reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny myślicie że skurcze w 32tc są normalne? Tzn nie mam ich ciagle, jednak wczoraj wieczorem pojawiły się i trwaly około godziny , nie byly regularne napewno ale troszkę mnie przy nich brzuch pobolewał na dole jakby. Potem ustały i cała noc do dziś mam spokoj oprócz tych Naszych wspaniałych twardnien które tez sa skurczami ;)

reklama
Dziewczyny myślicie że skurcze w 32tc są normalne? Tzn nie mam ich ciagle, jednak wczoraj wieczorem pojawiły się i trwaly około godziny , nie byly regularne napewno ale troszkę mnie przy nich brzuch pobolewał na dole jakby. Potem ustały i cała noc do dziś mam spokoj oprócz tych Naszych wspaniałych twardnien które tez sa skurczami ;)
Moze to BH? W tym czasie to normalne jak sobie poprzednią ciąże przypomnę. Aby nie były regularne.

BH to bezbolesne twardnienie, jak zaczynają być regularne to można panikować ale jak to BH to po 20tc już są normalne w każdej ciąży... A może się przemęczyłas albo przedzwignelas i przez to przypwtaly się skurcze ?

Ale BH nie powodują bólu, one to raczej typowe twardnienie brzucha
Może źle to napisałam bo to nie bol tylko takie ciągnięcie w dole brzucha w momencie spięcia. Ze jak ide to robi mi się brzuch twardy i trochę mnie ciągnie w dole ale jak minie twardnienie to to uczucie tez mija. Mialam spotkanie z położna powiedziała że jeśli po nospie mija to jest ok , więc mi bez nospy przechodzą, zobacze jeszcze co będzie dzis wieczorem, jeżeli powtórka z rozrywki to pojadę na szpital I już bo w ciągu dnia czuje spiecia od czasu do czasu ale to jak np wstaje ale dłużej chodzę.

Ja mam takie spięcia i uczucia dyskomfortu kilka razy dziennie. W tym samym czasie czuję też pęcherz. Wczoraj miałam tak że bolało mnie cały dzień :/ dziś trochę lepiej. Mam nadzieję że jutro wrócę do formy. Ja mam takie czasem spięcia w dole które bolą szczegolnie jak dotknę tego miejsca ale znam to uczucie z poprzedniej ciąży , więc staram się nie panikować jak mam te gorsze dni.

Generalnie robi się ciężko. Jeszcze 8 tygodni...

Ja mam takie spięcia i uczucia dyskomfortu kilka razy dziennie. W tym samym czasie czuję też pęcherz. Wczoraj miałam tak że bolało mnie cały dzień :/ dziś trochę lepiej. Mam nadzieję że jutro wrócę do formy. Ja mam takie czasem spięcia w dole które bolą szczegolnie jak dotknę tego miejsca ale znam to uczucie z poprzedniej ciąży , więc staram się nie panikować jak mam te gorsze dni.

Generalnie robi się ciężko. Jeszcze 8 tygodni...
To ja właśnie mam dokladnie to co Ty , a czasami jak usiądę to mam wrażenie że mi główka naciska na szyjke pochwe itd ;/ a kiedy masz wizytę? Ja mam kolejna 4.06 , zastanawiam się jak dotrwam psychicznie, nie chce rodzic wcześniej niż w 37 tc , nie ma takiej opcji . A bierzesz nospe ? Bo ja chyba zaczne sobie aplikować na stałe żeby dotrwać jakoś w spokoju może wtedy będą łagodniejsze.

To ja właśnie mam dokladnie to co Ty , a czasami jak usiądę to mam wrażenie że mi główka naciska na szyjke pochwe itd ;/ a kiedy masz wizytę? Ja mam kolejna 4.06 , zastanawiam się jak dotrwam psychicznie, nie chce rodzic wcześniej niż w 37 tc , nie ma takiej opcji . A bierzesz nospe ? Bo ja chyba zaczne sobie aplikować na stałe żeby dotrwać jakoś w spokoju może wtedy będą łagodniejsze.
Ja mam wizytę jutro także dam znać czy dalej mi się skraca czy stanęła w miejscu. Nie oszukujmy się że to jest prawie końcówka więc takie rzeczy mogą się dziać bo ciało przygotowuje się do porodu. Nospe wzięłam wczoraj ale to moja druga tabletka w trakcie całej mojej ciąży. Ja boje się brać nospe regulralne bo (ponoć) wpływa na napięcie mięśniowe u dzieci oraz na konsystencję szyjki. Chociaż w poprzedniej ciąży brałam doraźnie ale częściej spasmoline. Jak bym miała do wyboru brać nospe albo urodzić wcześniej to pewnie że bym brała! Tylko tak jak mówię to moje podejście i moje odczucia, Twój przypadek może być inny więc może pogadaj na ten temat z lekarzem jak się źle czujesz psychicznie np z odległa wizyta. Chociaż jak dla mnie nie jest taką odległa ;) w każdym razie ja widzę że mnie się pogarsza po kawie oraz po siedzeniu. Siedzenie koszmar. Zrezygnuję ze mszy w kościele w przyszla niedzielę chyba.

reklama
Ja mam wizytę jutro także dam znać czy dalej mi się skraca czy stanęła w miejscu. Nie oszukujmy się że to jest prawie końcówka więc takie rzeczy mogą się dziać bo ciało przygotowuje się do porodu. Nospe wzięłam wczoraj ale to moja druga tabletka w trakcie całej mojej ciąży. Ja boje się brać nospe regulralne bo (ponoć) wpływa na napięcie mięśniowe u dzieci oraz na konsystencję szyjki. Chociaż w poprzedniej ciąży brałam doraźnie ale częściej spasmoline. Jak bym miała do wyboru brać nospe albo urodzić wcześniej to pewnie że bym brała! Tylko tak jak mówię to moje podejście i moje odczucia, Twój przypadek może być inny więc może pogadaj na ten temat z lekarzem jak się źle czujesz psychicznie np z odległa wizyta. Chociaż jak dla mnie nie jest taką odległa ;) w każdym razie ja widzę że mnie się pogarsza po kawie oraz po siedzeniu. Siedzenie koszmar. Zrezygnuję ze mszy w kościele w przyszla niedzielę chyba.
Po kawie ? Bo ja jak zaczelam brać magnez to kawę odstawiłam ale akurat wczoraj mieliśmy gości i się skusiłam, może faktycznie to od kawy mialam te skurcze pozniej ;/ nie jest odległa i bez problemu wytrzymam tylko mam wrażenie że teraz mam częściej te spięcia a położna mowi ze to tak na miesiąc przed się moga pojawić no to troszke za wcześnie jeszcze.;)

Do góry