Moja szyjka na ostatniej wizycie była jeszcze ok, tzn 35 mm. Ale mam rozwarcie na opuszek plus w poprzedniej ciąży skracała się szyjka (wyszło to chyba w 27 tc). A mnie coś drugi dzień mocno kłuje w podbrzuszu. Mam nadzieję ze to nie oznacza niczego złegoJaka masz Dlugosc szyjki? Ja na ostatniej wizycie mialam 32mm i w ciągu 4 tyg skróciła się do 19mm i powiem Wam że mnie nic nie bolało nic nie odczuwałam że ta szyjka sie skraca a tu niespodzianka
reklama
Edytak166
Fanka BB :)
35mm to dobra długość kłucie w podbrzuszu nie musi oznaczać najgorszego może macica się rozciąga albo dziecko dobre kopniaki daje bądź dobrej myśli a jeśli nie daje Ci to spokoju to jedz na SOR zbadają Cię będziesz spokojniejszaMoja szyjka na ostatniej wizycie była jeszcze ok, tzn 35 mm. Ale mam rozwarcie na opuszek plus w poprzedniej ciąży skracała się szyjka (wyszło to chyba w 27 tc). A mnie coś drugi dzień mocno kłuje w podbrzuszu. Mam nadzieję ze to nie oznacza niczego złego
Póki co jeszcze się poobserwuje. Ostatnio mam nerwowe dni i może stąd gorsze samopoczucie. Od szpitala póki co chce się trzymać z daleka. W poprzedniej ciąży byłam w sumie prawie miesiąc i szczerze mówiąc uważam ze ten pobyt (poza podaniem sterydu na plucka) był bez sensu....leki dokładnie takie jak w domu, badanie ekspresowe raz na tydzień poprzedzone długim czekaniem na korytarzu, niby miałam leżeć a dwa razy dziennie chodziłam na badanie tętna płodu (jakby nie można było mi tego w łóżku zrobić)...dla mnie ogromny stres i nerwy. W domu leżało mi się znacznie lepiej.
Edytak166
Rozumiem zażywasz magnez?Póki co jeszcze się poobserwuje. Ostatnio mam nerwowe dni i może stąd gorsze samopoczucie. Od szpitala póki co chce się trzymać z daleka. W poprzedniej ciąży byłam w sumie prawie miesiąc i szczerze mówiąc uważam ze ten pobyt (poza podaniem sterydu na plucka) był bez sensu....leki dokładnie takie jak w domu, badanie ekspresowe raz na tydzień poprzedzone długim czekaniem na korytarzu, niby miałam leżeć a dwa razy dziennie chodziłam na badanie tętna płodu (jakby nie można było mi tego w łóżku zrobić)...dla mnie ogromny stres i nerwy. W domu leżało mi się znacznie lepiej.
Edytak166
Ja też od piątku go jem 3x1 magneb forte. Na 18 stycznia przyszedł mi dzis ten krążek i włosy mi stanęły dębem on jest dość duży i twardy i niby wkładaniem go ma nie bolecTak i tylko magnez, dopiero od tygodnia (od ostatniej wizyty), a Ty ? Na kiedy masz termin ?
Ja jednak w szpitalu od piątku, na przyjęciu szyjka miała 2,1 wczoraj na USG 2,3. Wyszła mi jakąś bakteria w moczu więc dziś dostanę antybiotyk i ciągle czekają na posiew z pochwy. Ale nikt nie chce tu mnie raczej szyć ze względu na to że szyjka jest twarda i zamknięta.
Edytak166
Mnie lekarz z szyjka 19mm odesłał do. Domu mialam na własną rękę zamówić krążek i w czwartek ma mi zakładać aż się boję czemu mnie na szpital od razu nie dałJa jednak w szpitalu od piątku, na przyjęciu szyjka miała 2,1 wczoraj na USG 2,3. Wyszła mi jakąś bakteria w moczu więc dziś dostanę antybiotyk i ciągle czekają na posiew z pochwy. Ale nikt nie chce tu mnie raczej szyć ze względu na to że szyjka jest twarda i zamknięta.
Brzmi nieciekawie...ale nawet jak ma boleć to poboli chwilkę a potem na pewno będziesz spokojniejsza. Ja mam na 6 stycznia więc podobnie. A mi lekarz zapisał asmagJa też od piątku go jem 3x1 magneb forte. Na 18 stycznia przyszedł mi dzis ten krążek i włosy mi stanęły dębem on jest dość duży i twardy i niby wkładaniem go ma nie bolec
Przykro mi a jak to się stało ze trafiłaś do szpitala ? W którym jestes tygodniu ?Ja jednak w szpitalu od piątku, na przyjęciu szyjka miała 2,1 wczoraj na USG 2,3. Wyszła mi jakąś bakteria w moczu więc dziś dostanę antybiotyk i ciągle czekają na posiew z pochwy. Ale nikt nie chce tu mnie raczej szyć ze względu na to że szyjka jest twarda i zamknięta.
reklama
Ja w poprzedniej ciąży zostałam w szpitalu (pojechałam na sor z innego powodu ) jak miałam szyjkę chyba 2,8 cm. Ale chyba też ma znaczenie czy twarda?Mnie lekarz z szyjka 19mm odesłał do. Domu mialam na własną rękę zamówić krążek i w czwartek ma mi zakładać aż się boję czemu mnie na szpital od razu nie dał
Podziel się: