Edytak166
Fanka BB :)
Byle by dotrwać do końca jeszcze nam trochę zostałoNie , tylko leki. Żaden szew ani pessar
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Byle by dotrwać do końca jeszcze nam trochę zostałoNie , tylko leki. Żaden szew ani pessar
A te bakterie wyszły Ci ze zwykłego badania moczu ? Miałaś jakieś objawy ?W moczu i w posiewie z pochwy wyszła e.coli. wczoraj już dostałam Modural a od dzisiaj antybiotyk dożylnie mam dostawać i na pewno do końca weekendu czeka mnie szpital.
Napisz koniecznie jak będziesz już po wizycie.To jesteś w lepszej sytuacji niż ja mnie lekarz wypuścił do domu przy szyjce 19mn w czwartek mam miez zakładany Pessar i wyszły mi też w moczy dość liczne bakterie ale przepisał na to macmiror. Chyba jak będę jechać do tego lekarza na założenie krążka od razu spakuje sobie torbę wrazie w do szpitala lepiej mieć ja przy sobie nic nie ja do szpitala i lekarza mam 60km
Nie załamuj się! Leżenie i pessar naprawdę dużo dają! Nie jest łatwo leżeć, ale pamiętaj, że kiedyś to się skończy. Każdy dzień przybliża się do urodzenia zdrowego dziecka.Jestem po wizycie. Szczerze jestem załamana dzis 21+3 szyjka 16mm założył mi pessar mam leżeć plackiem nie wrozy to. Nic dobrego
Dopiero mamy 21+3 a gdzie dalej tydzień czasu leżałam plackiem i to mi aie ta szyjka skróciła o. 3mm zostało mi. 16mm co to jest jeszczze lejek jest uwidoczniony boze tyle przeszłam i dalej mam pod gorke mogę się jedynie modlić ze ten krążek pomoże zatrzyma skracanie się szyjkiNie załamuj się! Leżenie i pessar naprawdę dużo dają! Nie jest łatwo leżeć, ale pamiętaj, że kiedyś to się skończy. Każdy dzień przybliża się do urodzenia zdrowego dziecka.
A co lekarz powiedział, poza tym, że założył pessar? Jakie są jego prognozy?Dopiero mamy 21+3 a gdzie dalej tydzień czasu leżałam plackiem i to mi aie ta szyjka skróciła o. 3mm zostało mi. 16mm co to jest jeszczze lejek jest uwidoczniony boze tyle przeszłam i dalej mam pod gorke mogę się jedynie modlić ze ten krążek pomoże zatrzyma skracanie się szyjki
Leżenie plackiem nie jest takie zle!(pod warunkiem ze nie masz dzieci). Ja leżałam w poprzedniej ciąży 3 miesiace. Początkowo troszkę wstawałam ale ze miałam skurcze j szyjka leciała w dół, potem wstawałam tylko na siku i szybki prysznic (chociaż nie jestem pewna czy codziennie...). Mąż przed pracą przynosił mi śniadanie, potem w takiej lodówce turystycznej miałam jogurt czy inne rzeczy na później plus dużo suchego prowiantu. Miałam o tyle dobrze ze mama codziennie przynosiła mi obiad oczywiście do łóżka. Kolacja już mąż. Dużo oglądałam tv, czytałam książki, dużo spałam i jakoś czas leciał. Cieszyłam się ze jestem w domu a nie w szpitalu! Wiem ze dużo czasu przed Tobą ale masz pessar ! Zobacz ilu dziewczynom pomógł ! A wiesz te 3 mm różnicy to może być błąd pomiaru, w poprzedniej ciąży w szpitalu moja szyjka miała 0,5 cm na + lub - w stosunku do poprzednich badań.Jestem po wizycie. Szczerze jestem załamana dzis 21+3 szyjka 16mm założył mi pessar mam leżeć plackiem nie wrozy to. Nic dobrego
Najbardziej boję się tego że mimo. Pessara. Może okazać się ze szyjka. Dalej będzie się skracać i co wtedy zrobia ze mnąLeżenie plackiem nie jest takie zle!(pod warunkiem ze nie masz dzieci). Ja leżałam w poprzedniej ciąży 3 miesiace. Początkowo troszkę wstawałam ale ze miałam skurcze j szyjka leciała w dół, potem wstawałam tylko na siku i szybki prysznic (chociaż nie jestem pewna czy codziennie...). Mąż przed pracą przynosił mi śniadanie, potem w takiej lodówce turystycznej miałam jogurt czy inne rzeczy na później plus dużo suchego prowiantu. Miałam o tyle dobrze ze mama codziennie przynosiła mi obiad oczywiście do łóżka. Kolacja już mąż. Dużo oglądałam tv, czytałam książki, dużo spałam i jakoś czas leciał. Cieszyłam się ze jestem w domu a nie w szpitalu! Wiem ze dużo czasu przed Tobą ale masz pessar ! Zobacz ilu dziewczynom pomógł ! A wiesz te 3 mm różnicy to może być błąd pomiaru, w poprzedniej ciąży w szpitalu moja szyjka miała 0,5 cm na + lub - w stosunku do poprzednich badań.
Nie martw się na zapas. Ja też w poprzedniej ciąży wiecznie ryczałam, w szpitalu miałam takie ataki płaczu ze musieli mi coś na uspokojenie dawać. A urodziłam w 38 tygodniu. Mam kuzynkę która urodziła chłopca w 32 tc, teraz ma 18 lat i od samego początku był zupełnie zdrowy. Do 32 tygodnia zostały Ci 3 miesiące, to już nie brzmi tak strasznie dużo.Najbardziej boję się tego że mimo. Pessara. Może okazać się ze szyjka. Dalej będzie się skracać i co wtedy zrobia ze mną