reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Sciagneli mi w 35 TC czyli w skończonym 34. Rozwarcie miałam i urodziłam po terminie co prawda dzień po ale po 2 indukcjach.

reklama
Sciagneli mi w 35 TC czyli w skończonym 34. Rozwarcie miałam i urodziłam po terminie co prawda dzień po ale po 2 indukcjach.
A zaraz po zdjęciu badali ci długość szyjki? Czy tylko rozwarcie?
bede miała ściągany pessar prawdopodobnie w przyszłym tygodniu i ciekawa jestem ile będę czekała na rozwój wydarzeń.
a po ściągnięciu plamilas? Leżałaś?

Tu się nie zgodzę bo zależy od lekarza. Ja rocznikowo mam 28 ale skończę w październiku i przy porodzie mi wpiszą 28 lat nie 27 więc nie do końca jest jak piszesz.
Ja mam 30 tc I 5 dni i w szpitalu piszą już 31tc a lekarz zależy.
Mój lekarz mówi to samo – powiedział, że u nas na Pomorzu oficjalnie mówi się te skończone tygodnie, a np. w Poznaniu wielu lekarzy operuje tygodniami bieżącymi 😂 Pytałam go o to, bo sama nie wiedziałam, jak mówić 😀

Mój lekarz mówi to samo – powiedział, że u nas na Pomorzu oficjalnie mówi się te skończone tygodnie, a np. w Poznaniu wielu lekarzy operuje tygodniami bieżącymi 😂 Pytałam go o to, bo sama nie wiedziałam, jak mówić 😀
Mi wszyscy lekarze i szpitale z jakimi miałam do czynienia na pomorzu właśnie pisali rozpoczęte tygodnie n.p. urodziłam w 38t2d i w wypisie mam 39tc, szew mialam założony 22t4d i w wypisie wpisane 23tc.. itd..

Mi wszyscy lekarze i szpitale z jakimi miałam do czynienia na pomorzu właśnie pisali rozpoczęte tygodnie n.p. urodziłam w 38t2d i w wypisie mam 39tc, szew mialam założony 22t4d i w wypisie wpisane 23tc.. itd..
Ja póki co mam doświadczenia z dwóch – UCK w Gdańsku i w Kartuzach i tam wpisane zakończone tygodnie, a nie bieżące 😀

Zdejmowanie nie należy do przyjemnych. Darłam się w niebo głosy na całą przychodnie ALE trwa ze 20 sekund a po już taaaaka ulga. I ta świadomość że zakończył się najtrudniejszy etap w twoim życiu u już czekasz tylko na poród :D
Hej a ja wczoraj wizyta szyjka poleciała 5mm w dwa tygodnie a dzis juz nie wiem czy ze stresu czy z tego ze to usłyszałam czuje młodego ciagle na dole i od czasu do czasu kłuje mnie w pochwie, zaczynam panikować;(

reklama
Do góry