reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Położna powiedziała, że zapis jest brzydki, a lekarz że zapis jest ok a na usg też wszystko ok. I co ja mam teraz o tym myśleć... ehhh już mam tej ciąży po dziurki w nosie
To ja bym w takim razie zapytała położnej co jest brzydkiego w tym zapisie i jeżeli Cię to niepokoi to zawsze możesz jechać na patologię z tym zapisem i zwalić na położna że Ci powiedziała że jest brzydki. Niech wypowie się jeszcze jeden lekarz może?

To ja bym w takim razie zapytała położnej co jest brzydkiego w tym zapisie i jeżeli Cię to niepokoi to zawsze możesz jechać na patologię z tym zapisem i zwalić na położna że Ci powiedziała że jest brzydki. Niech wypowie się jeszcze jeden lekarz może?
Dzwoniłam do lekarza prowadzącego jeszcze raz się upewnić. Jej się niepodobał, bo mało akceleracji i ogólnie zawężony, ale doktor mówi, że on wszystko sprawdził na usg i najprawdopodobniej zawężony zapis był bo dziecię spało. Mam powtórzyć ktg jutro lub w poniedziałek, już się umówiłam na poniedziałek. Młody w brzuchu rozrabia więc chyba zostaje tylko na prawdę się uspokoić

Dzwoniłam do lekarza prowadzącego jeszcze raz się upewnić. Jej się niepodobał, bo mało akceleracji i ogólnie zawężony, ale doktor mówi, że on wszystko sprawdził na usg i najprawdopodobniej zawężony zapis był bo dziecię spało. Mam powtórzyć ktg jutro lub w poniedziałek, już się umówiłam na poniedziałek. Młody w brzuchu rozrabia więc chyba zostaje tylko na prawdę się uspokoić
A czemu w ogóle masz robione ktg? Który masz tc?

U mnie zawsze jak młoda się mniej lub wcale nie ruszała na ktg to położne kazały mi wypić jakiś sok albo coś zjeść.. po chwili od razu były ruchy i to tak kopała, że pospadały te elektrody 😅 tą położną bym zrąbała.. skoro coś jej się nie podobało to też w jej obowiązku jest sprawdzić co się dzieje.. jeśli lekarz na usg sprawdził i jest ok to się nie martw :)

To nalegaj na wypis skoro nic Ci nie zalecają ;)
Dzis rano mnie wypuścili ale coś jest nie tak z wątroba. A najgorsze że ciagle mialam na sali dziewczyny juz po terminie które przyszły do porodu i tak im zazdrościłam tego na jakim etapie są. ;) a Ty wysoki masz cukier? Poznałam tam dwie dziewczyny właśnie z tym problemem i tak naprawdę zlecono im tylko dietę więc będzie dobrze kochana ;*

reklama
Do góry