reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dołączam się do Was dziewczyny 🙈 u mnie wizyta dopiero 12.08. Obecnie 32tc. Szyjka póki co trzyma, leżę i się nie ruszam 😁 wytrzymamy! Nie ma innej opcji

U mnie 33 tc i szyjka jeszcze jakoś trzyma, byłam u lekarza 19 lipca, następna dopiero 9 sierpnia i wtedy będę miała pobierany posiew GBS. Mam nadzieje, ze wytrzymam… 😉

reklama
hej dziewczyny,
czy któraś z przyszłych mamuś słyszała o kinesiotapingu albo stosowała może? Podobno ma podtrzymywać brzuch.

Byłam u fizjoterapeuty uroginekologicznego bo tak mi się pospinały wszystkie mięśnie z lewej strony na plecach + bóle w krzyżu, że już spać nie mogłam i zostałam lekko pomasowana i oklejona pod brzuchem i pas ciągnie się na plecy i na krzyż jakby. Mam nosić 5-7dni. Ciekawa jestem efektów póki co żadnego bólu w lędźwiach co jest dla mnie mega nowością.
(Pessar nadal mam jeszcze 3 tygodnie 😩 obecnie 35tc. 🙂)
Mi to od
Jestem po wizycie..u mnie pessar dobrze trzyma, dalej lezenie, i moze tak byc ze urodze wczesniej...4 sierpnia mam USG by spr.czy komora sie powiększyła (mam nadzieje ze nie) a 19 sierpnia mam wizyte u swojej i mam nadzieje ze dotrzymam, wytrzymam do tego czasu...a najlepiej by bylo chociaz do 30 sierpnia..a no i na 95% cc bo maly glowka u gory🤷‍♀️ a i mam pyt.u Was tez dzieci "napinaja brzuch" czesciej o konkretnej porze dnia? Bo moj to najczęściej wieczorem kilka razy.
Tak, poznym wieczorem i często nad ranem

Hej, u mnie niestety słabo..jednak chyba ciąża blizniacza rządzi się swoimi prawami... Dzisiaj na USG i badaniu wyszło że szew praktycznie już nie trzyma😓 .... Nie wiem jeszcze co ze mną zrobią, ale zostawili mnie w szpitalu:( jestem kłębkiem nerwów bo to dopiero 28+3 ... Nie miałam żadnego krwawienia , co podobno jest dziwne bo jak szew puszcza to powinno być .. mam nadzieję że w szpitalu coś wymyśla żebym wytrwała jeszcze chociaż 4 tygodnie:(

Hej, u mnie niestety słabo..jednak chyba ciąża blizniacza rządzi się swoimi prawami... Dzisiaj na USG i badaniu wyszło że szew praktycznie już nie trzyma😓 .... Nie wiem jeszcze co ze mną zrobią, ale zostawili mnie w szpitalu:( jestem kłębkiem nerwów bo to dopiero 28+3 ... Nie miałam żadnego krwawienia , co podobno jest dziwne bo jak szew puszcza to powinno być .. mam nadzieję że w szpitalu coś wymyśla żebym wytrwała jeszcze chociaż 4 tygodnie:(
Ściskam kciuki i wysyłam dobre myśli, trzymajcie się 💜💜💜

Najważniejsze, ze jesteś pod opieka w dobrych rękach, mi tez się wydawało, ze nie dotrwam, a już 30+3. Lekarze napewno coś zaradza i jeszcze dotrwacie nawet dłużej 😉

Dziewczyny mam pytanie🤔 o ruchy dziecka..czy w kazdej godzinie czujecie te 4 ruchy? Bo u mnie to czuje rano, przez caly dzien to zalezy i wiecej wieczorem, kopniecia, wypinanie brzucha i w ciagu godziny jest ich czasem wiecej🤷‍♀️

Dziewczyny mam pytanie🤔 o ruchy dziecka..czy w kazdej godzinie czujecie te 4 ruchy? Bo u mnie to czuje rano, przez caly dzien to zalezy i wiecej wieczorem, kopniecia, wypinanie brzucha i w ciagu godziny jest ich czasem wiecej🤷‍♀️
Mam tak samo. Cała ciąże.. a czasem to i tylko raz dziennie.

Pozdrawiam Was kochane po CC. Mam już synka przy sobie ❤️ Niestety do planowanego nie wytrwaliśmy i szybko wyciągali go 10h szybciej (nagle dostałam jakiejś gorączki, a on miał przez to tachykardie – podejrzewali, że to jakaś infekcja). No ale na ten moment wszystko z nim chyba dobrze. Uściski! ❤️❤️❤️
Gratulacje 😍😍😍 tyle szczęścia przed Tobą. Życzę wszystkiego najlepszego dla Ciebie i malucha🥰 trzymaj za nas kciuki!!!

reklama
Do góry