reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Sorry, myślałam, ze jesteś w 25t.
To nie o to chodzi ale pisanie każdemu ze szew to najlepsze rozwiązanie ;/ troche słabe, to lekarz podejmuje decyzje chyba ze Nim jestes ;) gdyby mi to zasugerował to napewno bym posłuchała bo jakimś cudem dzięki niemu przez 10 tygodni moja szyjka wytrzymała bez zmian ;);) bardziej się zastanawiam czy to co teraz czuję jest normalne na tym etapie a wiem że są tutaj dziewczyny które mają już ciążę za sobą i to nawet niejedną wiec doświadczenie jest ;)

Szew to nie jest wcale rozwiązanie.
Jeżeli lekarz by widział taka potrzebę to juz 21tc by to zrobił. Ja pytam czy któraś miala bóle podbrzusza i w 31 tc I klucie w pochwie.
Kłucie w pochwie mam od czasu do czasu i mialam tak przy długiej szyjce, bardziej bóle podbrzusza uważam za niepokojące. Ale one dopiero dziś u Ciebie się pojawiły? Moze to nie byc nic wspólnego z szyjka.. Weź magnez I nospe rozkurczowo.. Jak nie minie zawsze możesz jechać na jakąś pilną kontrolę aby sprawdzić czy coś złego się nie dzieje

To nie o to chodzi ale pisanie każdemu ze szew to najlepsze rozwiązanie ;/ troche słabe, to lekarz podejmuje decyzje chyba ze Nim jestes ;) gdyby mi to zasugerował to napewno bym posłuchała bo jakimś cudem dzięki niemu przez 10 tygodni moja szyjka wytrzymała bez zmian ;);) bardziej się zastanawiam czy to co teraz czuję jest normalne na tym etapie a wiem że są tutaj dziewczyny które mają już ciążę za sobą i to nawet niejedną wiec doświadczenie jest ;)
Przepraszam, nie chciałam Cię abolutnie urazić i nie wiem dlaczego tak założyłaś. Mnie akurat szew (póki co) uratował i uważam, że zawsze jest to jakieś wyjście (podobnie jak pessar, o którym pisała Aduś), jeśli oczywiście lekarz uzna je za stosowne. Nie wiem, co więc słabego było w mojej wypowiedzi, poza tym, że pomyliłam Twój tc, co oczywiście uczyniło moją odpowiedz bezsensowną - oczywiście niechcący. Chyba nikt tu nie jest lekarzem iwymieniamy się informacjami z sympatii i by się wspierać, a nie po to, by przekazywać komuś swoją złą wolę...

Rozumiem stres i życzę Ci jak najlepiej.

Kłucie w pochwie mam od czasu do czasu i mialam tak przy długiej szyjce, bardziej bóle podbrzusza uważam za niepokojące. Ale one dopiero dziś u Ciebie się pojawiły? Moze to nie byc nic wspólnego z szyjka.. Weź magnez I nospe rozkurczowo.. Jak nie minie zawsze możesz jechać na jakąś pilną kontrolę aby sprawdzić czy coś złego się nie dzieje
O nospie nie pomyślałam a wczoraj mi lekarz mowil ze moge brać, nie chce panikować bo czasami po wizycie jak właśnie miałam i badanie ginekologiczne i USG dopochwowe to mnie kolejnego dnia skurcze łapały a kolejnego dnia wszystko mijało;/ biorę nospe i zobaczymy co będzie;)

O nospie nie pomyślałam a wczoraj mi lekarz mowil ze moge brać, nie chce panikować bo czasami po wizycie jak właśnie miałam i badanie ginekologiczne i USG dopochwowe to mnie kolejnego dnia skurcze łapały a kolejnego dnia wszystko mijało;/ biorę nospe i zobaczymy co będzie;)
Tak, racja.. Ja po usg dłuższych miałam bóle brzuchu tego samego i kolejnego dnia wiec nie panikuj ;) Duża dawka magnezu i nospa albo scopolan i powinno przejść ;) Jeszcze masaż nóg może pomoc, poproś męża :p

Przepraszam, nie chciałam Cię abolutnie urazić i nie wiem dlaczego tak założyłaś. Mnie akurat szew (póki co) uratował i uważam, że zawsze jest to jakieś wyjście (podobnie jak pessar, o którym pisała Aduś), jeśli oczywiście lekarz uzna je za stosowne. Nie wiem, co więc słabego było w mojej wypowiedzi, poza tym, że pomyliłam Twój tc, co oczywiście uczyniło moją odpowiedz bezsensowną - oczywiście niechcący. Chyba nikt tu nie jest lekarzem iwymieniamy się informacjami z sympatii i by się wspierać, a nie po to, by przekazywać komuś swoją złą wolę...

Rozumiem stres i życzę Ci jak najlepiej.
Nie uraziłaś mnie w żaden sposób tylko nie uważam się za kogoś kompetentnego do tego stopnia zebym to ja miałam mówić lekarzowi o pessarze ;) poruszał ze mną temat przy pierwszym skróceniu ale potem doszedł do wniosku ze nie potrzebuje go ;)
Właśnie dlatego że tu same doświadczone w tym temacie zawsze tu szukam pomocy i masz rację wszystkie tu od tego jesteśmy;)

Tak, racja.. Ja po usg dłuższych miałam bóle brzuchu tego samego i kolejnego dnia wiec nie panikuj ;) Duża dawka magnezu i nospa albo scopolan i powinno przejść ;) Jeszcze masaż nóg może pomoc, poproś męża :p
Hahah masaż chyba najbardziej potrzebny bo nogi juz puchną;(;( nic narazie nospa bo faktycznie wczoraj o tym mowil a zapomnialam ;) myślę że od wczoraj by się nie skróciła aż tak żeby dzis sie porod zaczął;) przynajmniej na to liczę

reklama
Hahah masaż chyba najbardziej potrzebny bo nogi juz puchną;(;( nic narazie nospa bo faktycznie wczoraj o tym mowil a zapomnialam ;) myślę że od wczoraj by się nie skróciła aż tak żeby dzis sie porod zaczął;) przynajmniej na to liczę
No nie aż tak szybko to nie :D A wymaz z szyjki bakteryjny Ci robi lekarz ? Najszybciej szyjka się może skrócić i otworzyć przy infekcji zazwyczaj

Do góry