reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nie tego to nie wiem w sumie, ale ja mialam ostatnio 3 cm i jakos tylko wspomniał o tym pessarze nic konkretnego, a widze ze Ty na ok.3.14 mialas juz zakladany. Co lekarz to inaczej..
Wszystko zalezy od stanu szyjki i czy skracanie postępuje, na pewno lekarz bedzie to.obserwowal. Bo jezeli stanęła Ci w miejscu to nie ma sensu tam ingerować bo to zawsze cialo obce a niektorym wystarcza tylko lezenie zeby utrzymac tą szyjke.

reklama
Czemu mi nie przychodzą powiadomienia, ze ktoś, coś napisał. Wchodzę i czytam i czytam i tylko nadrabiam. Jutro zaczynam 38 tydzień. Jestem zestresowana. Nic w domu nie gotowe. Przez to moje lezenie dom od prawie 4 miesięcy zaniedbany. Ja wiem, ze po porodzie sie ogarnie ale jak widzę te brudne drzwi i pajeczynę w oknie to mnie szlak jasny trafia. Od dzisiaj miałam zacząć funkcjonować normalnie. Jak? Wszystko mnie boli, ciśnienie mi siadło, chodzę jak kaczka i cała noc wymiotuję. Poród już bliski mimo, ze nie mam żadnych skurczy. Czasem jeden w nocy ale organizm się oczyszcza. Tak jak @KatGde napisala po zdjeciu pessara zabieram się za męża.

A co do CC, to ja np strasznie boję się operacji i dlatego tak usilnie nie dopuszczam do siebie mysli o jakich kolwiek powikłaniach i u mnie jakoś nikt nie mowi, ze jak miałaś cc to nie rodziłaś za to mi powiedziano, ze miałam znieczulenie, to skąd mogę wiedzieć co to poród?🤦‍♀️
Mogę tak samo jak wszystkie inne kobiety, ktore wydają swoje dzieci na swiat w ten czy inny sposób. Nie chcę cc ale jak bedzie trzeba ratować mnie lub maluszka, to nie będę protestować przecież to logiczne. A zresztą w du...pie mam takie gadanie, takich ludzi i ich podejscie, co do sluszności porodu, nie zależnie jaką formę wybieram i jaką metoda urodzę.

Nie mam dzisiaj humoru. Jestem caly czas głodna. Tak to wlaśnie wyglada. Dziewczyny, ktore jeszcze musza się trochę pomęczyć na leżąco - Ja wiem, ze taka nie moc, niepewność, co do dnia i odliczanie każdego tygodnia jest po prostu meczące. Już drugi raz jestem w takiej sytuacji i drugi raz po wizycie lekarza, który oznajmia mi: "może Pani zacząć normalnie funkcjonować" jestem glupia. Nie potrafię się odnaleźć. Nie wiem co mam ze soba zrobić. A Wy zastanawiałyście się co zrobicie, co bedziecie robić gdy juz wybije bezpieczny termin?
Ja jestem po cesarce, luzik. Był brak postępowanie u porodu to przecież nie będę się upierać że rodze naturalnie. Teraz wręcz się czasem zastanawiam czy jak będę musiała wybrać inny szpital przez tą insulinę to czy mi nie będą kazali rodzić naturalnie... Nie chcę naturalnie już po jednej cesarce😊 i niech sobie gadają co chcą.

Hm. Już nie raz się zastanawiałam, co zrobię jeśli usłyszę od lekarza "już może pani normalnie funkcjonowac".... I dochodzę do wniosku, że raczej nie będę miała na nic siły... A jeśli chodzi o zaniedbanie domu, to mam tak samo jak Ty. Jak widzę ten syf i burdel to mnie zczyszcza i humor mi się psuje. A to dopiero półtorej miesiąca.

Ja wczoraj spakowałam praktycznie całą walizkę dla siebie, jeszcs e jakieś pierdół z Rossmanna, talerz, sztućce itp.

Nastawiłam dziś pranie (1 z 3), potem prasowanie i zamykam w przyszłym tygodniu wyprawke 😊 i czekam.... Oby do 37 ✊

To juz tylko 5 tygodni. Ale zleciało. Brzuszek jest?? Ja często pytam o brzuchy, bo ostatnio się dowiedziałam, ze mam maly, a lekarz mówił, ze duży. U mnie ma się gdzie rozypchać 😃

Ja tez pranie juz 4 i jeszcze pościel. Szybko dzisiaj wszystko schnie. Zastanawiam się czy jeszcze meza nie wyprać, bo tak mnie denerwuje.

Dziewczyny czy swędziały was wargi sromowe po pessarze i tych wszystkich globulkach? Strasznie mnie swędzi ale wydaje mi się że to podrażnienie po lekach
A jakie masz globulki ? Bo ja mam macmiror i od razu po pierwszej tez mi sie zaczęło swędzenie i przy nim tak moze byc to przy innych pewnie tez

Muszę się pochwalić jakiego mam kochanego męża ❤ wczoraj wpadł z wizytą I zrobił mi takie spa, że w salonie nie miałabym tak dobrze 😁 mycie głowy z masażem, masaż nóg I plecków, balsamowanie, malowanie paznokci odżywką 😅 A ja sobie lezalam jak królowa I wcinalam lody ulubione 🥰
Wow, super ale przy takim lezeniu w szpitalu to Ci sie należało. Pewnie od razu masz inne nastawienie😍

To juz tylko 5 tygodni. Ale zleciało. Brzuszek jest?? Ja często pytam o brzuchy, bo ostatnio się dowiedziałam, ze mam maly, a lekarz mówił, ze duży. U mnie ma się gdzie rozypchać 😃

Ja tez pranie juz 4 i jeszcze pościel. Szybko dzisiaj wszystko schnie. Zastanawiam się czy jeszcze meza nie wyprać, bo tak mnie denerwuje.
A ja dzieci🙈szczególnie najmłodszej 4 latki 🙈

Jest brzuszek i właśnie mąż mówi, że większy niż poprzednio, lekarz też w 30 Tc mówił, że spory i ładny już.

U mnie takie klucia po bokach brzucha to sa ewidentnie problemy gastryczne
A widzisz, więc może to to właśnie. Tym bardziej, że wczoraj poszalałam z jedzeniem... Rano owsianka z meliekm, do obiadu była kapusta młoda, potem zachciało mi się kefiru, a na kolacje grill, kiełbaski plus grillowana młoda cukinia.... I chyba wzdęcie itp.. Mogło być....

Czemu mi nie przychodzą powiadomienia, ze ktoś, coś napisał. Wchodzę i czytam i czytam i tylko nadrabiam. Jutro zaczynam 38 tydzień. Jestem zestresowana. Nic w domu nie gotowe. Przez to moje lezenie dom od prawie 4 miesięcy zaniedbany. Ja wiem, ze po porodzie sie ogarnie ale jak widzę te brudne drzwi i pajeczynę w oknie to mnie szlak jasny trafia. Od dzisiaj miałam zacząć funkcjonować normalnie. Jak? Wszystko mnie boli, ciśnienie mi siadło, chodzę jak kaczka i cała noc wymiotuję. Poród już bliski mimo, ze nie mam żadnych skurczy. Czasem jeden w nocy ale organizm się oczyszcza. Tak jak @KatGde napisala po zdjeciu pessara zabieram się za męża.

A co do CC, to ja np strasznie boję się operacji i dlatego tak usilnie nie dopuszczam do siebie mysli o jakich kolwiek powikłaniach i u mnie jakoś nikt nie mowi, ze jak miałaś cc to nie rodziłaś za to mi powiedziano, ze miałam znieczulenie, to skąd mogę wiedzieć co to poród?🤦‍♀️
Mogę tak samo jak wszystkie inne kobiety, ktore wydają swoje dzieci na swiat w ten czy inny sposób. Nie chcę cc ale jak bedzie trzeba ratować mnie lub maluszka, to nie będę protestować przecież to logiczne. A zresztą w du...pie mam takie gadanie, takich ludzi i ich podejscie, co do sluszności porodu, nie zależnie jaką formę wybieram i jaką metoda urodzę.

Nie mam dzisiaj humoru. Jestem caly czas głodna. Tak to wlaśnie wyglada. Dziewczyny, ktore jeszcze musza się trochę pomęczyć na leżąco - Ja wiem, ze taka nie moc, niepewność, co do dnia i odliczanie każdego tygodnia jest po prostu meczące. Już drugi raz jestem w takiej sytuacji i drugi raz po wizycie lekarza, który oznajmia mi: "może Pani zacząć normalnie funkcjonować" jestem glupia. Nie potrafię się odnaleźć. Nie wiem co mam ze soba zrobić. A Wy zastanawiałyście się co zrobicie, co bedziecie robić gdy juz wybije bezpieczny termin?
Chyba kazda z nas leżących albo miala albo dopiero bedzie miała problem z powrotem do normalnego funkcjonowania. Ja po poluzowaniu rygoru mam nadzieję zacząć pomalutku ogarniac mieszkanko bo tez mam masakre. Na poczatku szlak mnie trafial na ten caly syf, ale teraz juz to olałam i wiem ze kiedys w koncu będzie czysto tak po mojemu 😉 ale czy to kiedys uda sie zrealizowac jeszcze w ciąży to sie okaże, bo moze po wzieciu scierki do kurzu juz padne😁

reklama
A widzisz, więc może to to właśnie. Tym bardziej, że wczoraj poszalałam z jedzeniem... Rano owsianka z meliekm, do obiadu była kapusta młoda, potem zachciało mi się kefiru, a na kolacje grill, kiełbaski plus grillowana młoda cukinia.... I chyba wzdęcie itp.. Mogło być....
O kurde to na 100% to, ja odkąď mi minęły zaparcia to bardzo uważam na to co jem I widzę dużą poprawę

Do góry