reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A teksty w mediach celebrytek, ze kobieta jest stworzona do porodu naturalnego i cesarka to pójście na łatwiznę to w ogóle dla mnie skandal, bo kobieta jest tez również stworzona niby do ciąży, a jakoś tysiące par ma problem z płodnością, tysiące kobiet z utrzymaniem ciąży, czy walczą o każdy tydzień ciąży tak jak my, i jakoś z tego nikt się nie naśmiewa, a z CC zrobili teraz jakaś masakrę i łatwiznę dla nieudolnych kobiet, którym się nie chce trochę posapać.
Powiem Ci ze ja wgl ostatnio unikam instagrama i Facebooka bo jak widzę te zdjęcia idealnych ciąż blogerek to mnie to drażni. Dlaczego nikt nie pisze prawdy ile razy przed tą ciążą się starali ile mieli problemów. Bo naprawdę ja z jaką koleżanką nie poroznawaiam to we współczesnych czasach każda ma jakiś problem

reklama
Muszę się pochwalić jakiego mam kochanego męża ❤ wczoraj wpadł z wizytą I zrobił mi takie spa, że w salonie nie miałabym tak dobrze 😁 mycie głowy z masażem, masaż nóg I plecków, balsamowanie, malowanie paznokci odżywką 😅 A ja sobie lezalam jak królowa I wcinalam lody ulubione 🥰
Jestes w szpitalu, prawda? Jak to zrobiłaś, że mąż może Cię odwiedzac? I ogólnie są odwiedziny na oddziale u Ciebie?

A teksty w mediach celebrytek, ze kobieta jest stworzona do porodu naturalnego i cesarka to pójście na łatwiznę to w ogóle dla mnie skandal, bo kobieta jest tez również stworzona niby do ciąży, a jakoś tysiące par ma problem z płodnością, tysiące kobiet z utrzymaniem ciąży, czy walczą o każdy tydzień ciąży tak jak my, i jakoś z tego nikt się nie naśmiewa, a z CC zrobili teraz jakaś masakrę i łatwiznę dla nieudolnych kobiet, którym się nie chce trochę posapać.
A większość celebrytów rodzi przez cc, bo ich zobowiązania zawodowe wykluczają niespodzianki.
Ja zamierzam rodzić przez cc - poza wskazaniami - po tym, co przeszłam i przed, i w trakcie ciąży chciałbym mieć pewność, że córka wyjdzie na ten świat szybko. A że to lekarz za mnie urodzi- no trudno. W ciąży za mnie nie był, dziecka za mnie nie wychowa.

Dziewczyny czy swędziały was wargi sromowe po pessarze i tych wszystkich globulkach? Strasznie mnie swędzi ale wydaje mi się że to podrażnienie po lekach
Mnie swędzą. Od luteiny. Czasem od luteiny piecze mnie też w środku, ale że stosuję ją od 6tc, to już się do tego przyzwyczaiłam.
Mi pani Dr przepisała taki żel z kwasem hialuronowym i czasem jak już nie daje rady, to smaruję się tym żelem.

Dziewczyny czy swędziały was wargi sromowe po pessarze i tych wszystkich globulkach? Strasznie mnie swędzi ale wydaje mi się że to podrażnienie po lekach
Tak mnie swędziało ale dopiero po ok. Miesiącu. Podmywalam się tantum rosa i zaczęłam brać trivagin i po 3 dniach wszystko wróciło do normy...

Czemu mi nie przychodzą powiadomienia, ze ktoś, coś napisał. Wchodzę i czytam i czytam i tylko nadrabiam. Jutro zaczynam 38 tydzień. Jestem zestresowana. Nic w domu nie gotowe. Przez to moje lezenie dom od prawie 4 miesięcy zaniedbany. Ja wiem, ze po porodzie sie ogarnie ale jak widzę te brudne drzwi i pajeczynę w oknie to mnie szlak jasny trafia. Od dzisiaj miałam zacząć funkcjonować normalnie. Jak? Wszystko mnie boli, ciśnienie mi siadło, chodzę jak kaczka i cała noc wymiotuję. Poród już bliski mimo, ze nie mam żadnych skurczy. Czasem jeden w nocy ale organizm się oczyszcza. Tak jak @KatGde napisala po zdjeciu pessara zabieram się za męża.

A co do CC, to ja np strasznie boję się operacji i dlatego tak usilnie nie dopuszczam do siebie mysli o jakich kolwiek powikłaniach i u mnie jakoś nikt nie mowi, ze jak miałaś cc to nie rodziłaś za to mi powiedziano, ze miałam znieczulenie, to skąd mogę wiedzieć co to poród?🤦‍♀️
Mogę tak samo jak wszystkie inne kobiety, ktore wydają swoje dzieci na swiat w ten czy inny sposób. Nie chcę cc ale jak bedzie trzeba ratować mnie lub maluszka, to nie będę protestować przecież to logiczne. A zresztą w du...pie mam takie gadanie, takich ludzi i ich podejscie, co do sluszności porodu, nie zależnie jaką formę wybieram i jaką metoda urodzę.

Nie mam dzisiaj humoru. Jestem caly czas głodna. Tak to wlaśnie wyglada. Dziewczyny, ktore jeszcze musza się trochę pomęczyć na leżąco - Ja wiem, ze taka nie moc, niepewność, co do dnia i odliczanie każdego tygodnia jest po prostu meczące. Już drugi raz jestem w takiej sytuacji i drugi raz po wizycie lekarza, który oznajmia mi: "może Pani zacząć normalnie funkcjonować" jestem glupia. Nie potrafię się odnaleźć. Nie wiem co mam ze soba zrobić. A Wy zastanawiałyście się co zrobicie, co bedziecie robić gdy juz wybije bezpieczny termin?

@Amnesia alez się cieszę, że i Ty już jesteś w donoszonej ✊🤗

Ja 32+1... Jeszcze trochę ✊

Mnie od paru dni kluja boki brzucha tak jakby na linii jajników, nie wiem czy to więzadła, czy jakaś kolka, czy problemy gastryczne... Nie mam przy tym twardego brzucha ani nic... Wizyta dopiero 13 sierpnia... Mam nadzieję, że to żaden zły objaw typu skurcz czy poród przedwczesny.

reklama
Do góry