reklama
Faceci wielu rzeczy nie widzą, albo nie chcą ich widzieć bo tak im jest wygodniej. Jak poznałam mojego męża to on nic nie potrafił zrobić - teraz robi dużo, a jak nie robi - to z lenistwa.
Co do wyprawki, pranie udało mi się wynieść do pralni - aż przed wczoraj syna natchnęło i wszystko wrzucił i wyprał. choć ma niespełna 4 lata to wszystkie sprzęty w domu ogarnia lepiej niż chociażby babcia. A ile przy tym ma radości
Co do wyprawki, pranie udało mi się wynieść do pralni - aż przed wczoraj syna natchnęło i wszystko wrzucił i wyprał. choć ma niespełna 4 lata to wszystkie sprzęty w domu ogarnia lepiej niż chociażby babcia. A ile przy tym ma radości
U nas zostało po synku wszystko, nie zdążyliśmy nic użyć . Nawet chyba w tych emocjach spakowaliśmy pieluchy , kosmetyki (pewnie już się przeterminowały). Mamy też nawet kilka ubranek wcześniaczych rozmiarków, typu 50 i mniejsze, bo mama latała po sklepach jak się urodził mały. Trudno, córa trochę pochodzi w chłopięcych rzeczach z samochodzikami, ale większośc jest w uniwersalnych kolorach.A nie możesz w to zaangażować starsze dzieci?
Ja mam całą wyprawkę u rodziców. Tylko wszystko dla dziewczynki, bo poprzednio miała być dziewczynka. Ale rzeczy dla chłopca mi da koleżanka z pracy.
Dziewczyny, a przpomnicie, przy okazji postów, które tygodnie macie obecnie?
Sodalit moja córka też teraz z babcią rozpracowuje sprzęty, chociaż niektórych babcia nie tyka, tylko córka wczoraj śmiać mi się strasznie chciało jak dałam im instrukcje jak podgrzać zupę w mikrofali i obie rozkminialy corka do obsługi sprzętów jest pierwsza, ale pupę po siku trzeba wytrzeć i rączki z nią umyć
Dzieci szybko wyrastają, te pierwsze ciuszki na długo nie wystarcza więc szkoda kupować Nowe. Ja po starszej córce wszystko niestety sprzedałam, teraz starałam się kupować tylko w promocji i pewnie wydalam dobre 500 zł na sam rozmiar 56U nas zostało po synku wszystko, nie zdążyliśmy nic użyć . Nawet chyba w tych emocjach spakowaliśmy pieluchy , kosmetyki (pewnie już się przeterminowały). Mamy też nawet kilka ubranek wcześniaczych rozmiarków, typu 50 i mniejsze, bo mama latała po sklepach jak się urodził mały. Trudno, córa trochę pochodzi w chłopięcych rzeczach z samochodzikami, ale większośc jest w uniwersalnych kolorach.
U mnie dziś 33+0
Lady Loka
Fanka BB :)
Poprzednio to nawet wyprać nie zdążyliśmy. Wszystko leży zapakowane w worki, ja nawet nie wiem co tam jest, bo moi rodzice mieszkają na drugim końcu miasta i do nich to wszystko jechało. Moja mama się entuzjazmowała, coś tam mi pokazywała, ale ja już wtedy nie mogłam wychodzić za bardzo, więc plan był taki że maj/czerwiec pojadę dopiero i będziemy sortować. Termin miałam na lipiec, a urodziłam w marcu.U nas zostało po synku wszystko, nie zdążyliśmy nic użyć . Nawet chyba w tych emocjach spakowaliśmy pieluchy , kosmetyki (pewnie już się przeterminowały). Mamy też nawet kilka ubranek wcześniaczych rozmiarków, typu 50 i mniejsze, bo mama latała po sklepach jak się urodził mały. Trudno, córa trochę pochodzi w chłopięcych rzeczach z samochodzikami, ale większośc jest w uniwersalnych kolorach.
Teraz mam 15tydzień skończony. Ja liczę tymi tygodniami jak lekarze, przyzwyczaiłam się przy częstych wizytach.
Nie wiem czemu to tak dziwnie liczone, jak byłam w 13+1 u gina to on powiedział, że 12 skończony, a tydzień później w szpitalu już wpisywali mi normalnie 14+ wszędzie teraz mam więc 15+
wielomatka
Ja mam skończony 28 tc, dużo i mało. Wiem, że takie dzieciaczki już mają spore szanse, ale co przejdą oni i ich rodzice przy tym...
My po najmłodszej córce większość ubranek rozdaliśmy. Zastanawialiśmy się ciągle nad 5-tym dzieckiem, ale był taki moment, że oboje byliśmy na nie. Jakieś rzeczy pozostawały, trochę też dostaniemy. Też to pierwsze dziecko rodzone w zimie, więc inne ubranka i tak by były na początek.
My po najmłodszej córce większość ubranek rozdaliśmy. Zastanawialiśmy się ciągle nad 5-tym dzieckiem, ale był taki moment, że oboje byliśmy na nie. Jakieś rzeczy pozostawały, trochę też dostaniemy. Też to pierwsze dziecko rodzone w zimie, więc inne ubranka i tak by były na początek.
To już bardzo skrajny wcześniak przechodzi w skrajnego, zawsze to do przodu .Ja mam skończony 28 tc, dużo i mało. Wiem, że takie dzieciaczki już mają spore szanse, ale co przejdą oni i ich rodzice przy tym...
No właśnie różnie liczą. W poprzedniej ciazy liczyłam np. od 20+1 do 21+0 że to 21 tc na przód, teraz liczę, że 21 tc jest od 21+0 do 21+6, a od 22+0 dopiero 22 bo chyba tak u mnie tu lekarze liczą.Poprzednio to nawet wyprać nie zdążyliśmy. Wszystko leży zapakowane w worki, ja nawet nie wiem co tam jest, bo moi rodzice mieszkają na drugim końcu miasta i do nich to wszystko jechało. Moja mama się entuzjazmowała, coś tam mi pokazywała, ale ja już wtedy nie mogłam wychodzić za bardzo, więc plan był taki że maj/czerwiec pojadę dopiero i będziemy sortować. Termin miałam na lipiec, a urodziłam w marcu.
Teraz mam 15tydzień skończony. Ja liczę tymi tygodniami jak lekarze, przyzwyczaiłam się przy częstych wizytach.
Nie wiem czemu to tak dziwnie liczone, jak byłam w 13+1 u gina to on powiedział, że 12 skończony, a tydzień później w szpitalu już wpisywali mi normalnie 14+ wszędzie teraz mam więc 15.
A orientujecie się, kiedy jest ciąża doboszona ? Niektórzy piszą, że już 37+0, inni, że 38+0. Jak to jest ?
reklama
wielomatka
O kurczaki, Sylwia, współczuję :/ dobrze, że się do lekarza wybrałaś
Podziel się: