reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mi podpowiecie, doradzicie. Od 19 tyg mam pessar. Wszystko super siedziało, kilka dni temu miałam wizytę. Od dwóch dni czułam się dziwnie. Miałam wrażenie ciągnięcia w kroczu i takiego ucisku na odbyt. Doszły do tego skurcze więc odrazu IP. Lekarz mówi że rozwarcie 2 cm.. Szyjka właściwie zgładzona, jestem załamana.. Nie wiem też w jaki sposób sie ten pessar trzyma skoro lekarz mówi że szyjki brak. Nie wiem czy jest wogole jakąś nadzieja dla mnie. Dostałam tu magnez skurcze przeszły. Lekarz mówi że średnio to widzi a to dopiero 23 tydz i 1 dzień..

reklama
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że mi podpowiecie, doradzicie. Od 19 tyg mam pessar. Wszystko super siedziało, kilka dni temu miałam wizytę. Od dwóch dni czułam się dziwnie. Miałam wrażenie ciągnięcia w kroczu i takiego ucisku na odbyt. Doszły do tego skurcze więc odrazu IP. Lekarz mówi że rozwarcie 2 cm.. Szyjka właściwie zgładzona, jestem załamana.. Nie wiem też w jaki sposób sie ten pessar trzyma skoro lekarz mówi że szyjki brak. Nie wiem czy jest wogole jakąś nadzieja dla mnie. Dostałam tu magnez skurcze przeszły. Lekarz mówi że średnio to widzi a to dopiero 23 tydz i 1 dzień..
Zawsze mogą założyć szew ratunkowy.

Magnez to mało na skurcze w takiej sytuacji. Poproś o tokolityk. O sterydy pierwsza dawkę

Magnez to mało na skurcze w takiej sytuacji. Poproś o tokolityk. O sterydy pierwsza dawkę
Tutaj w szpitalu są specyficzni lekarze. Nie wiem co teraz powiedzą po wizycie, ale lekarz który mnie przyjmował zalecił magnez. Mam nadzieję że się coś dowiem bo jest ordynator na dyżurze dziś. Będę pytać, prosić..

A leżałaś po założeniu pessara?

Jestem już na poporodowej z Wiktorem. 3300g 56cm urodzony 17:30. Nie wiem nic żadnych szczegółów. Dokładnie dowiem się z jego karty. Mały śpi ja jem i zdycham. Omdlałam idąc do WC. Oksytocyna na wywołanie jest straszna. Skurcze bolą bardziej są szybciej. Miałam rodzić dwa dni urodziłam po 17:00. Polecam zzo. Nie dali mi jeść i pić bo groziło CC jak zawsze przy oksy. Od 3 w nocy głodna. Bez euthyroxu popoludniu. Oksytocyna przestała działać na końcu. Dziecko w kanale. Znieczulenie puściło całkiem. Kazali mi przeć bez skurczy, na sucho bo groziło CC na końcu. Zaczęłam im mdleć to dali mi tlen i dostałam w twarz. Było ciężko. Byłam naciętą. Bo musieli a ja nie miałam siły już. Dopiero zaczynam dochodzić do siebie
Kochana, gratuluję ❤️❤️❤️ Jesteś niezwykle dzielna i silna i masz swój największy cud obok ❤️❤️❤️ Dużo zdrówka dla Was ❤️❤️❤️

reklama
A leżałaś po założeniu pessara?
Tak leżałam według zaleceń. Lekarze mówią że wdala się infekcja grzybicza. Mój prowadzący nic mi nie zalecił "osłonowo" przy pessarze. Dziwne jest tylko to że w tym tygodniu robiłam wymaz i nic kompletnie nie wyszło.. Jutro mają mnie przenieść do szpitala o tym wysokim stopniu referencyjnosci.. Chociaż cień nadzieji.

Do góry