reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kurde nie dość że mam szyjke 3,5 cm ze szwem, czyli wg mnie jest ok, to I tak będę leżeć do końca w szpitalu... Nawet do toalety I na mycie mam nie wstawać... Chyba trochę dramatyzują.. udało mi się wywalczyć wizyty męża 😉 dobrze że jest netflix 🤪

reklama
Kurde nie dość że mam szyjke 3,5 cm ze szwem, czyli wg mnie jest ok, to I tak będę leżeć do końca w szpitalu... Nawet do toalety I na mycie mam nie wstawać... Chyba trochę dramatyzują.. udało mi się wywalczyć wizyty męża 😉 dobrze że jest netflix 🤪
Super, że maz może do Ciebie przychodzić. A bezpieczeństwo Twoje i Maluszka jest na pierwszym miejscu :)

Dziewczyny wczoraj na wizycie miałam 3 cm rozwarcia a dzisiaj już taki bronzowy śluz i bóle okresowe myślicie że to już jestem w z om 37 i 2 dni a według usg prenatalne pierwsze 37 i 6 dni
Ja przed porodem miałam takie lekkie brązowe plamienia. Mniej więcej tydzień przed i w dniu porodu. Też miałam 3 cm rozwarcia😀

To dobra długość, ale dobrze, że tak troszczą się, zawsze będziesz spokojniesza 😊 i fajnie, że mąż Ciebie odwiedzi 😊 ps ja teraz sama oglądam ciągle seriale lub rozwiązuje krzyżówki, byle dolezec każdy kolejny dzień 😊

To po co Cię trzymają w szpitalu? W sensie jakie masz wskazanie do pobytu w szpitalu do końca ciąży? Tutaj wypuszczali dziewczyny z 7 mm szyjkami do leżakowania w domu, wiec ciekawa jestem jak uzasadniają to w Twoim przypadku :) Aaaa i kiedy Ci szew zakładali? Teraz jakoś? bo pamietam, ze Pisałaś, ze nic nie masz, chyba ze coś mi umknęło

Dziewczyny jestem w 25 tc, 3 tyg temu okazało się, że szyjka się skraca. Miałam lekkie bóle brzucha jak miesiączkowe kilka razy dziennie, później doszły bóle pleców. Okazało się, że szyjka skróciła się z 4,4 do 3,5 cm. Od dwóch tyg biorę luteinę dwa razy dziennie i generalnie więcej odpoczywam. Czy u Was luteina zahamowała skracanie szyjki? Wizytę kontrolną mam we czwartek i trochę się stresuje.

Wczoraj na ktg bie było żadnych skurczy
Poczekaj, do skurczy jeszcze może być trochę czasu. Ja po 2 godzinach od odejścia wód dostałam jakichkolwiek skurczy. I wtedy już co 2 min a za ok. Godzinę było pełne rozwarcie i parte. A czop odszedł mi 4 dni wcześniej.

Bardziej chodziło mi że już się zaczyna w sensie, że to już za chwilę. Niż że już akcja porodowa 😉

reklama
O kurcze. To ja mam 7mm że szwem i jestem w domu. I wstaje do toalety. I nawet odgrzać sobie lub dziecku posiłek.

Do góry