reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No widzisz a mi się zdarza mieć skurcze od czasu do czasu tyle ze do tej pory nie szkodziły na szyjke ale widocznie jak się mały zrobil większy to bardziej uciska i to jest powód skrócenia się szyjki ale teraz to już jakis doleze i Ty też;) spory zapas szyjki Ci jeszcze został;* ciesze się bardzo ;*
A powiedz mi czy miałaś takie rozpieranie? I kłucie jakby w pochwie/ szyjce ? Bo ja jakiś miesiąc temu tak miałam, a teraz znów i zastanawiam się skąd to się bierze 🤨czy to kwestia szyjki czy rozrastania się macicy? Czy może zwiększonej dawki progesteronu ?

reklama
Dziewczyny!!! Nie uwierzycie!!!! Lekarka wczoraj przyjmując mnie do szpitala ŹLE ZMIERZYŁA SZYJKĘ MACICY!!!!! Właśnie zbadał mnie pan dr i szyjka ma 27-28 mm a nie 12mm!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam leżeć oczywiście i wstawać na siusiu i szybki prysznic ale nie trzeba zakładać szwu itp.
A jesteś pewna, że dzisiejszy lekarz zmierzył dobrze? Umów się jak najszybciej do swojego lekarza i niech on zmierzy. Każdy lekarz mierzy inaczej i wychodzą zupełnie inne pomiary. Moja lekarka raz zmierzyła niecałe 2cm, 4h później w szpitalu inny lekarz zmierzył ponad 3cm, 3 dni później w szpitalu o 3stopniu referencyjnosci jeden zmierzył dobre 2.8cm a inna lekarka niecałe 2cm (czyli tak samo jak moja prowadzącą) 🤷‍♀️

A powiedz mi czy miałaś takie rozpieranie? I kłucie jakby w pochwie/ szyjce ? Bo ja jakiś miesiąc temu tak miałam, a teraz znów i zastanawiam się skąd to się bierze 🤨czy to kwestia szyjki czy rozrastania się macicy? Czy może zwiększonej dawki progesteronu ?
Jak mam być szczera to nie wiem jaki jest powód ale ja też tak mam, jakis czas temu sie to pojawiło potem mialam chwilke spokoju i od przedwczoraj znowu się zaczęło;) ja myślę że to przez wzrost macicy. Rozpieranie tez obecnie czuje ale jak kiedyś pytałam lekarza to mowil ze pachwiny i rozpieranie to normalne bo wszystko się rozciąga.
Dodatkowo zastanow sie czy to po prostu nie Twoja psychika bo ja np do wizyty nic nie czułam a po wizycie jak usłyszałam że mam skróconą szyjke znów to wszystkie dolegliwości wróciły;D i myślę że to moja podświadomość działa;) bo to niemożliwe że nagle wszystko co złe się dzieje, powiem Ci ze nawet sluz mi się zmienił nagle i znowu jest wodnisty🙈🙈🙈 już się zastanawiam czy wycieku wód nie mam ;/ to chyba Nasza glowa działa;(

Dziewczyny!!! Nie uwierzycie!!!! Lekarka wczoraj przyjmując mnie do szpitala ŹLE ZMIERZYŁA SZYJKĘ MACICY!!!!! Właśnie zbadał mnie pan dr i szyjka ma 27-28 mm a nie 12mm!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam leżeć oczywiście i wstawać na siusiu i szybki prysznic ale nie trzeba zakładać szwu itp.

Najlepiej będzie, jeżeli Twój lekarz sprawdzi szyjkę. Każdy lekarz mierzy inaczej. Ma znaczenie sprzęt i osoba mierząca.

reklama
Do góry