reklama
A zaraz po zdjęciu badali ci długość szyjki? Czy tylko rozwarcie?Sciagneli mi w 35 TC czyli w skończonym 34. Rozwarcie miałam i urodziłam po terminie co prawda dzień po ale po 2 indukcjach.
bede miała ściągany pessar prawdopodobnie w przyszłym tygodniu i ciekawa jestem ile będę czekała na rozwój wydarzeń.
a po ściągnięciu plamilas? Leżałaś?
natala.bece
Fanka BB :)
Mój lekarz mówi to samo – powiedział, że u nas na Pomorzu oficjalnie mówi się te skończone tygodnie, a np. w Poznaniu wielu lekarzy operuje tygodniami bieżącymi Pytałam go o to, bo sama nie wiedziałam, jak mówićTu się nie zgodzę bo zależy od lekarza. Ja rocznikowo mam 28 ale skończę w październiku i przy porodzie mi wpiszą 28 lat nie 27 więc nie do końca jest jak piszesz.
Ja mam 30 tc I 5 dni i w szpitalu piszą już 31tc a lekarz zależy.
Aduś16
Mi wszyscy lekarze i szpitale z jakimi miałam do czynienia na pomorzu właśnie pisali rozpoczęte tygodnie n.p. urodziłam w 38t2d i w wypisie mam 39tc, szew mialam założony 22t4d i w wypisie wpisane 23tc.. itd..Mój lekarz mówi to samo – powiedział, że u nas na Pomorzu oficjalnie mówi się te skończone tygodnie, a np. w Poznaniu wielu lekarzy operuje tygodniami bieżącymi Pytałam go o to, bo sama nie wiedziałam, jak mówić
natala.bece
Ja póki co mam doświadczenia z dwóch – UCK w Gdańsku i w Kartuzach i tam wpisane zakończone tygodnie, a nie bieżąceMi wszyscy lekarze i szpitale z jakimi miałam do czynienia na pomorzu właśnie pisali rozpoczęte tygodnie n.p. urodziłam w 38t2d i w wypisie mam 39tc, szew mialam założony 22t4d i w wypisie wpisane 23tc.. itd..
Hej a ja wczoraj wizyta szyjka poleciała 5mm w dwa tygodnie a dzis juz nie wiem czy ze stresu czy z tego ze to usłyszałam czuje młodego ciagle na dole i od czasu do czasu kłuje mnie w pochwie, zaczynam panikować;(Zdejmowanie nie należy do przyjemnych. Darłam się w niebo głosy na całą przychodnie ALE trwa ze 20 sekund a po już taaaaka ulga. I ta świadomość że zakończył się najtrudniejszy etap w twoim życiu u już czekasz tylko na poród
natala.bece
W razie czego jeszcze zdążą Ci założyć szew.Hej a ja wczoraj wizyta szyjka poleciała 5mm w dwa tygodnie a dzis juz nie wiem czy ze stresu czy z tego ze to usłyszałam czuje młodego ciagle na dole i od czasu do czasu kłuje mnie w pochwie, zaczynam panikować;(
Aduś16
Szwu nie zakłada się później niż jakiś 24tc. Z tego co pisała Edyta jest w bardziej zaawansowanej ciąży. Ewentualnie tylko pessarW razie czego jeszcze zdążą Ci założyć szew.
Szew to nie jest wcale rozwiązanie.W razie czego jeszcze zdążą Ci założyć szew.
Jeżeli lekarz by widział taka potrzebę to juz 21tc by to zrobił. Ja pytam czy któraś miala bóle podbrzusza i w 31 tc I klucie w pochwie.
reklama
31tc. Wczoraj szyjka była zamknięta ale dziś zaczynam panikować;(Szwu nie zakłada się później niż jakiś 24tc. Z tego co pisała Edyta jest w bardziej zaawansowanej ciąży. Ewentualnie tylko pessar
Podziel się: