reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bole i dolegliwosci ciążowe /połączone tematy/

to ja tez sie przyłączam do mamus które maja ruchliwe pociechy:tak::tak::tak: moje malenstwo tez jest wyjatkowo uzdolnione w zadawaniu kapniakow i mieszaniu lapkami w pecherzu i żołądku :shocked2::shocked2::shocked2: czasami az dech zapiera i kolana sie pode mna ugnaja:zawstydzona/y::zawstydzona/y:w nocy przekrecenie sie na drugi bok to nie lada wyczyn:sorry2: a ostatnio doszly straszne bole w okolinach prawej pachwiny,kiedys sie tak przestraszylam bo myslalam ze to wyrostek:szok:ale lekaz stwierdzil ze wszystko ok,ale nadal mam te bóle ,cala prawa noga mnie boli czasami ciezko az sie chodzi ,mam nadzieje ze nic mi nie jest:sorry2: czy ktoras z was tez miala taki bol przypominajacy wyrostek??:confused::confused::confused:

reklama
mnie tak bolą pachwiny,że prawie chodzić nie mogę...przekręcenie się w nocy z boku na bok graniczy z cudem...mam jeszcze ponad miesiąc do terminu,będzie coraz ciężej i coraz boleśniej.ale wszystko da się przeżyć!!!

Witam! Moja dzidzia też ruchliwa, aż dziwne bo prawie wszędzie piszą, że w tym ostatnim trymestrze dzidzia ma mniej miejsca i raczej nie ''gimnastykuje'' się tak jak wcześniej a u mnie odwrotnie;/no i sennnnnn od 4dni kiepściutko z tym nie dość że cięzko się ułożyć to jeszcze śpie choby wcale;/ załamka ale jeszcze troszke musze wytrzymać...już nie długo...

A mój synuś od paru dni zrobił się jakiś taki grzeczniejszy i spokojniejszy - pewnie coś kombinuje ;) Dał mi chwile odsapnąć od biaganiny w brzuchu.

Wyobraźcie sobie, co muszą czuć mamy np czworaczków! :)

Dziewczyny, ja od kilku dni mam ciągnięcie brzucha po bokach. Mam na myśli ciągnięcie skóry, rozstępy mi się nie porobiły, ale czuję jakby mi się skóra rozrywała. Brzuch mi rośnie do przodu, na piłkę i stąd pewnie po bokach tylko. Ale to nieprzyjemne uczucie. Też tak macie? Pamiętam, że kiedyś coś pisałyście o takim odczuciu i że ono o czymś świadczyło niedobrym w organizmie. Dobrze pamiętam?

Dziewczyny niewiem czy pisałyscie cos na temat czopa śluzowego ja duzo czytałam o tym ale nie jestem dalej pewna czy to To bo jestem dopiero w 34 tyg no ale czasem i na 2 tyg przed porodem wypada mianowicie zobaczyłam u siebie cos w rodzaju gęstego kleistego białka kurzego takiego zbitego najpierw czesc zobaczyłam na wkladce a pozniej tak jakby reszte mi wypadła jak siku robiłam . nie był podbarwiony krwia ani nic z tych rzeczy... ale ponoc nie zawsze jest podbarwiony .... zanim zapytam mojej nowej ginki pytam doswiadczone mamusie czy to moze byc czop?? a i oczywsicie moze ktoras z przyszlych mam miala cos podobnego... wiem ze to nie sluz taki normalny ani zadne upławy bo mialam juz to bym poznała....

Dziewczyny niewiem czy pisałyscie cos na temat czopa śluzowego ja duzo czytałam o tym ale nie jestem dalej pewna czy to To bo jestem dopiero w 34 tyg no ale czasem i na 2 tyg przed porodem wypada mianowicie zobaczyłam u siebie cos w rodzaju gęstego kleistego białka kurzego takiego zbitego najpierw czesc zobaczyłam na wkladce a pozniej tak jakby reszte mi wypadła jak siku robiłam . nie był podbarwiony krwia ani nic z tych rzeczy... ale ponoc nie zawsze jest podbarwiony .... zanim zapytam mojej nowej ginki pytam doswiadczone mamusie czy to moze byc czop?? a i oczywsicie moze ktoras z przyszlych mam miala cos podobnego... wiem ze to nie sluz taki normalny ani zadne upławy bo mialam juz to bym poznała....

Bardzo możliwe żeto czop, a dużo tego było?? I racja, nie musi być zawsze zabarwiony krwią i może odchodzic na raty... łatwo go odróżnić od upławów bo jest galaretowaty.
Zadzwon do ginki i umów sie na wizytę, faktycznie po odejsciu czopa poródzaczyna sie albo zaraz a może i i za 2 tyg.

reklama
Do góry