bananka8686
Fanka BB :)
Zmniejsz porcje. Nie więcej niż 2 łyżki.Po kazdym posilku z weglami wyskakuje mi cukier nawet po kaszy gryczanej 155To co mam wszystko wyeliminowac?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zmniejsz porcje. Nie więcej niż 2 łyżki.Po kazdym posilku z weglami wyskakuje mi cukier nawet po kaszy gryczanej 155To co mam wszystko wyeliminowac?
Ale to gotowanej kaszy 40g? To jest tylko jeden wymiennik węglowodanowy (1 czubata łyżka gotowana). Jak nie dajeszNa sniadanie jedna kromka chleba pozniej dwie lyzki platkow owsianych kasza Mysle 30-40 gram a po niej 155 Pozniej sam losos ze szparagowka i Juz tylko 103
Mysle ze Max 40 gotowanej. A ile wegli Trzeba dziennie jesc? Ile macie kalorii? Diabetolog kazał poczekać na dietę wprowadzić i poczekać bo podobno organizm potrzebuje czasuAle to gotowanej kaszy 40g? To jest tylko jeden wymiennik węglowodanowy (1 czubata łyżka gotowana). Jak nie dajesz
rady z taką ilością to myśle, że może trzeba byłoby pomyśleć o insulinę?
Nieprawdą jest że mniejsze IG mają odsmażane produkty. Kiedyś w gazecie ktoś tak napisał, ale to bzdury. Na chłopski rozum co będzie miało więcej cukru odsmażane ziemniaki czy gotowane? wiadomo że odsmażane. Spróbujcie frytek i zmierzcie sobie później cukier...Najlepiej gotować aldente. Jeść całe ziemniaki nie duszone bo każda mechaniczna nawet obróbka produktu zwiększa cukier. Ponoć obniża cukier wyjęcie wcześniej np makaronu czy ryżu z gotowania i wypłukania w zimnej wodzie a później wrzucić spowrotem do gotowania na 2-3 min ale nie próbowałam bo to za dużo zachodu z tym więc nie wiem czy działa. Jeśli chodzi o kasze to polecam pęczak.Ja np. na śniadanie jem tylko pół kromki, ale zawsze w towarzystwie jajek/parówki. Płatki owsiane przechodzą u mnie tylko surowe (obróka termiczna zwiększa IG, nie powinno się ich rozmiękczać) i to od obiadu w dół, do tego zawsze jogurt grecki i orzechy. Kasza to tylko z mięsem i jakąś zieleniną - spróbuj wszystkie kasze, nawet te małe, bo może wbrew pozorom jaglana będzie ok. Łosoś to tłuszcz to wiadomo, że cukier będzie ok. Czytałam ostatnio na onet.pl o węglach przy cukrzycy: kasze/makarony/ziemniaki trzeba ponoć schłodzić przed zjedzeniem albo najlepiej ugotować dzień przed i schować do lodówki, i odgrzać na następny dzień, bo ponowna obróbka termiczna nie podnosi IG, a taki gorący produkt podnosi cukier. Ile w tym prawdy nie wiem, ale może spróbuj w ten sposób?
My już tu wspominałyśmy, że na początku wszystko ważyłyśmy i liczyłyśmy kalorie, żeby być pewnym, czy nie przekraczamy ilości a przy okazji wyrabiamy normę kcal.
Najlepiej, jak się wypowie nasz specjalista tutaj
Jaki on jest piękniutki! Włoski ma świetne i dobrze mu w banankachDobrze przyszedł czas pochwalić się Synem
(z komórki nie mogę wgrać zdjęć a komputera nie miałam siły odpalać )
Mąż przyjechał z trasy i zobaczył swoje Skarby po raz pierwszy w życiu. To był bardzo wzruszający dzień. Teraz nie odstępuje Syna na krok. Sam go przewija, śpiewa mu, przytulaZobacz załącznik 1153700 nawet na spacerze nie chciał mi oddać wózka.
Pomyślałam bardziej o odgrzewaniu w mikrofali, nie odsmażaniu . Ja wszystko odgrzewam tylko w mikrofali, patelni nie dotykamNieprawdą jest że mniejsze IG mają odsmażane produkty. Kiedyś w gazecie ktoś tak napisał, ale to bzdury. Na chłopski rozum co będzie miało więcej cukru odsmażane ziemniaki czy gotowane? wiadomo że odsmażane. Spróbujcie frytek i zmierzcie sobie później cukier...Najlepiej gotować aldente. Jeść całe ziemniaki nie duszone bo każda mechaniczna nawet obróbka produktu zwiększa cukier. Ponoć obniża cukier wyjęcie wcześniej np makaronu czy ryżu z gotowania i wypłukania w zimnej wodzie a później wrzucić spowrotem do gotowania na 2-3 min ale nie próbowałam bo to za dużo zachodu z tym więc nie wiem czy działa. Jeśli chodzi o kasze to polecam pęczak.
Miałam ale jakoś niewygodnie mi na nim bA jeszcze mi się przypomniało, może już była o tym mowa, do siedzenia koło takie dmuchane do pływania ponoć ulateia siedzenie
chleb IG raczej ci nie pomoże. Wypróbuj ten co ja jem z biedronki pszenno-żytni (żytniej ok 40%) ze słonecznikiem taki mały bez opakowania. Kosztuje 2,79. Ja mam pomrożone w zamrażalce żeby mi nie zabrakło.Dziekuje bardzou mnie mozzarella z pomidorami 103 makrela tez ok tyle losos z warxywsmi tez tylko te wegle tragedia1 kanapka I juZ 144
Ja nie mam mikrofali to pomyślałam o patelniPomyślałam bardziej o odgrzewaniu w mikrofali, nie odsmażaniu . Ja wszystko odgrzewam tylko w mikrofali, patelni nie dotykam
Po co takie chleby robią jak są do d***Miałam ale jakoś niewygodnie mi na nim b
chleb IG raczej ci nie pomoże. Wypróbuj ten co ja jem z biedronki pszenno-żytni (żytniej ok 40%) ze słonecznikiem taki mały bez opakowania. Kosztuje 2,79. Ja mam pomrożone w zamrażalce żeby mi nie zabrakło.