21tA w kto
A w którym tyg założyli ci paser?
reklama
G
gość2502
Gość
Ja też miałam krwiaka który pękł i krew lala mi się po nogach, już myślałam,że to koniec ale teraz nie ma po nim śladu reszta się wchłonęła i też nie korzystam z tego przywileju bo się boję...Mnie tez nic nie powiedzial, jedynie to ze będzie monitorować. Ale z tym współżyciem to szok ze tak powiedział, ja to mam zakaz od samego ogólnie początku ale to tez przez krwiaka którego miałam wiec od razu to skreśliłam żeby nie było ryzyka
G
gość2502
Gość
No moja jest twarda i zamknięta więc tak jak mówię może to przez to mam pozwolenie z którego nie korzystam i takMam na myśli współżycie.
Różne zalecenia się co prawda zmieniają, może w tym temacie tez.
Ja niestety przy pesarze i z ta szyjka mam calkowity ban na wszystko
Imagi_nacja
Fanka BB :)
Ja idę na wizytę 7 października, to będzie 19t zobaczymy co powie
Imagi_nacja
Fanka BB :)
To widzę tak samo „przygody” jak ja… Myślałam ze drugi trymestr będzie łaskawszy, bo tez myślałam jak dostałam krwawienie przy krwiaku ze to już koniecJa też miałam krwiaka który pękł i krew lala mi się po nogach, już myślałam,że to koniec ale teraz nie ma po nim śladu reszta się wchłonęła i też nie korzystam z tego przywileju bo się boję...
Trzymam kciukiJa idę na wizytę 7 października, to będzie 19t zobaczymy co powie
Mamma_Mia86
Zaciekawiona BB
U mnie przy 29 mm w 20 tc też już był alarm i reżim odpoczynkowy plus luteina. Z tym, że ja miałam monitorowaną dlugość szyjki od 16tc (bardzo na to nalegałam), bo skracała mi się już w poprzedniej ciąży. Przy 26 mm w 22 tc miałam założony szew. Moja długość wyjściowa szyjki to 36 mm. Dla mnie i mojego gina, zakładając, że ktoś nie miał operacyjnie skracanej szyjki, pomiar poniżej 30mm jest już alarmujący.
Tak jak Mummois wspomniala- przy ciąży bliźniaczej trzeba być jeszcze bardziej wyczulonym, bo cieżar wywierany przez dzieci na szyjkę jest dużo większy i dużo częściej w nich dochodzi do jej przedwczesnego skracania.
Tak jak Mummois wspomniala- przy ciąży bliźniaczej trzeba być jeszcze bardziej wyczulonym, bo cieżar wywierany przez dzieci na szyjkę jest dużo większy i dużo częściej w nich dochodzi do jej przedwczesnego skracania.
Mamma_Mia86
Zaciekawiona BB
To widzę tak samo „przygody” jak ja… Myślałam ze drugi trymestr będzie łaskawszy, bo tez myślałam jak dostałam krwawienie przy krwiaku ze to już koniec
No niestety- krwiaki to problem pierwszego trymestru, skracanie szyjki to z kolei problem drugiego trymestru, z kolei w trzecim pojawiają się często problemy z łożyskiem . Tak więc, bywa, że ciągle coś . Taki to 'błogoslawiony i beztroski' stan .
G
gość2502
Gość
A przy tych 2,9cm miałaś może miękka szyję? Czy twarda i zamknięta była?U mnie przy 29 mm w 20 tc też już był alarm i reżim odpoczynkowy plus luteina. Z tym, że ja miałam monitorowaną dlugość szyjki od 16tc (bardzo na to nalegałam), bo skracała mi się już w poprzedniej ciąży. Przy 26 mm w 22 tc miałam założony szew. Moja długość wyjściowa szyjki to 36 mm. Dla mnie i mojego gina, zakładając, że ktoś nie miał operacyjnie skracanej szyjki, pomiar poniżej 30mm jest już alarmujący.
reklama
Mamma_Mia86
Zaciekawiona BB
A przy tych 2,9cm miałaś może miękka szyję? Czy twarda i zamknięta była?
Podziel się: