reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Brzmi nieciekawie...ale nawet jak ma boleć to poboli chwilkę a potem na pewno będziesz spokojniejsza. Ja mam na 6 stycznia więc podobnie. A mi lekarz zapisał asmag

Przykro mi 😞 a jak to się stało ze trafiłaś do szpitala ? W którym jestes tygodniu ?

Ja w poprzedniej ciąży zostałam w szpitalu (pojechałam na sor z innego powodu ) jak miałam szyjkę chyba 2,8 cm. Ale chyba też ma znaczenie czy twarda?
Czy twarda to nie wiem bo nie mam w opisie w opisie mi tylko pisze szyjka 19mm i ujście lejkowate obecne tyle.
Justa ja mam dość liczne bakterie w moczu i mam macmiror napewno w szpitalu dadzą. Ci taki antybiotyk ze szybko zadziała

reklama
Mnie lekarz z szyjka 19mm odesłał do. Domu mialam na własną rękę zamówić krążek i w czwartek ma mi zakładać aż się boję czemu mnie na szpital od razu nie dał
Mi nie chcą nic zakładać ani szew ani pessar.

Jestem w 22 tygodniu, trafiłam bo na połowkowych tydzień temu wyszła mi długość szyjki 2.77cm , a w piątek na przyjęciu miałam już 2,1 cm.

Jestem w 22 tygodniu, trafiłam bo na połowkowych tydzień temu wyszła mi długość szyjki 2.77cm , a w piątek na przyjęciu miałam już 2,1 cm.
Kurcze no czemu jednym się zaklada nawet profilaktycznie a innym nie chcą nawet jak się coś dzieje . Mi w poprzedniej ciąży też nawet nikt o tym nie wspomniał..a jakie masz zalecenia ?

To jesteś w lepszej sytuacji niż ja mnie lekarz wypuścił do domu przy szyjce 19mn w czwartek mam miez zakładany Pessar i wyszły mi też w moczy dość liczne bakterie ale przepisał na to macmiror. Chyba jak będę jechać do tego lekarza na założenie krążka od razu spakuje sobie torbę wrazie w do szpitala lepiej mieć ja przy sobie nic nie ja do szpitala i lekarza mam 60km

W moczu i w posiewie z pochwy wyszła e.coli. wczoraj już dostałam Modural a od dzisiaj antybiotyk dożylnie mam dostawać i na pewno do końca weekendu czeka mnie szpital.
A jak wyleczysz bakterie będziesz miała założonu szew czy krążek czy tylko progresteron i odpoczynek? Ja jutro jade na założenie krążka bardzo się boję oszczędzałam się leze plackiem żeby ta szyjka dalej się nie skróciła i jak zobaczyłam ten krążek to to takie duże twarde ja nie wiem jak mi. Ma to wsadzic bezboleśnie 😪

reklama
A jak wyleczysz bakterie będziesz miała założonu szew czy krążek czy tylko progresteron i odpoczynek? Ja jutro jade na założenie krążka bardzo się boję oszczędzałam się leze plackiem żeby ta szyjka dalej się nie skróciła i jak zobaczyłam ten krążek to to takie duże twarde ja nie wiem jak mi. Ma to wsadzic bezboleśnie 😪
Nie , tylko leki. Żaden szew ani pessar

Do góry