reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Myślę że jak każda z bakteria dobrze dobrany antybiotyk sobie z nią poradzi. Leż to szyjka nie powinna się narazie skracac, wyleczą i założą ;) A Twój lekarz jest pewien że chce założyć szew? Kiedyś nie chcieli ich zakładać w ciążach bliźniaczych, pewnie to się zmieniło
Lekarz czekał na wynik posiewu i wtedy podejmie dalsze kroki , No ale jeszcze go nie było bo rano był inny lekarz i w sumie oprócz tego ze są bakterie to nic dalej nie wiem 😕wcześniej tylko powiedział ze jeszcze nie wiadomo czy będą zakładać 😳

reklama
No właśnie tez gdzieś to wygooglowalam, na logikę jeśli tak jest to może wszystko po wyleczeniu wróciłoby do normy?
Tylko ze jak bakteria skróci szyjkę to po jej wyleczeniu szyjka się nie wydłuży.. Po prostu jak szybko wyleczona to nie powinno to dalej postępować. Szyjka w ciąży bliźniaczej i tak jest dodatkowo obciążona więc może faktycznie wyleczą i nie założą szwu a będą monitorować często i dorzuca proga dopochwowo... Tylko ze z leżeniem do końca ciąży już się trzeba liczyć

Tylko ze jak bakteria skróci szyjkę to po jej wyleczeniu szyjka się nie wydłuży.. Po prostu jak szybko wyleczona to nie powinno to dalej postępować. Szyjka w ciąży bliźniaczej i tak jest dodatkowo obciążona więc może faktycznie wyleczą i nie założą szwu a będą monitorować często i dorzuca proga dopochwowo... Tylko ze z leżeniem do końca ciąży już się trzeba liczyć
Proga biore : progesteron besins 200 mg x 2. Leżeć mogę (wiadomo, ciężko)ale żeby chociaż było wiadomo co i jak 🙄
Boże oby to wszystko się uspokoiło bo ja oszaleje 🥺

No właśnie tez gdzieś to wygooglowalam, na logikę jeśli tak jest to może wszystko po wyleczeniu wróciłoby do normy?
Szyjka już się nie wydłuży niestety. Więc w najbardziej optymistycznej wersji będzie taka jaka jest ;) pewnie muszą się skonsultować, obgadać co i jak i wtedy Ci powiedzą co dalej. Możesz trochę podpytać położną co planują, powiedz że dręczy Cię ta niepewność..
A który masz teraz tc?

Szyjka już się nie wydłuży niestety. Więc w najbardziej optymistycznej wersji będzie taka jaka jest ;) pewnie muszą się skonsultować, obgadać co i jak i wtedy Ci powiedzą co dalej. Możesz trochę podpytać położną co planują, powiedz że dręczy Cię ta niepewność..
A który masz teraz tc?
17 tc

reklama
Do góry