reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
Jak najbardziej może to znaczyć że już tuż tuż. Zwłaszcza, że lekarz stwierdził już najprawdopodobniej zmiękczenie i skrócenie szyjki. ja bez czopa i z rozwarciem na dwa palce chodziłam tydzień (właśnie cały 39 w 40 dzień przed terminem urodziłam)
agrafka80
spokojnie - to może oznaczać wszystko
U mnie czop zaczął odchodzić w 38 tygodniu, szyjka była zgładzona już od 37, twardnienie brzucha mialam od 24 tygodnia, a urodziłam po terminie w 41 tygodniu i to po indukcji oksytocyną dopiero ))
U mnie czop zaczął odchodzić w 38 tygodniu, szyjka była zgładzona już od 37, twardnienie brzucha mialam od 24 tygodnia, a urodziłam po terminie w 41 tygodniu i to po indukcji oksytocyną dopiero ))
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Ewulka to pewnie czop a może on odejść 2tyg lub 2 godz przed porodem. jutro możesz się dowiedzieć że masz już jakieś rozwarcie albo jeszcze troche musisz poczekać. Mi czop odszedł 2 dni przed. Wykorzystaj faceta to pomaga)
no i 9 byłam u lekarza powiedział ze mam rozwarcie na 1cm i że szyjka jest gładka. No i że mam dalej czekać. Jutro mam termin ale jakoś nic mnie nie bierze wysprzątałam dom nawet okna umyłam i nic ;P Mój maluszek nie chce wyjść. Jeśli jutro nie urodzę mam się zgłosić w czwartek do lekarza. Ciekawe co wtedy mi powie <myśli>. Miłego popołudnia.
Ostatnia edycja:
aguska2017
niestety dzidziusie wychodza wtedy kiedy one chca a nie jak lekarz wyliczy:-)trzeba być cierpliwym:-)zobaczysz jeszcze troche i maleństwo będzie z toba:-)acha jeśli nie będziesz miała akcji porodowej to pewnie sami będa ci wywoływać poród
evelinecka
Szczęśliwa:):)
Witam... Mam taki problem... byłam dzisiaj u lekarza postanowiłam pójść wcześniej i dobrze.. otóż od pewnego czasu dokuczał mi ból po prawej stronie podbrzusza(b.nisko) bałam sie ze to wyrostek lekarz zrobil usg z dzidziusiem wszystko w jak najlepszym porządku..ale mam po tej prawej stronie zbyt napiętą hmm.. o ile pamiętam z tych nerwów.. macice.. gin przepisal nospe forte 3x dziennie aby ja rozluznic i Luteine... ona mnie najbardziej zmartwiła lekarz powiedział ze to tak na wszelki wypadek lepiej brac niz zalowaz ze sie nie bralo w razie czego.. a jak za 3dni nie przejdzie to do chirurga moze to jednak wyrostek chociaz zadnych objawow co do niego nie ma i nawet jak badal mnie to nic go nie zaniepokoiło... strasznie sie boje.. Mam pytanie czy któraś z was takie cos miala? lub podobna sytuacje... i cos mi sie zdaje ze to wszystko od stresu... mialam oststnio b.duzo nerwow.. na internecie nic nie moge znalezc tzn.. chodzi mi bardziej o to czy ktos jeszcze tak mial i jak to wszystko odczuwał itp..
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Zbyt napięta macica wcale nie jest rzadkościa ale należy na siebie bardziej uważać i brac leki zapisane przez gina. Stres mógł mieć wpływ ale nie musiał. Uważaj na siebie i nie przemęczaj,zwal obowiązki na innych i duzo odpoczywaj a wszystko będzie dobrze:-)
reklama
evelinecka
Szczęśliwa:):)
Ulżyło mi trochę chociaz ja juz tydzien nie pracuje i ogolnie mam duzo odpoczynku jedyne zajęcie to posprzatac i ugotowac obiadek itp... Wiem na pewno ze juz sie nie moge denerwować mam nadzieje ze to minie..Tak bardzo kocham moje maleństwo.
Podziel się: