Martaem1983
Fanka BB :)
W pon maja mnie zbadac i wtedy decyzja czy dalej antybiotyk i czy szef czy nieBędzie dobrze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W pon maja mnie zbadac i wtedy decyzja czy dalej antybiotyk i czy szef czy nieBędzie dobrze
No to dobrze że w porę wykryta. To bardzo ważne. Kiedy Twój lekarz robił Ci ostatnio posiew?W pon maja mnie zbadac i wtedy decyzja czy dalej antybiotyk i czy szef czy nie
3 mce temu miałam biocenozę pochwy i wyszła I/IiNo to dobrze że w porę wykryta. To bardzo ważne. Kiedy Twój lekarz robił Ci ostatnio posiew?
Aha, No to mi nie robili w ogólePosiew to nie biocenoza posiew z kanału szyjki powinno się robić raz w miesiącu aby wykluczyć bakterie własnie...
Ja tez nie miałam, jeśli nie ma objawow to nie robią z reguły…Aha, No to mi nie robili w ogóle
A mialas jakieś objawy obecnej infekcji? Problem w tym że często infekcja nie daje żadnych objawow początkowo... Właśnie probiotyki są pomocne aby uniknąć infekcjiAha, No to mi nie robili w ogóle
Ja w pierwszej ciąży w standardzie tez nie miałam tych wymazów robionych. Teraz prowadze ciążę w UK I dotychczas mialam 3 razy robione ale tylko dlatego że przed szwem, potem jak z krwawieniem do szpitala trafił a ostatnio w 23 tc lekarka mi profilaktycznie zrobiła przez moje przejścia.. Pozatym nie ma mowy tu o profilaktycznym robieniu wymazu z szyjki.. W Polsce tez dość rzadko to robiąDokładnie infekcja często przebiega bezobjawowo i warto ją leczyć w początkowych stadiach aby uniknąć problemów z szyjką czy zakażenia wewnątrz macicznego lub nawet komplikacji poporodowych. Dla mnie to badanie jest podstawą podczas prowadzenia ciąży tak jak krew czy mocz...
W każdym razie teraz jak już opanują sytuację nawet jak będziesz miała szew to walcz o te wymazy bo to ogromnie ważne.
No to rozpieranie w pochwie, kłucie No i ból brzucha w dole i takie parcie na pęcherz. Tylko tu pytanie czy to objaw czy to normalne przy ciąży bliźniaczejA mialas jakieś objawy obecnej infekcji? Problem w tym że często infekcja nie daje żadnych objawow początkowo... Właśnie probiotyki są pomocne aby uniknąć infekcji