reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Strasznie boli mnie kręgosłup od środy. Leżę praktycznie cały dzień. Moje bicze wodne i amol nie pomagają. Ból jest na granicy wytrzymałości. najchętniej położyłabym się na szpital żeby coś z tym zrobili, ale wiem że nie wystaje kilku godzin na sorze. Nie mogę Wogóle siedzieć. W pozycji pionowej jakieś 30min tylko. Boli jak leżę. Już nie wiem co mam robić. Na szczęście w środę wizyta u gina. Myślicie że on mógłby z takiego powodu dać skierowanie na szpital?

Kurcze muszę ogarnąć teorię! Zapomniano mi dać instrukcję obsługi po porodzie 😜 poczytam serio. Już jest bosko.
No właśnie mi też nie dali.. szkoda że razem z dzieckiem nie wychodzi taka instrukcja 😅 ja tego nie pisalam, żeby się wymądrzać czy coś bo w tym temacie to nadal jestem zielona..ale ot tak, może coś po prostu się przyda ;) jeśli źle to odebrałaś to przepraszam :)
A synek cuuudowny! 🤩

@jestemtu jak tam dzisiaj na wizycie? Jak szyjka?

Dziewczyny, mam pytanie: moja dr kazała mi zwracać uwagę na ból podbrzusza przy szyjce. Moja młoda jest ułożona miednicowo, więc masakruje mi właśnie podbrzusze, pachwiny, obyt i szyjkę; zaczyna ok 20 i tak potrafi całą noc. Od kilku dni jest tak ułożona, że ból jest niemiłosierny i promieniuje mi aż do bioder. I pytanie: jak odróżnić ból podbrzusza, który powinien mnie zaniepokoić w związku z szyjką od bólu związanego z uciskiem i wypinaniem się dziecka? Nie chce brać nospy/innego rozkurczowego bez potrzeby; skurcze i twardnienia czuję dużo wyżej, ale podbrzusze też boli 🤦🤷.

A ja juz nie wiem co jesc 🤦‍♀️Rano chleb z szynka pomidor sałata po 1h cukier 166! Teraz jogurt z płatkami 1 łyżka orzechy 4 truskawki cukier 136🤦‍♀️
Ja rano na śniadanie jem bardzo mało...tzn. na pierwsze śniadanie, żeby się trzustka rozruszała ☺️ zazwyczaj jedną kromkę chleba orkiszowego pełnoziarnistego (taka mała kromeczka) + jajecznica+warzywa. Albo zamiast jajecznicy jakaś parówka z dobrym składem. Na początku też nie wiedziałam, co mam rano zjeść, żeby cukry były w normie... Tylko się wkurzałam... Teraz już jest zdecydowanie lepiej.

Dzieki dziewczyny bede probowac a Za tydzien mam dostac diete od diabetologa. Chleby probowalam juZ 3 I po kazdym wywala🤦‍♀️Mam teraz chleb ig sprobuje jedna Kromke I Zobaczymy

Jak nie będę mogła urodzić w PF to na chodniku przed 😛 dobrze,ze daszek mają to nie zmokne w razie deszczu

Produkty dedykowane cukrzykom nie są wskazane dla kobiet w ciąży. Ja mam na nie zakaz.

Nie martw się @Sunflower01 przecież mają te namioty na covid wrazie czego. Ja zamierzam się tam zadekować jakby coś 😁

reklama
Dziewczyny, mam pytanie: moja dr kazała mi zwracać uwagę na ból podbrzusza przy szyjce. Moja młoda jest ułożona miednicowo, więc masakruje mi właśnie podbrzusze, pachwiny, obyt i szyjkę; zaczyna ok 20 i tak potrafi całą noc. Od kilku dni jest tak ułożona, że ból jest niemiłosierny i promieniuje mi aż do bioder. I pytanie: jak odróżnić ból podbrzusza, który powinien mnie zaniepokoić w związku z szyjką od bólu związanego z uciskiem i wypinaniem się dziecka? Nie chce brać nospy/innego rozkurczowego bez potrzeby; skurcze i twardnienia czuję dużo wyżej, ale podbrzusze też boli 🤦🤷.

Napewno takie bóle, które przypominają okresowe i takie, które promieniują do krzyża. Tak mi zawsze lekarz powtarzał 🙂

Do góry