reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mój lekarz chyba trochę przesadza... albo nie ufa mi na tyle, że będę leżeć w domu. 😅 szew mam założony od niedawna, zapobiegawczo.
W sumie u nas w Poznaniu dużo pacjentek z wątpliwa szyjka trzymają do bezpiecznego terminu w szpitalu, może taka polityka prowadzenia ciąży z ryzykiem 🤔
Zawsze w sumie można wyjść też na własne życzenie

reklama
Mój lekarz chyba trochę przesadza... albo nie ufa mi na tyle, że będę leżeć w domu. 😅 szew mam założony od niedawna, zapobiegawczo.
W sumie u nas w Poznaniu dużo pacjentek z wątpliwa szyjka trzymają do bezpiecznego terminu w szpitalu, może taka polityka prowadzenia ciąży z ryzykiem 🤔
Zawsze w sumie można wyjść też na własne życzenie
Ojj nie każdy 😅 ja z wątpliwą szyjką bez zabezpieczenia leżałem w domu (raz szpital na sterydy i magnez i drugi raz na sam magnez). Co prawda lekarz z polnej po miesiącu olewania tematu chciał mnie położyć w szpitalu ale po konsultacji z moją lekarką prowadzącą nie skorzystałam z jego propozycji 😅🙈

Kurde nie dość że mam szyjke 3,5 cm ze szwem, czyli wg mnie jest ok, to I tak będę leżeć do końca w szpitalu... Nawet do toalety I na mycie mam nie wstawać... Chyba trochę dramatyzują.. udało mi się wywalczyć wizyty męża 😉 dobrze że jest netflix 🤪
Jeju współczuje Ci bardzo niby dobrze człowiek pod opieka ale tyle czasu w szpitalu ja bym się zatęskniła za mężem kociakiem moim łóżeczkiem. Kurczę jak nawet do wc nie chodzisz, żebyś odleżyn nie dostała jakiś 😬

Ojj nie każdy 😅 ja z wątpliwą szyjką bez zabezpieczenia leżałem w domu (raz szpital na sterydy i magnez i drugi raz na sam magnez). Co prawda lekarz z polnej po miesiącu olewania tematu chciał mnie położyć w szpitalu ale po konsultacji z moją lekarką prowadzącą nie skorzystałam z jego propozycji 😅🙈
Ania A jaka miałaś szyjke I jaki tc urodziłas? Mnie mój prowadzący namówił, ale na szczęście nie leżę na polnej 😊

Ile cię trzymali w szpitalu na podanie sterydów? Ja mam iść w 30 tyg. I zastanawiam się ile czasu tam będę siedzieć....już mi się coś robi jak myśle o szpitalnym jedzeniu dla cukrzyków😱

Ile udało się Tobie wytrzymać do porodu zapakowana?:) Kurcze jak tak Was czytam, to się zastanawiam, czemu mój lekarz spokojnie uznaje, żeby nawet teraz nie iść na te sterydy na płucka...🤔🙈

Ania A jaka miałaś szyjke I jaki tc urodziłas? Mnie mój prowadzący namówił, ale na szczęście nie leżę na polnej 😊
W 20tc 2.7cm,
23tc 2-2.5cm,
26tc 1.8cm,
29tc 1cm i rozwarcie 1cm,
34tc szyjki prawie że brak, rozwarcie 2cm
Urodziłam 37+4 albo 37+5 🤔😅
No i to jest ten plus, że nie jesteś na polnej 😁 ja incydent z polną miałam tylko z własnej głupoty..

Ile cię trzymali w szpitalu na podanie sterydów? Ja mam iść w 30 tyg. I zastanawiam się ile czasu tam będę siedzieć....już mi się coś robi jak myśle o szpitalnym jedzeniu dla cukrzyków😱
Byłam 2-3doby

Ile udało się Tobie wytrzymać do porodu zapakowana?:) Kurcze jak tak Was czytam, to się zastanawiam, czemu mój lekarz spokojnie uznaje, żeby nawet teraz nie iść na te sterydy na płucka...🤔🙈
37+4 albo 37+5..Już dokładnie nie pamiętam 😅

W 20tc 2.7cm,
23tc 2-2.5cm,
26tc 1.8cm,
No i to jest ten plus, że nie jesteś na polnej 😁 ja incydent z polną miałam tylko z własnej głupoty..

Byłam 2-3doby

O kurczę jestem w szoku że bez żadnego zabezpieczenia tak ładnie ta szyjka wytrzymała 😯

reklama
W 20tc 2.7cm,
23tc 2-2.5cm,
26tc 1.8cm,

Byłam 2-3doby

Wiesz Twoja historia napawa mnie optymizmem, że jeszcze z te minimum dwa tygodnie wyleze w domu z synkiem w brzuszku 😁 staram się w to mocno wierzyć 😊a twardniał Tobie brzuch w ciąży?

Do góry