reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A jak tam ogólnie dziewczyny nastroj? Ja odkad jest taka jesienna pogoda to nawet sie troche lepiej czuje :) bo jak ciagle byly te upaly to mi sie wydawalo ze moj termin porodu to taaak niepredko (23.10) a odkad jest tak jesiennie to jakos czuje sie coraz blizej heh i pogoda nie zaczeca do wyjsc ;)

Czy któraś z leżących dziewczyn robi sobie zastrzyki z clexane przeciwzakrzepowe? jeśli tak to w które miejsce sobie podajecie, W udo?
Hej, ja biorę neoparin. Zastrzyki robi mi mąż, jestem w trakcie 28tc i jest coraz trudniej, bo skóra na brzuchu coraz bardziej napięta. Nasz sposób jest taki, że kładę się na boku i wtedy łatwiej uchwycić miękki fałd skóry, tylko nie tak zupełnie z boku, ale jakoś 5-7cm od pępka. Najlepiej w linii niższej niż pępek. Zawsze przed zastrzykiem i po zastrzyku chłodzę dość mocno to miejsce i nigdy nie rozmasowuję. Dzięki temu udaje nam się uniknąć siniaków i zrostów - na razie mam tylko jeden, niewielki. W szpitalu też robiły pielęgniarki, ale bez chłodzenia, więc trochę bardziej bolało i też częściej miałam siniaki. Na początku robiliśmy naprzemiennie, raz w prawą, raz w lewą stronę - teraz nie zawsze. A jak jest z tymi zastrzykami w uda? Faktycznie są bardziej bolesne niż w brzuch? łatwiej się je podaje? Obawiam się, że jak brzuch będzie jeszcze większy, też będę musiała brać w uda😪

Hej Dziewczyny. Ja na szybko 😊 Michaś urodzony 29.08 o 19:30 😊 2850g, 52 cm. Odpoczywaj. Później napisze co i jak. Trzymajcie się Wszystkie w dwupaku, 😊💪
Gratulacje kochana!! Cudownie, że już możesz tulić swoje maleństwo 🥰 jak odpoczniesz to napisz w którym dokładnie tygodniu mialas ściągany szew, i ile dni po ściągnięciu urodziłaś :) ja dziś 33+0 i o ile dotrwam to chce mi ściągnąć w 37 równym ;) coś czuję, że prosto z fotela po ściągnięciu. polecę na porodówkę, bo już mi się robi rozwarcie na opuszek palca

reklama
Tak to heparyna. Ja nie jestem w stanie chwycic skóry na brzuchu, bo już jest za duży, dlatego daje w udo. Robią Ci się czasami siniaki?
Mam takie male sine kropeczki, ale nie po kazdym wkluciu. Doslownie kilka sztuk i ledwo je widac. Zastrzyki trochę bolą i bardzo się cieszę, że póki co nie musze ich robic sama 🙂 Gdy przychodzi pielegniarka z igla to powiem Ci, ze nawet sie nie przygladam, jak ona to robi. Zamykam oczy lub odwracam wzrok i przeczekuje 🙂

Do góry