P86
Fanka BB :)
Hmmm, no zrobisz jak uważaszWłaśnie chciałabym zaliczyć te termy teraz, bo byłam u lekarza 2 dni temu i wiem, że póki co jest w miarę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hmmm, no zrobisz jak uważaszWłaśnie chciałabym zaliczyć te termy teraz, bo byłam u lekarza 2 dni temu i wiem, że póki co jest w miarę
nasz kochany mały Wojownik nic więcej z kosmetyków, ja nie zamawiałam (u mojego Stacha nic wiecej się nie przydało). Ja do nawilżania używałam balsam z Hippa (ma bardzo dobry skład, jeżeli dziecko nie ma zdiagnozowanych problemów skórnych), a później zamawiałam z Olini olej migdałowy i nim go nawilżałam. Robiłam to po każdej kąpieli. Przy czym ja wychodzę z założenia, ze kąpiel max 2x w tygodniu( już się nie zaleca by robić to codziennie).Dziewczyny, co kupujecie dla dzieci z kosmetyków? Mam płyn do kąpieli, krem do pupy, jakiś krem nawilżający do ciała, krem z filtrem i żel łagodzący na ugryzienia komarów.
Zastanawiam się czy jest coś jeszcze, co jest potrzebne. Za czasów jak my byłyśmy dziećmi, to pamiętam wszechobecną oliwkę i puder, ale teraz nie widziałam już, żeby ktoś tego używa.
Kremu do ciala używacie po każdym myciu, żeby nawilżać skórę? Ja u siebie nie stosuję nawilżaczy, bo mi się nie chce, więc nie wiem
Taktyczny Staszek dla obserwacji:
Zobacz załącznik 1516956
Prawdopodobnie każda mama powie Ci inaczej bo każda ma swoje must have Ja nie stosowałam żadnego kremu na codzien z założeniem ze kremy będą jak się pojawia problemy. Na początku dodawałam trochę emolientu do kąpieli, to tak lekko właśnie natluszczalo skórkę. Jak pojawiały się jakieś odparzenia to wtedy dopiero działałam jakimś kremem, a w lecie jak widziałam ze od upału robią się obtarcia przy pampersie to zamiast pudru mąka ziemniaczana (ale nie za dużo).Dziewczyny, co kupujecie dla dzieci z kosmetyków? Mam płyn do kąpieli, krem do pupy, jakiś krem nawilżający do ciała, krem z filtrem i żel łagodzący na ugryzienia komarów.
Zastanawiam się czy jest coś jeszcze, co jest potrzebne. Za czasów jak my byłyśmy dziećmi, to pamiętam wszechobecną oliwkę i puder, ale teraz nie widziałam już, żeby ktoś tego używa.
Kremu do ciala używacie po każdym myciu, żeby nawilżać skórę? Ja u siebie nie stosuję nawilżaczy, bo mi się nie chce, więc nie wiem
Zobacz załącznik 1516956
Ja dla wszystkiego kupiłam zasypkę taką bez talku (z Sylveco bodajże) i podobnie jak dziewczyny wspominają mam olejek ze słodkich migdałów czysty bez żadnych dodatków.Dziewczyny, co kupujecie dla dzieci z kosmetyków? Mam płyn do kąpieli, krem do pupy, jakiś krem nawilżający do ciała, krem z filtrem i żel łagodzący na ugryzienia komarów.
Zobacz załącznik 1516956
Ja polecam z całego serca zielony linomag do smarowania pupy. Zdecydowanie łatwiej wyciera się kupy, chroni pupę przed siuśkami i nic się nie odparza.Dziewczyny, co kupujecie dla dzieci z kosmetyków? Mam płyn do kąpieli, krem do pupy, jakiś krem nawilżający do ciała, krem z filtrem i żel łagodzący na ugryzienia komarów.
Tak sie wtrace bo do watku nie naleze, ale podczytuje i kazdej z przyszlych mam kibicuje mocno, a Wasza historia szczegolnie mnie poruszyla i to jakiego malenkiego wojownika masz przy sobie a wiec z kosmetykow do kąpieli to my uzywalismy szamponu w piance z musteli raz na tydzien, tutaj wazne zeby glowke dziecka najlepiej splukiwac samą wodą bez dodatkow plynow, mialam zawsze pojemniczek na boku juz naszykowany, wtedy mniejsze prawdopodobienstwo ze sie pojawią problemy z ciemieniuchą. Do wody dodawalam odrobine oleju kokosowego, nic pozatym. Mleczko do ciala tez z musteli stosowalam raz na tydzien moze. Na odparzenia bephanten ale na codzien nic. I to tyle z kosmetykow ktore mielismy.Dziewczyny, co kupujecie dla dzieci z kosmetyków? Mam płyn do kąpieli, krem do pupy, jakiś krem nawilżający do ciała, krem z filtrem i żel łagodzący na ugryzienia komarów.
Zobacz załącznik 1516956