reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jaka masz Dlugosc szyjki? Ja na ostatniej wizycie mialam 32mm i w ciągu 4 tyg skróciła się do 19mm i powiem Wam że mnie nic nie bolało nic nie odczuwałam że ta szyjka sie skraca a tu niespodzianka
Moja szyjka na ostatniej wizycie była jeszcze ok, tzn 35 mm. Ale mam rozwarcie na opuszek plus w poprzedniej ciąży skracała się szyjka (wyszło to chyba w 27 tc). A mnie coś drugi dzień mocno kłuje w podbrzuszu. Mam nadzieję ze to nie oznacza niczego złego 😞

reklama
Moja szyjka na ostatniej wizycie była jeszcze ok, tzn 35 mm. Ale mam rozwarcie na opuszek plus w poprzedniej ciąży skracała się szyjka (wyszło to chyba w 27 tc). A mnie coś drugi dzień mocno kłuje w podbrzuszu. Mam nadzieję ze to nie oznacza niczego złego 😞
35mm to dobra długość kłucie w podbrzuszu nie musi oznaczać najgorszego może macica się rozciąga albo dziecko dobre kopniaki daje bądź dobrej myśli a jeśli nie daje Ci to spokoju to jedz na SOR zbadają Cię będziesz spokojniejsza

Póki co jeszcze się poobserwuje. Ostatnio mam nerwowe dni i może stąd gorsze samopoczucie. Od szpitala póki co chce się trzymać z daleka. W poprzedniej ciąży byłam w sumie prawie miesiąc i szczerze mówiąc uważam ze ten pobyt (poza podaniem sterydu na plucka) był bez sensu....leki dokładnie takie jak w domu, badanie ekspresowe raz na tydzień poprzedzone długim czekaniem na korytarzu, niby miałam leżeć a dwa razy dziennie chodziłam na badanie tętna płodu (jakby nie można było mi tego w łóżku zrobić)...dla mnie ogromny stres i nerwy. W domu leżało mi się znacznie lepiej.

Póki co jeszcze się poobserwuje. Ostatnio mam nerwowe dni i może stąd gorsze samopoczucie. Od szpitala póki co chce się trzymać z daleka. W poprzedniej ciąży byłam w sumie prawie miesiąc i szczerze mówiąc uważam ze ten pobyt (poza podaniem sterydu na plucka) był bez sensu....leki dokładnie takie jak w domu, badanie ekspresowe raz na tydzień poprzedzone długim czekaniem na korytarzu, niby miałam leżeć a dwa razy dziennie chodziłam na badanie tętna płodu (jakby nie można było mi tego w łóżku zrobić)...dla mnie ogromny stres i nerwy. W domu leżało mi się znacznie lepiej.
Rozumiem zażywasz magnez?

Ja jednak w szpitalu od piątku, na przyjęciu szyjka miała 2,1 wczoraj na USG 2,3. Wyszła mi jakąś bakteria w moczu więc dziś dostanę antybiotyk i ciągle czekają na posiew z pochwy. Ale nikt nie chce tu mnie raczej szyć ze względu na to że szyjka jest twarda i zamknięta.

Ja jednak w szpitalu od piątku, na przyjęciu szyjka miała 2,1 wczoraj na USG 2,3. Wyszła mi jakąś bakteria w moczu więc dziś dostanę antybiotyk i ciągle czekają na posiew z pochwy. Ale nikt nie chce tu mnie raczej szyć ze względu na to że szyjka jest twarda i zamknięta.
Mnie lekarz z szyjka 19mm odesłał do. Domu mialam na własną rękę zamówić krążek i w czwartek ma mi zakładać aż się boję czemu mnie na szpital od razu nie dał

Ja też od piątku go jem 3x1 magneb forte. Na 18 stycznia przyszedł mi dzis ten krążek i włosy mi stanęły dębem on jest dość duży i twardy i niby wkładaniem go ma nie bolec 🤨🤨🤨
Brzmi nieciekawie...ale nawet jak ma boleć to poboli chwilkę a potem na pewno będziesz spokojniejsza. Ja mam na 6 stycznia więc podobnie. A mi lekarz zapisał asmag

Przykro mi 😞 a jak to się stało ze trafiłaś do szpitala ? W którym jestes tygodniu ?

reklama
Mnie lekarz z szyjka 19mm odesłał do. Domu mialam na własną rękę zamówić krążek i w czwartek ma mi zakładać aż się boję czemu mnie na szpital od razu nie dał
Ja w poprzedniej ciąży zostałam w szpitalu (pojechałam na sor z innego powodu ) jak miałam szyjkę chyba 2,8 cm. Ale chyba też ma znaczenie czy twarda?

Do góry