reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie martw się na zapas. Ja też w poprzedniej ciąży wiecznie ryczałam, w szpitalu miałam takie ataki płaczu ze musieli mi coś na uspokojenie dawać. A urodziłam w 38 tygodniu. Mam kuzynkę która urodziła chłopca w 32 tc, teraz ma 18 lat i od samego początku był zupełnie zdrowy. Do 32 tygodnia zostały Ci 3 miesiące, to już nie brzmi tak strasznie dużo.
Nie brzmi dużo. Ale przy tempie mojej szyjki nie wrózy nic dobrego 😪 na dodatek mam ujście. Lejkowate czyli. Rozwarcie wewnątrz. Dziewczyny a jeśli. Na wizycie lekarz powie poprawy nie ma krążek nie działa przecież musi.znalesc inne rozwiązanie odeślę mnie do domu i będzie czekał. Na cud. 😪

reklama
Nie brzmi dużo. Ale przy tempie mojej szyjki nie wrózy nic dobrego 😪 na dodatek mam ujście. Lejkowate czyli. Rozwarcie wewnątrz. Dziewczyny a jeśli. Na wizycie lekarz powie poprawy nie ma krążek nie działa przecież musi.znalesc inne rozwiązanie odeślę mnie do domu i będzie czekał. Na cud. 😪
Jeśli krążek nie będzie działał, to na pewno nie odeśle do domu, tylko do szpitala, naciskaj, żeby dal skierowanie i niech już w szpitalu lekarze podejmują decyzję. Na twoim etapie wielu osobom zakładają szew.

Jeśli krążek nie będzie działał, to na pewno nie odeśle do domu, tylko do szpitala, naciskaj, żeby dal skierowanie i niech już w szpitalu lekarze podejmują decyzję. Na twoim etapie wielu osobom zakładają szew.
Mowilam mu o szwie. To powiedział że krążek skuteczniejszy szew mi nie pomoże 😪musze się ogarnąć bo narazie to jest jeden płacz nie umiem. Sobie poradzic z tym wszytskim

Też myślę ze wtedy dostaniesz skierowanie na oddział. Ale naprawdę nie martw się na zapas bo to Ci w niczym nie pomoże ! Mój lekarz powiedział ze żałuję ze mi powiedział ze mam to rozwarcie bo widzi jak panikuje a stres także bardzo szkodzi. Wiem ze łatwo się mówi ale po prostu nie masz teraz wpływu na to co się wydarzy. Jedyne co możesz zrobić to po prostu leżeć i starać się jak najmniej o tym myśleć, chociaż na trochę skierować myśli na coś innego.
Kiedy masz kontrolę ?

Też myślę ze wtedy dostaniesz skierowanie na oddział. Ale naprawdę nie martw się na zapas bo to Ci w niczym nie pomoże ! Mój lekarz powiedział ze żałuję ze mi powiedział ze mam to rozwarcie bo widzi jak panikuje a stres także bardzo szkodzi. Wiem ze łatwo się mówi ale po prostu nie masz teraz wpływu na to co się wydarzy. Jedyne co możesz zrobić to po prostu leżeć i starać się jak najmniej o tym myśleć, chociaż na trochę skierować myśli na coś innego.
Kiedy masz kontrolę ?
W piątek za tydzień. Leze dupa do góry ciezka mialam noc nie moglam zasnac tak mi to dało do myślenia i nic nir wymyśliłam musse leżeć i wierzyć ze dotrwam

W piątek za tydzień. Leze dupa do góry ciezka mialam noc nie moglam zasnac tak mi to dało do myślenia i nic nir wymyśliłam musse leżeć i wierzyć ze dotrwam
Ja wiem, że się stresujesz. Miałam w poprzedniej ciąży w 22tc szyjkę podobna i lejek. Ale lekarz nigdy mnie nie straszył nie mówił o reżimie tylko o oszczędzaniu. Miałam 3 latkę w domu, musiałam ja odbierać i wozić do przedszkola. Dużo leżałam, ale niestety jakieś obowiązki domowe były na mojej głowie. Pozniej nie miałam mierzonej szyjki. Sprawdzane czy pessar trzyma. Pessar zdjęty w 37tc urodziłam 39+5. Trzeba być dobrej myśli, starać się nie stresować. Wiem łatwo się mówi…

Ja wiem, że się stresujesz. Miałam w poprzedniej ciąży w 22tc szyjkę podobna i lejek. Ale lekarz nigdy mnie nie straszył nie mówił o reżimie tylko o oszczędzaniu. Miałam 3 latkę w domu, musiałam ja odbierać i wozić do przedszkola. Dużo leżałam, ale niestety jakieś obowiązki domowe były na mojej głowie. Pozniej nie miałam mierzonej szyjki. Sprawdzane czy pessar trzyma. Pessar zdjęty w 37tc urodziłam 39+5. Trzeba być dobrej myśli, starać się nie stresować. Wiem łatwo się mówi…
Tak glowa robi swoje musze się uspokoić zająć myśli czyym innym jeszcze nie rodze jeszzve mam 1.5cn szyjki i pessar który musi pomoc rozwarcie też mam niech będzie byle dotrwać do 30 tc to jest mój cel jeszcze tylko alno aż 3msc byle krążek pomógł i sie musse uspokoić bo ww nocy takich nerwów od środka dostalam ze cały brzuch mnie boli a stres też robi swoje. Nic już nie zmienię

Hmm w sumie nie jestem pewna ale chyba lejkowate ujście to nie to samo co rozwierajaca się od wewnątrz szyjka? Ja tez takie mam a nigdy nie było mowy o żadnym rozwarciu. Przeczytałam również wiele artykułów naukowych i tam podawali ze lejkowate ujscie jest po prostu skutkiem tego ze szyjka jest niewydolna.

reklama
Hmm w sumie nie jestem pewna ale chyba lejkowate ujście to nie to samo co rozwierajaca się od wewnątrz szyjka? Ja tez takie mam a nigdy nie było mowy o żadnym rozwarciu. Przeczytałam również wiele artykułów naukowych i tam podawali ze lejkowate ujscie jest po prostu skutkiem tego ze szyjka jest niewydolna.
Przepraszam że się wtrącę, ale ja mialam lejkowate ujscie i to jest dokładnie to, że szyjka jest niewydolna i może się rozwierać od wewnątrz. To nie jest rozwarcie. :)

Do góry