka i ruchliwa wiec mam pelne prawo czuc dyskomfort przy chodzeniu,tak jest przynajmniej ze mna, a Ty jesli szyjke masz dlugosci od 2 cm wzwyz to ok, w sensie jesli lekarz nie mial wczesniej watpliwosci co do jej dlugosci, zawsze tez mozesz zadzwonic do swojego ginekologa, to Cie na pewno uspokoi, ja swojego juz atakuje z byle powodu bo zawsze warto zrobic o jeden telefon za duzo niz za malo, pozdrawiam

witam. Mma pytanie. Wczoraj wieczorem mialam klucia w pochwie mocniejsze niz zwykle... w nocy rozbolal mnie brzuch ale tak jakos dziwnie jak by zoladek albo flaki:( nie moge lezec na plecach bo zaraz czuje ten bol,ktory promieniuje do plecow. dzis juz od rana zmagam sie z ta dolegliwoscia. jak siedze lub chodze to jest ok,jak leze na bokach tez jest dobrze tylko jak leze na plecach to sie to pojawia. Mialyscie cos takiego?? co to moze byc??

:) Lilijka, ja mam 2,92 - lekarz podsumowal slowem beautiful- to chyba nasze nerwy wewnetrzne jakies, ze wyjscie, ze duzo ludzi, ze trzeba uwazac, ze toaleta daleko itd hihi, takze chyba nie ma sie czym martwic kompletnie
ulenka, mnie sie znow zdarza, ze dzidzia mnie kopnie albo walnie w jelito i to boli, za to jak rozciaga swoje piekne nozki i raczki tak napina swoj domek,ze mnie potrafi bardzo kluc i ciagnac, dzis np mam tez taki ''klujacy dzien'',a jak kopnie w zoladek, to tak mocno, ze budze sie w nocy, do tego zaczela z uporem maniaka cos mi grzebac i boksowac przy krzyzu lapkami co do najprzyjemniejszych przezyc przyszlej mamy tez nie nalezy, na plecach nie leze juz wcale bo i tak nie moge wtedy oddychac - mala na pluca naciska - i do tego brzuszyszko zaslania mi telewizor :p ale zawsze jak masz watpliwosci dzwon do gina!

a ja mam pytanko...jak to jest z tym twardym brzuszkiem?czym to jest spowodowane...mi czesto gesto sie taki robi i dodatkowo teraz dochodza bole takie jak wlasnie przed miesiaczka w dole brzucha;/i nie wiem co to moze znaczyc a do mojego lekarza niestety nie moge sie dostac bo oczywiscie chwilowo go nie ma dop za 2tyg mam nadzieje ze nic niezwyklego sie nie wydazy przez ten czas ale mimo wszystko to moja pierwsza ciaza i czasami juz sama nie wiem jak mam reagowac...a parcie na pecherz to juz lepiej nic nie mowie dzis w nocy rekord chyba z piec razy musialam wstac i pozniej rano ten bol w dole brzucha dziwne to wszystko;/

ojej, wstawanie po tysiac razy w nocy siusiu to conocny koszmar, ma sie wrazenie, ze ledwo sie zdazy usnac,a juz trzeba leciec znow, a twardy brzuszek, hmm warto zrobic sobie ktg, ja mialam i mnie uspokoilo, myslalam, ze takie twardnienia to cos w rodzaju skurczy, ale ktg nie wykazalo ani jednego skurczu macicy, a brzuch byl twardy caly czas, po prostu dzidzius sie tak mi czesto uklada, ze wypycha wysoko pupke i nozki tak, ze pod zebrami mam baaaardzo czesto juz twardy i napiety brzuch, lekarz kazal brac przy takich twardnieniach nospe chocby na wszelki wypadek, bo nikomu na pewno nie zaszkodzi,a i ja bede spokojniejsza ( nospa zwykla max 3x dziennie po 2 tabl. ,a nospa forte max 3x dziennie po jednej! ) i do tego magnezik i jest luuuuz, aha bole jak na miesiaczke jesli sa nieregularne,trwaja ok 1 min i jest ich do 10 na dobe, to sa bankowo te skurcze przepowiadajace, a im dalej w las tym czesciej moga sie zdarzac , macica sobie cwiczy po prostu,w tak zaawansowanej ciazy chyba nie musisz sie martwic, buzka

:) Lilijka, ja mam 2,92 - lekarz podsumowal slowem beautiful- to chyba nasze nerwy wewnetrzne jakies, ze wyjscie, ze duzo ludzi, ze trzeba uwazac, ze toaleta daleko itd hihi, takze chyba nie ma sie czym martwic kompletnie
wiesz...z ta szyja to moze byc różnie...mnie jak przyjmowali do szpitala to tez powiedzieli -uuuuu szyjka dłuuuuuuuuggggaaaa, nie do porodu jeszcze' (miała 2,5cm) po 2 dniach skróciła sie do 1cm. i zaczeła otwierać,więc czym prędzej założyli pesser i biore luteine docipnie...Dodam,ze skurcze nie miałam juz ponad tydzien i lezalam 24h na dobe ,bez wstawania nawet do lazienki i tak mi sie z nia narobilo... ale widomo,że tak nie zawsze musi być.

reklama
a ja mam pytanko...jak to jest z tym twardym brzuszkiem?czym to jest spowodowane...mi czesto gesto sie taki robi i dodatkowo teraz dochodza bole takie jak wlasnie przed miesiaczka w dole brzucha;/i nie wiem co to moze znaczyc a do mojego lekarza niestety nie moge sie dostac bo oczywiscie chwilowo go nie ma dop za 2tyg mam nadzieje ze nic niezwyklego sie nie wydazy przez ten czas ale mimo wszystko to moja pierwsza ciaza i czasami juz sama nie wiem jak mam reagowac...a parcie na pecherz to juz lepiej nic nie mowie dzis w nocy rekord chyba z piec razy musialam wstac i pozniej rano ten bol w dole brzucha dziwne to wszystko;/

napinanie to poprostu skurcze-jak masz wiecej niz 10 w ciagu dnia to cos sie zaczyna dziac:crazy: Bóle w dole brzucha swiadcza o tym samym ! mnie bardzo wyczulał lekarz na takie objawy i kazał natychmiast pojawic sie w szpitalu jak cos takiego sie zacznie ...ale Ty jestes juz w 36tc prawie ,wiec w sumie to juz moze zaczac sie dziać,choc pewnie warto byloby jeszcze ze 2 tygodnie poczekac z tymi objawami :tak:

spróbuj brać nospe i leżeć-może się wyciszy..

Ostatnia edycja:
Do góry