reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Przyjemne to zajęcie, nie powiem, ale lista potrzebnych rzeczy nie chce się skończyć 😆😆😆 mój mąż już nie może patrzeć na te paczki, ale dzielnie stara się nie komentować 😉

No to bardzo słabo, ja na małe aktywności sobie pozwalam zgodnie z sugestią lekarza, robię sobie posiłki, zaliczam codziennie spacer krótki i ogólnie kręcę się trochę po domu oczywiście w zasięgu jednego piętra 😉
Współczuje, że u Ciebie pojawiła się taka niedyspozycja. Może dziś będzie lepiej.
Zazdroszczę Ci tego morza 😃

Ja liczę na to że zaliczę jeszcze fryzjera i kosmetyczkę po 37 tygodniu jak już będzie bezpiecznie, na tą chwilę wyglądam nieciekawie 🥴

Co do wagi to nie jest u Ciebie tak źle, ja dziś odważyłam się wejść na wagę i mam +20 kg już 😞😞😞 u jeszcze 1,5 m-ca przed sobą.
Jestem załamana.
Aj tam 20. Teraz hormony nie są po twojej stronie ale jak urodzisz to akurat będzie super pogoda do spacerów. Jak ruszysz z wózkiem to zniknie bez śladu ☺️

Po 4 miesiącach karmienia piersią ważyłam już kilka kg mniej niż przed ciążą, sama skóra i kości.
Oj tak, liposukcja w postaci mleka 😁 Znikałam w oczach. Mąż mi pączki i czekoladę przynosił bo podobno już za chuda byłam. Czemu taka przemiana materii nie mogłaby nam zostać...?

Ja po wizycie. Szyjki to tam szczątki zostały. Nie mierzyła usg ale wg niej mniej niż 1cm, otwarta na 1,5cm, miękka że poleci w mig. Macica reaktywna, głowa na linii startu. I to chyba dobre wieści bo Magda ma już 3270g😬 Tu nie ma co za długo czekać🙈 Nie będę się jakoś super forsować ale teraz mam pewnosc: czas wstać i żyć, plan wykonany.
Trochę mi teraz straszno 😵‍💫

Ja po wizycie. Szyjki to tam szczątki zostały. Nie mierzyła usg ale wg niej mniej niż 1cm, otwarta na 1,5cm, miękka że poleci w mig. Macica reaktywna, głowa na linii startu. I to chyba dobre wieści bo Magda ma już 3270g😬 Tu nie ma co za długo czekać🙈 Nie będę się jakoś super forsować ale teraz mam pewnosc: czas wstać i żyć, plan wykonany.
Cudownie teraz tylko czekać kiedy Madzia zechce wyjść

Świetnie, że już masz za sobą ten ciężki czas, teraz to już naprawdę z górki 😊😊😊
Całkiem duża dziewczyna😃

reklama
Ja też po wizycie, mój mały co prawda jeszcze malutki przy waszych, bo waży dopiero ponad 380 g :) troszkę większy wychodzi na USG, wyprzedza termin z miesiączki o 7 dni ale każdy dzień i każdy tydzień przybliża nas do szczęśliwego zakończenia :)
Szyjkę mam długa ok 4.7 cm bez cech skracania, wyglądała dobrze w USG przez brzuch ale wymusiłam jeszcze dopochwowe USG tak na wszelki wypadek i też ok. Lekarz nie kazał mi całkowicie leżeć, mam się oszczędzać i obserwować po prostu. Leki zostają że mną już pewnie do końca ciąży. Jestem spokojniejsza na dzień dzisiejszy.

Do góry