reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Szyszka99 dlugosc może nie jest idealna, ale może z natury masz krótka szyjkę. Liczy się czy się skróciła od poprzedniej wizyty i czy jest twarda i zamknięta.
Ja przy dlg 2,8 miałam pessar zakładany, ale szyjka była miękka i zgładzona.
Kłucia się zdarzają i to nic nie znaczy.

reklama
@Szyszka99 dlugosc może nie jest idealna, ale może z natury masz krótka szyjkę. Liczy się czy się skróciła od poprzedniej wizyty i czy jest twarda i zamknięta.
Ja przy dlg 2,8 miałam pessar zakładany, ale szyjka była miękka i zgładzona.
Kłucia się zdarzają i to nic nie znaczy.
Dzięki za odpowiedź, nie wiem jaką miałam przed bo mi nie mierzył 😖

Dzięki za odpowiedź, nie wiem jaką miałam przed bo mi nie mierzył 😖
Przyjmuje się, że graniczna długosc to 25 mm w okolicy badań połówkowych, przy której powinno się wdrożyć już jakieś kroki/leczenie zapobiegawcze. To, co możesz na tym etapie zrobić dla własnego komfortu psychicznego, to zwolnić nieco tempo, starać się nie dzwigać i dużo odpoczywać. Nie ma póki co powodów by popadać w panikę. Zapewne decydujący będzie pomiar szyjki na Twojej kolejnej wizycie.

Ja też właśnie od wczoraj 26 tc czuje przy ruchach małego kłucie w pochwie i też sie denerwuje czy wszystko jest ok. Mam założony szew i pessar. Czyje małego dosyć nisko.

Cześć dziewczyny.

Jestem w ciąży bliźniaczej, i na ostatniej wizycie w piątek 17tc lekarz powiedział ze szyjka macicy się obniżyła i jest na granicy 3,23 😬🙈 Wizyta 7 października, bardzo się boje, nic nie powiedział o leżeniu plackiem w domu ale próbuje jeszcze więcej odpoczywać niż przed tamtą wizytą

Cześć dziewczyny.

Jestem w ciąży bliźniaczej, i na ostatniej wizycie w piątek 17tc lekarz powiedział ze szyjka macicy się obniżyła i jest na granicy 3,23 😬🙈 Wizyta 7 października, bardzo się boje, nic nie powiedział o leżeniu plackiem w domu ale próbuje jeszcze więcej odpoczywać niż przed tamtą wizytą
Ale to skróciła Ci się z ilu na jakiej przestrzeni czasu? Ja mam 19tc i szyjkę 2,9cm lekarz nie panikowal i kazał się ogarnąć bo jest ok... 😳

Ale to skróciła Ci się z ilu na jakiej przestrzeni czasu? Ja mam 19tc i szyjkę 2,9cm lekarz nie panikowal i kazał się ogarnąć bo jest ok... 😳
Właśnie nie powiedział mi ile się skróciła 🤷‍♀️ Mam wizyty co dwa tyg, i poprzednio robił mi usg i nawet pobierał wymaz na cytologię i nic nie mówił. A teraz w piątek najpierw robił badanie na fotelu a później robił dopochwowo usg i nagle takie coś powiedział. A ja w sumie nawet się nie zapytałam o ile się skróciła bo już mega stres mnie ogarnął, bo do teraz było wszystko mega dobrze i nawet nie czułam żadnych dziwnych symptomów tego ze niby miałaby się skracać

Właśnie nie powiedział mi ile się skróciła 🤷‍♀️ Mam wizyty co dwa tyg, i poprzednio robił mi usg i nawet pobierał wymaz na cytologię i nic nie mówił. A teraz w piątek najpierw robił badanie na fotelu a później robił dopochwowo usg i nagle takie coś powiedział. A ja w sumie nawet się nie zapytałam o ile się skróciła bo już mega stres mnie ogarnął, bo do teraz było wszystko mega dobrze i nawet nie czułam żadnych dziwnych symptomów tego ze niby miałaby się skracać
Najważniejsze to to czy jest twarda i zamknięta, ja mam 2,9 i idę w piątek do lekarza sprawdzić... Ale u mnie nie mierzył przed więc nie wie nawet czy się skrocila czy nie 🤐

reklama
Do góry