reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No momentalnie zleciało, nie mogę się doczekać końca tej „przygody”. Mały tak mi się przeokrutnie rozpycha, że mam wrażenie jakby miał macicę porozrywać momentami w podbrzuszu 🙈
Z drugiej strony przepona ściśnięta jak orzeszek, oddychać ciężko, nogi pod żebrami, wszystko boli 😂
I jak planujesz wykorzystać moment gdy możesz chodzić,a mały jeszcze w brzuszku :D ?

reklama
Dziewczyny jaki jest tydzien ciazy bezpieczny? W znaczeniu ze dziecko urodzi sie z wykształconymi plucami i będzie gotowe żeby nie byc w inkubatorach itp?

Dziewczyny jaki jest tydzien ciazy bezpieczny? W znaczeniu ze dziecko urodzi sie z wykształconymi plucami i będzie gotowe żeby nie byc w inkubatorach itp?
szczerze? Żaden. Jak patrzę na dzieci, które leżą u nas na Intensywnej, to zdarzyły się i takie z 40tc, które na kilka dni potrzebowały inkubatora. Mój z 28tc oddychał tylko na wsparciu od początku, a są dzieci urodzone później, które tygodniami są na respiratorze. Nie ma reguły, zależy od stanu dziecka i tego, co się wydarzy przy porodzie.

Poza tym w inkubatorze są też dzieci na własnym oddechu, więc to dwie różne kwestie :)

reklama
Dziewczyny, przygotowują wypis na jutro - wracam 25.04 i pewnie od razu przy przyjęciu ściągną szwy 🙈
No to ciekawe co to będzie i kiedy się zacznie 🤭
Ostanio poznałam dziewczynę która miała jeszcze gorsza od nas i po ściągnięciu szwu musieli jej wywoływać. Urodziła w 38 tygodniu a po sicagnieciu od razu 4cm miała rozwarcia

Do góry