reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja w pierwszej ciąży w standardzie tez nie miałam tych wymazów robionych. Teraz prowadze ciążę w UK I dotychczas mialam 3 razy robione ale tylko dlatego że przed szwem, potem jak z krwawieniem do szpitala trafił a ostatnio w 23 tc lekarka mi profilaktycznie zrobiła przez moje przejścia.. Pozatym nie ma mowy tu o profilaktycznym robieniu wymazu z szyjki.. W Polsce tez dość rzadko to robią
No właśnie. Mi wcześniej nawet w klinice tego nie zaproponowali.

reklama
Wydaje mi się, że posiewy faktycznie nie są w standardzie.. Ja pierwszy miałam zrobiony jak skrociła się szyjka w 20tc, właśnie po to żeby zobaczyć czy cos tam nie siedzi i czy to nie powoduje skracania.. Ale było czysto. Przez kolejne 17tyg miałam posiew robiony 2 razy. Były robione w gabinecie u lekarza prowadzącego. Na wizytach w szpitalu nawet o posiewach nie wspominali 🙄

Żartujecie mnie za każdym razem robili poswiew w szpitalu poza dwoma przypadkami kiedy poroniłam i dlatego mam zal i jestem ja tym punkcie bardzo wyczulona. Przed pessarem nawet na ureo i myko mi zrobili (co jest bardzo kosztowne).

Standardy w Polsce nie przewidują nawet comiesięcznych badań krwi ani moczu. Zobaczcie ile tragedii dałoby się uniknąć robiąc zwykle badanie, które zajmuje minutę mówię właśnie o wymazie...

Żartujecie mnie za każdym razem robili poswiew w szpitalu poza dwoma przypadkami kiedy poroniłam i dlatego mam zal i jestem ja tym punkcie bardzo wyczulona. Przed pessarem nawet na ureo i myko mi zrobili (co jest bardzo kosztowne).

Standardy w Polsce nie przewidują nawet comiesięcznych badań krwi ani moczu. Zobaczcie ile tragedii dałoby się uniknąć robiąc zwykle badanie, które zajmuje minutę mówię właśnie o wymazie...
No to nie żart, nie ma posiewow z szyjki w standardzie profilaktycznie, chyba że się trafi z komplikacjami do szpitala

Jest bardzo zle, w każdej chwili może pęknąć pęcherz płodowy.
Jejku... z lekarzem rozmawiałaś??? Oby to było tylko straszenie... Antybiotyk powinien szybko z infekcja sobie poradzić... Mnie też straszono że taki duży krwiak może to jakiejś infekcji doprowadzić a już go praktycznie nie ma... Ale wyobrazam sobie co przeżywasz 😢😥😢

Jejku... z lekarzem rozmawiałaś??? Oby to było tylko straszenie... Antybiotyk powinien szybko z infekcja sobie poradzić... Mnie też straszono że taki duży krwiak może to jakiejś infekcji doprowadzić a już go praktycznie nie ma... Ale wyobrazam sobie co przeżywasz 😢😥😢
Ale krwiak to nie pęcherz płodowy w pochwie. Ja czuje ciagle napieranie i parcie na mocz, lekarz powiedział ze to skurcze są po prostu wiec oby ten koszmar szybko się skończył 🥺chce do domu, do męża.

reklama
Ale krwiak to nie pęcherz płodowy w pochwie. Ja czuje ciagle napieranie i parcie na mocz, lekarz powiedział ze to skurcze są po prostu wiec oby ten koszmar szybko się skończył 🥺chce do domu, do męża.
No racja to inna sytuacja.... Wyobrazam sobie jaki to koszmar 😢 Oby się jednak zatrzymało

Do góry