reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
To jesteś w lepszej sytuacji niż ja mnie lekarz wypuścił do domu przy szyjce 19mn w czwartek mam miez zakładany Pessar i wyszły mi też w moczy dość liczne bakterie ale przepisał na to macmiror. Chyba jak będę jechać do tego lekarza na założenie krążka od razu spakuje sobie torbę wrazie w do szpitala lepiej mieć ja przy sobie nic nie ja do szpitala i lekarza mam 60km
Napisz koniecznie jak będziesz już po wizycie.

Jestem po wizycie. Szczerze jestem załamana dzis 21+3 szyjka 16mm założył mi pessar mam leżeć plackiem nie wrozy to. Nic dobrego 😪
Nie załamuj się! Leżenie i pessar naprawdę dużo dają! Nie jest łatwo leżeć, ale pamiętaj, że kiedyś to się skończy. Każdy dzień przybliża się do urodzenia zdrowego dziecka.

Nie załamuj się! Leżenie i pessar naprawdę dużo dają! Nie jest łatwo leżeć, ale pamiętaj, że kiedyś to się skończy. Każdy dzień przybliża się do urodzenia zdrowego dziecka.
Dopiero mamy 21+3 a gdzie dalej 😪 tydzień czasu leżałam plackiem i to mi aie ta szyjka skróciła o. 3mm zostało mi. 16mm co to jest jeszczze lejek jest uwidoczniony boze tyle przeszłam i dalej mam pod gorke 😪 mogę się jedynie modlić ze ten krążek pomoże zatrzyma skracanie się szyjki

Dopiero mamy 21+3 a gdzie dalej 😪 tydzień czasu leżałam plackiem i to mi aie ta szyjka skróciła o. 3mm zostało mi. 16mm co to jest jeszczze lejek jest uwidoczniony boze tyle przeszłam i dalej mam pod gorke 😪 mogę się jedynie modlić ze ten krążek pomoże zatrzyma skracanie się szyjki
A co lekarz powiedział, poza tym, że założył pessar? Jakie są jego prognozy?

Jestem po wizycie. Szczerze jestem załamana dzis 21+3 szyjka 16mm założył mi pessar mam leżeć plackiem nie wrozy to. Nic dobrego 😪
Leżenie plackiem nie jest takie zle!(pod warunkiem ze nie masz dzieci). Ja leżałam w poprzedniej ciąży 3 miesiace. Początkowo troszkę wstawałam ale ze miałam skurcze j szyjka leciała w dół, potem wstawałam tylko na siku i szybki prysznic (chociaż nie jestem pewna czy codziennie...). Mąż przed pracą przynosił mi śniadanie, potem w takiej lodówce turystycznej miałam jogurt czy inne rzeczy na później plus dużo suchego prowiantu. Miałam o tyle dobrze ze mama codziennie przynosiła mi obiad oczywiście do łóżka. Kolacja już mąż. Dużo oglądałam tv, czytałam książki, dużo spałam i jakoś czas leciał. Cieszyłam się ze jestem w domu a nie w szpitalu! Wiem ze dużo czasu przed Tobą ale masz pessar ! Zobacz ilu dziewczynom pomógł ! A wiesz te 3 mm różnicy to może być błąd pomiaru, w poprzedniej ciąży w szpitalu moja szyjka miała 0,5 cm na + lub - w stosunku do poprzednich badań.

Leżenie plackiem nie jest takie zle!(pod warunkiem ze nie masz dzieci). Ja leżałam w poprzedniej ciąży 3 miesiace. Początkowo troszkę wstawałam ale ze miałam skurcze j szyjka leciała w dół, potem wstawałam tylko na siku i szybki prysznic (chociaż nie jestem pewna czy codziennie...). Mąż przed pracą przynosił mi śniadanie, potem w takiej lodówce turystycznej miałam jogurt czy inne rzeczy na później plus dużo suchego prowiantu. Miałam o tyle dobrze ze mama codziennie przynosiła mi obiad oczywiście do łóżka. Kolacja już mąż. Dużo oglądałam tv, czytałam książki, dużo spałam i jakoś czas leciał. Cieszyłam się ze jestem w domu a nie w szpitalu! Wiem ze dużo czasu przed Tobą ale masz pessar ! Zobacz ilu dziewczynom pomógł ! A wiesz te 3 mm różnicy to może być błąd pomiaru, w poprzedniej ciąży w szpitalu moja szyjka miała 0,5 cm na + lub - w stosunku do poprzednich badań.
Najbardziej boję się tego że mimo. Pessara. Może okazać się ze szyjka. Dalej będzie się skracać i co wtedy zrobia ze mną 😪

reklama
Najbardziej boję się tego że mimo. Pessara. Może okazać się ze szyjka. Dalej będzie się skracać i co wtedy zrobia ze mną 😪
Nie martw się na zapas. Ja też w poprzedniej ciąży wiecznie ryczałam, w szpitalu miałam takie ataki płaczu ze musieli mi coś na uspokojenie dawać. A urodziłam w 38 tygodniu. Mam kuzynkę która urodziła chłopca w 32 tc, teraz ma 18 lat i od samego początku był zupełnie zdrowy. Do 32 tygodnia zostały Ci 3 miesiące, to już nie brzmi tak strasznie dużo.

Do góry