reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja też kupiłam jeden płaszcz z dopinka za całe 20 zł. Tylko ze niestety jest mi dużo za długi i wyglądam dziwnie. Niestety przez całe zamieszanie ze szpitalem nie udało mi się już go zwrócić. W sumie w większości rzeczy i tak już nie pochodzę bo pewnie jeszcze jak dobrze pójdzie wyjdę z dwa razy do lekarza. Dziś rozmawiałam z moją kuzynką, czworo dzieci urodziła w 35 TC. Wszystkie ciąże były problematyczne i leżące. Ale co najlepsze, z żadnym dzieckiem nie była po porodzie dłużej niż tydzień w szpitalu. Wszystkie zdrowe.

reklama
Nooo te kurtki są super, zwłaszcza do chusty, bo dziecka też nie trzeba bardzo wyubierać :)
Ann, posałam kiedyś 35 tydzień to już naprawdę luz :)

Niby tak ale jakoś wolałabym urodzić w 37 bo pewnie nie ma reguły. mam nadzieję że z brzuchem uda mi się ubierac choinkę z córką. Chociaż jak pomyślę że to jeszcze 4 tygodnie to ryczeć mi się chce. Leżenie samo w sobie nie jest zle tylko mnie tak okropnie wszystko boli 🥴 ale może ciało się w końcu przyzwyczai ?

Ja mam wszystkie ubrania puki co dobre, sporo schudłam przed ciążą, garderoby nie zdążyłam zmienić więc teraz wszystko jest jak znalazł. W niektórych ubraniach jeszcze luzy. Zastanawiałam się nad taką kurtką z tą dopinają na maluszka. Bo chciała bym spróbować noszę ja w chuście, na spacery. Mieszkam w sumie w lesie i wydaje mi się że wygodniej tak na spacery niż z wózkiem.
Moja mama potrafi cuda upolować w SH, szkoda, że jest tak daleko. Też mam sporo rzeczy kupionych na aukcjach allegro z bon pirxu w fajnych cenach.
Z ostatniej wycieczki w rodzinne strony przywiozłam wór ciuchów dla maluszka od bratowej.
Ja was podziwiam, ktoś może powiedzieć że takie leżenie to super jest. A to tak nie działa i ktoś kto tego nie doświadczył nie rozumie. Ja Ana początku miałam dużo wypoczywać bo plamienia, więc poza spacerami z psami to w łóżku. Może na wyrost to leżenie było, ale wolałam przesadzić w tą stronę niż w tą drugą.
Teraz w domu siedzę bo jakieś przeziębienie mnie dopadło, już było ok, ale dziś w nocy myślami że płuca wypluje, a macica wypadnie jak mnie napdy kaszlu łapały. Trzeba się udać do lekarza niech mnie osłucha i obejrzy.

Wielomatka - wczoraj maż był z młodym u pediatry - zrobili mu CRP - wszystko wskazywało na wirusa. Ale dziś w nocy już go męczyła temperatura po 39 stopni, więc pojechaliśmy jeszcze zrobić ponownie crp - które już wskazuje na bakterię. Potem znowu lekarz i skończylo się antybiotykiem.
Syn kaszle jak palacz z 40 letnim stażem. Ale lata po domu jak oszalały - nie wiem skąd ma tyle energii.

Faktycznie leżenie nie sprzyja zakupom ciążowym. Ja mam w sumie 2 pary spodni i kurtkę z vinted.
Moja szwagierka się ze mnie śmiała, że po ciążach będę na pewno kilka rozmiarów większa - tymczasem dalej chodzę w bluzkach sprzed ciąży w rozmiarze S 😅

reklama
Do góry