reklama
Megumi
Zaciekawiona BB
hej dziewuszki. Mam pytanie. Czy wie któraś coś na temat bóli, ale nie w podbrzuszu tylko po prawej stronie nisko przy samej pachwinie. Pojawia się przy większym wysiłku. Na przykład gdy długo zmywam naczynia. Martwię się tym troszkę.
witajcie,
Mam pytanie czasami mam twarde podbrzusze , najczęściej zdarza się to wieczorem kiedy leżę. Kiedy dotykam je to odczuwam nieprzyjemny ból, a kiedy lekko naciskam mam taki kłujący ból po lewej stronie. Czasami pojawia mi się uczucie twardej piłki w podbrzuszu. Twardnieje mi tylko podbrzusze, brzuch nie. Jest teraz w 18 tygdniu ciązy i nie wiem czy to normalne bóle przy rozroście macicy czy coś czym powinnam się niepokoić. Wizyta u lekarza dopiero w środę... Będę wdzięczna za odpowiedź.
Mam pytanie czasami mam twarde podbrzusze , najczęściej zdarza się to wieczorem kiedy leżę. Kiedy dotykam je to odczuwam nieprzyjemny ból, a kiedy lekko naciskam mam taki kłujący ból po lewej stronie. Czasami pojawia mi się uczucie twardej piłki w podbrzuszu. Twardnieje mi tylko podbrzusze, brzuch nie. Jest teraz w 18 tygdniu ciązy i nie wiem czy to normalne bóle przy rozroście macicy czy coś czym powinnam się niepokoić. Wizyta u lekarza dopiero w środę... Będę wdzięczna za odpowiedź.
hej ferulka ja jestem w 21tc i to jest tak zwane stawianie się macicy ja mam to samo, po lewej stronie brzucha kiedy się położę widać piłkę do rugby;-)) musisz powiedzieć o tym swojemu lekarzowi. Przede wszystkim nie dotykaj brzuszka i staraj się prowadzić oszczędny tryb życia ( duzo wypoczywaj leż, siedź) Ja dostałam od gina cordafen, no-spa i magnez. No i nie martw się tylko myśl pozytywnie;-)) pozdrawiam
vampiria
Fanka BB :)
Witam wszystkich
wiem, że był już podobny temat, ale nie znalazłam tam tego, czego szukam...
Mianowicie, codziennie, kiedy się budzę- śpię zazwyczaj na boku- mój brzuch jest okropnie twardy. Muszę położyć się na plecach i chwilę poczekać, dopiero wtedy robi się miękki, a mała zaczyna się kręcić... Nie wiem, czy to coś złego- czy któraś z was tak ma/ miała?? I czy to normalne??
Mianowicie, codziennie, kiedy się budzę- śpię zazwyczaj na boku- mój brzuch jest okropnie twardy. Muszę położyć się na plecach i chwilę poczekać, dopiero wtedy robi się miękki, a mała zaczyna się kręcić... Nie wiem, czy to coś złego- czy któraś z was tak ma/ miała?? I czy to normalne??
vampiria to dziwne bo chyba większość ma tak, że jak leży na pleckach to brzuch się robi twardy. to podobno jakiś rodzaj skurczy ale jeżeli nie dzieje się regularnie i tylko kilka razy dziennie to nie ma się co marwtić. zresztą nie wiem na jakim jesteś etapie ciąży więc ciężko coś więcej powiedzieć. ale jeżeli masz bardzo twardy to lepiej skonsultuj się z lekarzem.
Hej Mam jakies dziwne bóle. Tzn. objawów ciążowych nie było i nie ma. Ale. Tydzień temu byłam u lekarza i wszystko ok. Z usg wynikało,że to 10 tydzień,czyli teraz 11. Ale od 3 dni jest jakiś koszmar. W nocy prawie nie śpię,bo boli mnie żołądek i okolice wątroby. Ból tak okropny,że szok. Uczucie,jakby coś miało mi rozerwać żebra i brzuch. Wczoraj miałam gorączkę i dreszcze. Dzisiaj stan podgorączkowy, ale nadal źle się czuje. Te bóle jeszcze wracają. Do tego ból w okolicach prawego jajnika promieniujący na nogę i bóle w okolicy kości ogonowej. Do tego lekko pobolewa mnie głowa i cały kark,jakbym nadwyrężyła mieśnie. Byłam dzisiaj w przychodni, ale pierwszy wolny termin to 13 października. Do tego lekarz beznadziejny,ale zapisałam sie. Na prywatną wizytę niestety nie mam. Miała któraś z Was coś takiego? Albo chociaż orientuje się co to i jak z tym sobie poradzić?
Iwona_J
Zaangażowana w BB
Witam wszystkich
Witam! Ja mam dokładnie to samo do tego szyjka praktycznie zgładzona i rozwarcie na 2 cm. Kiedy dłuższy czas leżę na boku to czuję jak mi brzucho twardnieje i jak przekręcę się na plecy to jest on taki szpiczasty jakby dzieciątko chciało w nim wstać. Mówiłam o tym lekarzowi to powiedział że nie jest to powód do obaw bo są to zwykłe skurcze macicy dzięki którym przystosowuje się ona do porodu. Oczywiście ja jestem już przy końcu ciąży więc u mnie może to normalne nie wiem niestety w którym tygodniu ciąży ty jesteś.
reklama
vampiria
Fanka BB :)
no, mi zostało na oko około 6-7 tygodni, więc też bliżej jak dalej... Ja tak nie bardzo mam kogo zapytać, bo tutaj jakiś luźny stosunek do wszystkiego mają. Ale uspokoiłaś mnie nieco, dzięki )
Podziel się: