reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nooo, a moich gratulacji nie przeczytała z tego wszystkiego, chociaż wyobrażam sobie jak musiałaś wygladać po porodzie zmeczona i szczęśliwa: "🤪" - 😁

Czym tego małego/dużego chłopa karmiłaś???? Aaa delicje colą popijałaś zapomniałam 😄

Ale się cieszę, ze już jesteś po wszystkim i maluszek również zdrowy. Teraz dopiero zacznie się jazda bez trzymanki i to do końca życia 😊🙃
Opatentuje dietę na gigantyczne dzieci! Na szczęście mam spokojne dziecko! Śpi i budzi mnie tylko na sprawy pampersowe i jedzenie. Oficjalnie sam nauczył się dziś brać sutka z otoczką fakt że na leżąco ale tak jest ok. Badali go dokładnie bo jednak miał ciężką drogę na ten świat. Jak go zobaczyłam to ocknęłam się i godzinę płakałam jmi gadałam jak facet "on jest na prawdę, mam syna, on istnieje" serio... Że mną gorzej bez leków przeciwbólowych nie mogę leżeć ani wstać. Wstaje i czapie po leki. Robię makijaż a jak! Karmię Malucha (teraz co 3h) lub jak akurat zachce...

Mam mega patent od jednej położnej. Po mocnym nacięciu sikać tylko pod prysznicem, kibelek i bidet szpitalny to zaraza. Jest łatwiej, bez "nadymania" i odrazu podmywasz się czystym ręcznikiem papierowym wycieram i zalewam octeniseptem ranę i psikam na tą podkładkę poporodową. Serio rana nie jest już tak zla jak wczoraj a dziewczyna obok urodziła po mnie i ma stan ostry zapalny

reklama
Opatentuje dietę na gigantyczne dzieci! Na szczęście mam spokojne dziecko! Śpi i budzi mnie tylko na sprawy pampersowe i jedzenie. Oficjalnie sam nauczył się dziś brać sutka z otoczką fakt że na leżąco ale tak jest ok. Badali go dokładnie bo jednak miał ciężką drogę na ten świat. Jak go zobaczyłam to ocknęłam się i godzinę płakałam jmi gadałam jak facet "on jest na prawdę, mam syna, on istnieje" serio... Że mną gorzej bez leków przeciwbólowych nie mogę leżeć ani wstać. Wstaje i czapie po leki. Robię makijaż a jak! Karmię Malucha (teraz co 3h) lub jak akurat zachce...

Mam mega patent od jednej położnej. Po mocnym nacięciu sikać tylko pod prysznicem, kibelek i bidet szpitalny to zaraza. Jest łatwiej, bez "nadymania" i odrazu podmywasz się czystym ręcznikiem papierowym wycieram i zalewam octeniseptem ranę i psikam na tą podkładkę poporodową. Serio rana nie jest już tak zla jak wczoraj a dziewczyna obok urodziła po mnie i ma stan ostry zapalny

Wiesz, tak Ci już zazdroszczę, ze wreszcie mozesz powiedzieć, ze masz malucha ze sobą 🥰
A jak mąż zareagował?? Pewnie się baaaardzo cieszy i nie moze sie Was doczekać! Długo jeszcze będziesz w szpitalu?

Kurczę jak tam czytam o tych wszystkich historiach porodowych to mam trochę żal, że natura tak to wszystko wymyśliła, nie dało się jakoś łatwiej?:D
Nie dość, że przez 9 mies martwimy się żeby wszystko było w porządku to jeszcze sam poród nie jest łatwy... Wiem, wiem nikt nas nie zmusza do tego żeby być w ciazy a dziecko wszystko wynagradza...
A wiecie co powiedział mi mój tata jak wróciłam z pierwsza córka że szpitala? "Co ty możesz wiedzieć o porodzie, przecież miałaś cesarke":D i kto to powiedział? Facet, który o porodzie wie najwięcej...

Ale zleciało. Już zaczełaś 32 tydzień. A ja pamiętam jak odliczałas, ze dopiero 24 i 25... no jak widać szyjka dziadostwo więcej stresuje niż się jej cos złego dzieje. Kurcze dopiero mialaś 3 z przodu - ktoś mi prawie dwa tygodnie ukradł 😄🙃
Dokładnie, leci ten czas 😊 to naprawdę pocieszające. Ty już koncoweczka i bezpieczny Maluszek ✊👍 wizyta się nie stresuj, będzie ok,

Spokojnie z każdym dniem będzie lepiej ✊

W którym szpitalu w końcu rodziłaś?

Dziewczyny wczoraj na wizycie miałam 3 cm rozwarcia a dzisiaj już taki bronzowy śluz i bóle okresowe myślicie że to już jestem w z om 37 i 2 dni a według usg prenatalne pierwsze 37 i 6 dni
Bo badaniu może być śluz podbarwiony, ale jak było rozwarcie już to faktycznie może to już czas. A jak się czujesz?

To jest niesamowite, że z mikrokropeczki urósł taki duży Mały człowieczek :) Patent z prysznicem bardzo dobry, od razu czysta i świeża :) Kiedy wychodzicie?

reklama
Do góry