reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

witam was mamusie przyszle i obecne...nie wiem w sumie czy mam sie bac bo teraz to sie akurat uspokoilo ale przez poludnie jak na zakupach bylam to ni z tad ni z owad dopadlo mnie jakies dziwne szarpiace klucie w podbrzuszu nie wiem czy to macica czy cos innego ale to bylo tam gdzie zwykle czuje mojego maluszkai sie troszke wystrachalam przyjechalismy do domu i musialaam chwile posiedziec i sie uspokoilo ale jak chodzilam to byla masakra nie wiem czy mam czekam na wizyte u poloznej ktora mam dopiero za 5 tyg czy zarezerwowac jakas wczesniej? czy ktoras z was miewala moze cos podobnego?:-(

reklama
Witam, kiedy byłam na półmetku ciąży odczuwałam coś podobnego, a moze nawet takiego samego jak Ty, lekarz uznał że to macica się rozciąga i nie ma powodu do niepokoju. Jestem obecnie w 36tc. i synek ma się świetnie, wiec lekarz miał chyba rację:) Jeśli się niepokoisz to zadzwoń do swojej położnej, ona doradzi czy to normalne, czy potrzebna jest wizyta. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wszystkiego dobrego

wlasnie mam nadzieje ze to nic powaznego ale tak w razie w zadzwonilam dopoloznej ale jak pech chcial ze nie odbierala wiec do mojego lekarza rodzinnego i mam na wieczor wizyte bo lepiej jak mowisz dmuchac na zimne zobaczymy co mi powie GP wieczorem, dzieki! papa zycze dobrego rozwiazania!

Ja tez bylam u GP poniewaz twardnial mi brzuszek i strasznie sie wystraszylam wiec poleciałam.... Jak zaczelam mowic ze twardnieje mi brzuszek i mam lekkie skurcze on na to bo to byl facet" to chyba za wczesnie na skurcze" i wywalil oczyska na mnie bo nie wiedzial co ma zrobic;/ zaczol mi osluchiwac czy dzidzia zyje ....no normlanie masakra.... tak niekompetentny czlowiek ;//

Jestem w 5 miesiącu ciąży od pewnego czasu boli mnie brzuch zarówno górna jak i dolna część, dolna jest bardzo często twarda i mam uczucie, że jest ściśnięty. Nogi ręce mam często opuchnięte. W dolnej części pleców często czuje nagłe ukłucie i ból wtedy także odejmuje mi nogę. Ciężko mi oddychać mam uczucie że coś mnie uciska. Ostatnio rano mam nudności i czuje w brzuchu takie coś jak odczuwa się w czasie biegunki. Czy takie objawy są normalne? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy udać się z tym od razu do lekarza.

Nie miałam takich obiawów, więc nie wiem jaki może być ich charakter, ale zawsze jeśli coś nas martwi to lepiej skonsultować się z lekarzem. Warto dmuchać na zimne.

Moim zdaniem to sa niepokojące objawy... wiec udaj sie do lekarza. opuchnięte nogi i rece mogą swiadczyc o problemach z naczyniami lub brak ci np: potasu.Problemy z brzuszkiem moga swiadczyc ze sie nieprawidlowo odżywiasz..a z plecami moze cos uciska na jakis nerw? nie mam pojecia. Idz do lekarza.

Hej dziś zaczął mi się 39tc ciąży od wczoraj miewam częste bezbolesne twardnienie brzucha, maluszek rzadziej się rusza. Przed wczoraj rano po wysiusianiu sie gdy sie podcieralam na papierze zostala mi taka grudka ok 2cm konsystencji galaretki a kolor byl taki przezroczysto biały dziś znów się to powtórzyło czy to może być czop śluzowy?? 2 tygodnie temu byłam u lekarza powiedział że szyjka przygotowuje się do porodu. Jutro mam kolejną wizytę zobaczymy co powie. Jak myślicie czy długo jeszcze będę musiała czekać na mojego maluszka czy te symptomy to oznaki nadchodzącego porodu?? Termin mam na 15 grudnia.

reklama
oj kochana wydaje mi się że w ciągu tygodnia dzidziuś będzie na świecie:)mi odszedł ten czop śluzowy 6 dni przed porodem i wtedy miałam nieregularne przedwczesne skurcze.dzidziuś pewnie już się szykuje do wyjścia:)

Do góry