an.eta
Fanka BB :)
Ale miałam do nadrobienia... Chyba muszę tutaj wchodzić bardziej regularnie. Ale gratuluję rozpakowanym mamusiomTeoretycznie powinno je się zmieniać za każdym razem ale nikt tego nie robi. Nawet w aptece ci to powiedzą. Niektóre dziewczyny używają jednej na dzień, ale większość na pewno o wiele wiele rzadziej. Ja zmieniam tak rzadko, że nie pamiętam kiedy ostatnio zmieniałam. Można czekać aż się stępi, ale to też długo zajmuje. Czasem wymieniam przy okazji jak zmieniam igły bo chce żeby ktoś inny zmierzył. Ciekawa jestem co ile czasu inne dziewczyny z forum zmieniają? Igły do insuliny trzeba zmieniać częściej bo jak się tępią to trudno wbić i robią się siniaki...
Co do igiełek (tych lancet do nakłuwacza), to zmieniam przy każdym pomiarze.
A glukometr dostałam od diabetologa. Mam diagnostic. Dużo osób na niego narzeka na cukrzycowych mamach (grupa na Facebooku). Zamówiłam też Contour Plus One (wypełniając i wysyłając formularz, otrzymujesz go za darmo). Wyniki są praktycznie na obu takie same. Ten drugi to taki bardziej na wypasie Automatycznie spisuje wynik na telefonie, wygląda jak pendrive, ładnie podświetlony Taki fajny gadżet w tej nieszczęsnej cukrzycy